reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

o lol:-) rzeczywiscie wielkie:-):-)
śliczne te księżniczki Twoje:-):-)
Niki słodka, a Martysia to już pannica:-):-)
a Ty gdzie? dlaczego jeszcze Cię nie widziałam?:wściekła/y::-):-)

reklama
Pyszczek GRATULUJĘ BABO !!!!!!!!!!!!!! wiedziałam :-D:-):-):-):-)

życzę cudownych w sumie to już 8 m-cy :tak:

Kiki ostatnio lekarz mi nie zmierzył dzidzi ale doczytałam CRL 61 cm przy 12 tygodniu wiec chyba ok, a tyle ile wtedy miałaś, pamiętasz ? termin porodu na 04.09 z 09.09 tylko, że ja mam cesarkę wiec jak nie bezie akcji porodowej wcześniejszej to cięcie 09.09

Czuję się już lepiej ale za to mój juniorek zwymiotował w aucie i mam nadzieję, ze to nie początek choroby :crazy:

będe później bo właśnie wychodzi z M z kąpieli :-)

PYSZCZKU!
OGROMNIE SIĘ CIESZĘ!!!
OD RANA CHODZIŁAM JAK NA SZPILKACH, A W PRACY CZAS MI SIĘ OGROMNIE DŁUŻYŁ BO NIE MOGŁAM DOCZEKAĆ SIĘ TEJ WIADOMOŚCI!!

:-D!!! GRATULUJĘ !!!:-D

A Wam wszystkim mowie dobry wieczor i juz zmykam, bo wpadlam tylkko na moment. Jestem teraz u rodzicow wiec nie wypada siedziec przy kompie! Buziaki!!!

Witajcie Kobietki :-)
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za gratulację :tak:
Długo mnie nie było ale mam urwanie głowy i do tego jak byłam w szpitalu to dziewczyny popsuły komputer i dopiero w tym tygodniu odebrałam z serwisu więc dostępu do forum nie było.
Więc u mnie to było tak : najpierw tydzień na patologii bo ordynator chciał mnie namówić na poród SN ale nie dałam się i 6 lutego o 9.40 na świat przyszedł Maciuś . Jak już wiecie w stosunku do moich dziewczyn Maciuś to maluszek :-) po spadku wagi w dniu wypisu ważył 2.980:szok: Po CC czułam się ok tylko cholernie trudno było usiąść i położyć się . Maciuś nie trzymał cukrów i musiał dostać kroplówkę a potem dopadła go MEGA żółtaczka i 3 dni i 3 noce był pod lampami . Wypis dostaliśmy w piątek 13 i to był początek pecha który prześladuje nas do dziś . Najpierw Maciuś jak się okazało wypisany został z pleśniawką i sama musiałam się tym zająć , potem zaczęły mu ropieć oczka i po kilku rozmowach telefonicznych z dziewczynami które rodziły wtedy co ja okazało się że ich dzieciaczkom też to się przytrafiło - wniosek- coś zaciapali na noworodkach , więc wizyta u okulisty a na następny dzień w labolatorium na wymaz z oczek Maciusia no i maść do oczu , potem zachorowała Kasia i momo że siedziała w innym pokoju to i tak zaraziła Maciusia . Ma katar i kaszel i po kolejnych 3 wizytach u naszego pediatry od czwartku jest na antybiotyku :-( modlę się żeby mu przeszło bo jak nie to niestety wylądujemy w szpitalu . Do kontroli jak nic się nie pochrzani mamy jechać w czwartek lub piątek .
Tak że widzicie że ciężki okres za mną i sama nie wiem co przedemną .
Maciuś na szcęście rozwija się dobrze i po 13 dniach w domu na wizycie w czwartek ważył 3.600 , żeby tylko wyzdrowiał .
W wolnej chwili poczytam co u Was bo nadrobić to nie dam rady . Ciekawa jestem co u Was nowego ? Są jakieś nowe fasolki ? Jak Wam idzie planowanie i kto kolejny testuje .
Pozdrawiam Was wszystkie i przesyłam buziaki ode mnie i Maciusia :-)

reklama

hej dziewczynki:-)wstawać!!

mnie tel. obudził i wstałam,bo nie mogłam zasnąć

Medio super, że się do nas odezwalas:-) no proszę , a ja myślałam, że Ty SN rodziłaś, mówią, że CC lepsze tylko póżniej boli
To przeszłaś bidulko ,za Maciusia, i ja też będę tu trzymać kciuki , żeby jednak antybiotyk pomógł i Maciuś wyzdrowiał
daj znać jak tam po wizycie będziecie i co lekarz powiedział,buziaki kochana dla Ciebie , Maciusia i Kasi:-)

a u nas Pyszczek zafasolkowała, Aguś prawdopodobnie będzie miała synusia, ,Kicia od kwietnia staranka, ja i Anufifi walczymy:-)no i mamy jednego rodzynka na forum:-)
to tak w skrócie:-)

czekamy na wieści od Ciebie kochana

Do góry