reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Marzycielka86 a co w ogóle u Ciebie, jak sytuacja?

Też się przyłączam do pytania o testy owu, bo w przyszłym cyklu zamierzam już ich użyć. Jednak na samych obserwajach to można sie przejechać mimo że naprawde dobrze znam swój organizm. Kiedyś miałam te tanie z allegro ale one nie były zbyt dobre. Cienkie takie ledwo tą kreske widać.

Ja dzis bez testu. Nie miałam nastroju, jakies porąbane sny miałam i wstałam zakręcona. Czekam na @ jakoś czuję że przyjdzie, jutro bądz pojutrze.

@mamolinka90 który masz DPO?

10 dpo .... robilam test , ktory niby ma wykrywac hcg juz na 6 dni przed @.... i dupa... chociaz z obiema corkami, w tym dniu to normalne testy wychodzily pozytywne....

reklama
Dziewczyny wróciłam od ginekologa i dzisiaj mam owu powiedziała że aby mieć dziewczynkę nie jutro a pojutrze należy robić. Któraś weryfikowala to. Dodam że chodzi o ciałko żółte czy coś takiego

Dziewczyny wróciłam od ginekologa i dzisiaj mam owu powiedziała że aby mieć dziewczynkę nie jutro a pojutrze należy robić. Któraś weryfikowala to. Dodam że chodzi o ciałko żółte czy coś takiego
Prawda jest taka że po jutrze może być po futrze.... Jeśli naprawdę masz dziś owu bo komórka jajowa żyje od 12 do 24 h i z wiekiem kobiety coraz krócej żyje a już ile jest zdolna do zapłodnienia to kwestia indywidualna może być 6 h a może 12 h od uwolnienia także kwestia indywidualna.
Ja już torbę do szpitala spakowalam[emoji123][emoji64]jeszcze tylko rzeczy z listy do spakowania w ostatniej chwili i wsio [emoji4]

Zgadzam sie z Kruszynką.
Komorka jajowa jest zdolna do zaplodnienia do 24 h po uwolnieniu a czasem i krócej. a do tego dochodzi jeszcze czas dojrzewania plemnikow w drogach rodnych kobiety tzw. Kapacytacja
Nawet metoda O+12 jest tudno zaciazyc co tylko jest pare godz po owu a co dopiero 48 h po owu...

Ona właśnie mówiła że owulacja i dzień później jest najlepiej zajść ale to wtedy chłopak ten dzień pojutrze ma być dobry w kierunku zrobienia dziewczynki bo podobno stan jajników itd. W tym okresie wygląda Tak jak 4 dni przed owu. Szansę są małe ale duze na dziewczynkę. Robiliśmy 3 dni przed owu szansę są małe ale wiem że u mnie strzały w owulacje to moich 2 synów:) A wy jak robicie dziewczynki w sensie w które dni w stosunku do owu?

Ona właśnie mówiła że owulacja i dzień później jest najlepiej zajść ale to wtedy chłopak ten dzień pojutrze ma być dobry w kierunku zrobienia dziewczynki bo podobno stan jajników itd. W tym okresie wygląda Tak jak 4 dni przed owu. Szansę są małe ale duze na dziewczynkę. Robiliśmy 3 dni przed owu szansę są małe ale wiem że u mnie strzały w owulacje to moich 2 synów:) A wy jak robicie dziewczynki w sensie w które dni w stosunku do owu?

Mi z [emoji173]️ przed owu nic nie wychodzi. Musze celować w owu. I tak teraz robiłam. [emoji173]️ były na dwa dni przed owu, dzien przed owu i dzien po owu. W sama owu niby [emoji173]️ nie było - choc przed zmiana of na nowa grafikę to pokazało mi, że wlasnie [emoji173]️ idealnie w owu trafione. Więc sama nie wiem kiedy ta owu u mnie była. ;) ja zdaje się w tym wypadku na nasze suple i księżyc. [emoji177] zobaczymy co wyjdzie.

reklama
Do góry