reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Myslicie ze jk mo test wyszedl jkos plus minus 9-10dpo to brdziej n chlopka? Bo cos slyszalam ze na dziewczynke pozno wychodza :(
Ja miałam tak że przy 2 córkach test pozytywny wyszedł mi jakoś 3/4 dni po terminie. Teraz wyszedł pozytyw już w 3 dni przed spodziewana @ i naprawdę myślałam że to może być też zwiastun chłopca i co? BABA :D kobiety są nieobliczalne i tym kiedy wychodzi pozytyw akurat w ale bym się nie sugerowała ;)

Ja miałam tak że przy 2 córkach test pozytywny wyszedł mi jakoś 3/4 dni po terminie. Teraz wyszedł pozytyw już w 3 dni przed spodziewana @ i naprawdę myślałam że to może być też zwiastun chłopca i co? BABA :D kobiety są nieobliczalne i tym kiedy wychodzi pozytyw akurat w ale bym się nie sugerowała ;)

Potwierdzam.

Spójrz choćby na objawy ciąży - jedne rzygają dalej niż widzą przez cały dzień i to nawet całą ciążę - ja nie rzygałam ani razu w obu ciążach. I co - nie mogę powiedzieć, że w ciąży nie byłam, bo nie miałam żadnych objawów prawda? Sądzę że tak samo jest z testami po prostu ujawniają się w tym momencie nasze najskrytsze pragnienia i staramy się je dopasować do ciąży z daną płcią.

Po owu idzie w dół, a jak jest ciąża to się unosi ale to w okolicach terminu @
Śluz mleczno-kremowy dobrze rokuje [emoji1307]

No to w takim razie jestem po owu, bo wcześniej musiałam się nieźle natrudzić by ją dosięgnąć, a teraz tak 3/4 palca wchodzi i już jest.

Kciuki za śluz [emoji1307]

@leeleeth a jak u ciebie? Jak owu? Kiedy była?

No to czyli na dwoje babka wrozyla.
Ale powiem wam ze tak analizuje i jednak jak ktos ma jedno dziecko to drugie innej płci to sa szanse 50/50 ale jak juz dwoje jedna plec to szanse sie zmniejszaja do 30/70 albo mniej. Tak po znajomych analizuje:(
@Luisa2018 co tam u Ciebie jak sie czujesz?

@leeleeth a śluz wodnisto mleczny w ogromnych ilościach wlecz wylewajacy się że mnie jak rokuje?? Szyjke mam wysoko twarda zamknięta

Wysoko i zamknięta to dobrze przed czasem @ powinna być rozpulchniona, w dotyku jak ciasto drożdżowe po wyrośnięciu [emoji23]
I mnie ten mleczny śluz w dużych ilościach tez bardzo często występuje przy ciąży.
Wiecie mleczny śluz we wczesnej ciąży się pojawia żeby zatkać szyjkę i uniemożliwić wniknięcie bakteriom i innym drobnoustrojom.
Także brzmi bardzo obiecująco [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

@martooosia04 owu u mnie trzy dni temu była, brzuch mnie tak dziwnie ciągnie i pobolewają jajniki. Mam katar straszny i wczoraj jakiś stan podgorączkowy, ogólnie wczoraj mega rozbita byłam. Wiec naprawdę trochę się nakręcam, wiem, że szanse są blisko zero ale mam jakaś nadzieje w sobie [emoji6][emoji57]

reklama
BB_Anna ja też starszego mam Pawełka i taka byłam w nim zakochana że nie myślałam o 2 Choć wiedziałam że rodzeństwo będzie miał. Dopiero teść na nas, a co my tak!? Modzi nie jestescie kiedy drugie itd :szok: za 3 mies byłam już w ciąży. Ja sobie żartuje że nas zmotywowal. Różnicy jest między nimi 4 lata i 4 mies

Do góry