reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Bardzo, ale to bardzo dziękuję/my :) dziś ma być prawdopodobnie wypis ze szpitala, łóżeczko właśnie pościeliłem. Mała jest cudowna, szumisia wita płaczem, tato szumisia słucha ok 30 sekund i śpi - oby jej tak zostało ;) minęła pierwsza doba jej życia, Ż ma siarę i pewnie pokarm w drodze ale Malutka bardzo często ma tak, że mimo eksponowanej średnio co 2,5 h brodawki zasypia albo zwyczajnie jej nie ssie...miałyście takie przeboje? Moim zdaniem to kwestia czasu, żeby Mala załapała ale Ż widzę bardzo się tym martwi. Położne jedne mówią czas pokaże, drugie, że przy piersi max 30 minut bo potem dziecko traktuje jak zabawke i nie ssie...kolejna dała sztuczne w butelce którego Mała nie rusza...bądź tu madry :) ehh...dobrze czułem
...bycie ojcem to najpiękniejsza rzecz na świecie ;)

Żem wywołana. U nas? A wiesz. Stara bida jakto mówią. Stan synów =4, stan córek =0. Wyszłam w końcu z jakiegoś wirusa i teraz będę pewnie dochodzić do siebie z miesiąc. Drugorodny daje mi tak w kość, że czasami zastanawiam się czy któreś z nas nie powinno się leczyć. ..hmmm a może obydwoje powinniśmy ;)pozdrawiam ciepło!

Imienia jeszcze nie mamy wybranego. Dla dziewczynki było wybrane. Dla bezpieczeństwa nastawialam się że to będzie czwarta dziewczynka:)
W tej chwili mam większe problemy. 8 stycznia mam mieć amiopunkcje. Bardzo proszę pomódlcie się aby wszystko było dobrze. Aby nie było żadnych komplikacji. Bardzo się boję.
Patipaula a Ty musisz to badanie w ogóle robić? Ja nie robilam i gdybym była jeszcze kiedyś w ciąży, to też nie zrobię. Mi gin.dobrze powiedziala,by sobie to darować, bo czy wynik coś zmieni? Ja i tak bym dzidziusia przecież się nie pozbyła bez względu na wynik a i te wyniki podobno to jakieś 60% czy nawet mniej wiarygodności. Poza tym nie lubię badań i grzebania mi czymkolwiek gdziekolwiek i ogólnie po ciążach mam zawsze wzrost awersji w tym kierunku. Musu chyba nie ma co do tego badania nawet przy wskazaniach przy wieku?

Patipatula dokladnie jak pisze gorligor nie moga cie zmusisc do tego badania. U mnie przy mlodszym tez przeziernosc wyszla podobna u ciebie , chociaz wiek troszke mniejszy. Przy badaniach usg sprawdzali tylko dokladnie serduszko , synek zdrowiutki sie urodzil.

Mis serdecznie gratuluje malutkiej. Jedzeniem naprawde sie nie martwcie. Moj starszy wisial na cycku po 40-50 min i jadl, a mlodszy silniejszy i najdal sie po 15 min i na 3 bite godziny byl spokoj. Takze na spokojnie bo inaczej stres przyhamuje laktacje. Caluje bardzo mocno.

Leeleth kochana trzymam kciuki za ciebie w tym roku.

Martoosia gratuluje kreseczk.

reklama
Mój młodszy mógł wisieć na cycku caly dzien. Ledwo udawało mi sie go czasem wyjąc mu z ust [emoji23] a smoczka nie chciał. Ja nigdy nie odmawiałam dziecku mojego mleka. Chciał, to pił. I tyle. Na początku to chyba najlepsze.

Do góry