reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Baby_girl Spoko rozumiem Cię, ale musimy pisać tutaj prawdę aby nie zaśmiecać forum i tym samym dojść do odpowiedzi jak mamy zaplanować płeć :)

Moim zdaniem płeć dziecka zależy od kobiety. Ponieważ ona stwarza środowisko w którym mają przetrwac plemniki. Czytałam niedawno nawet o tym że organizm kobiety niszczy plemniki xy ponieważ 'widzi' go jako obcy chromosomY hehe a woli xx bo je zna bo sama je ma :) a ile w tym prawdy to nie wiem ale brzmi logicznie.
Dodatkowo zwrocilabym uwagę na stres. Kiedyś czytałam, że jeśli kobieta ma dużo stresów to porodzi chłopca. Ale ja miałam bardzo, bardzo stresujące życie przez pracę (mobbing) i mam dziewczynki : ) także raczej zastanowilabym się nad stresem u mężczyzn (czytałam dziś o tym) że zestresowani mężczyźni płodza częściej córki! Ponieważ słabsze plemniki z Y 'padają' [emoji33] i to by się u mnie sprawdziło bo mój mąż ma bardzo stresująca pracę, mega odpowiedzialną.
A mam kolege który jest mega wyluzowany po prostu uśmiech mu z buzi nie schodzi i ma dwóch synów. Także to są tylko dwa przypadki, zaraz które szybko obalicie ;)
Ale ja polecam wam wkurwiać swoich mężów jeśli chcecie mieć dziewczynki hihi

reklama
(czytałam dziś o tym) że zestresowani mężczyźni płodza częściej córki! Ponieważ słabsze plemniki z Y 'padają'
emoji33.png
i to by się u mnie sprawdziło bo mój mąż ma bardzo stresująca pracę, mega odpowiedzialną.
Mój od 3 lat też zatem jest szansa :-D
A ja kiedys czytalam ze mamy po 30 częściej rodzą córki wiec szansa podwojna jest:p

Kitqa i widzisz, tutaj by moje zdanie się sprawdziło z tym stresem ;) każda teoria jednocześnie się może nakładać i wykluczać w sumie, na każdą może zadziałać co innego. Musimy próbować :D
Nasze dzieci, a wnuki to już raczej na bank, będą znać przepis na płeć. Do tego czasu wpadną na to co konkretnie działa. Takie pocieszenie hehe

A tak jeszcze co do środowiska "w kobiecie", to fakt. Tylko z drugiej strony jeśli np facet ma (no załóżmy z tym stresem dalej) dużo stresu i działa on na niego tak, że Y są za słabe, to choćby kobieta na głowie stawała - pewnie spłodzą córkę, a nie syna. I o to mi chodzi - skoro plemniki determinują płeć, to w pierwszej kolejności trzeba tak zrobić, aby mężczyzna miał te plemniki, które nas interesują, to już jakiś sukces. A potem je wspomóc ze strony kobiety odpowiednim środowiskiem i... Jesteśmy w domu :D przynajmniej w teorii :D

@kitqa bardzo ciekawe rzeczy napisałaś!
Ja też myślę, że bardzo dużo zależy od kobiety. Jak ona „przyjmie” żołnierzyki. Bo to ma sens, np to my możemy „zablokować” swoją płodność psychicznie (bo np bardzo chce)

Hheheh jeśli piszesz, że stres dla faceta to muszę go bardziej wkurzać [emoji6]napisałam zanim doczytałam do końca [emoji23][emoji23][emoji23]

Czuli najpierw wqurwić męża a potem staranka na dziewuszkę

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@baby_girl dokładnie, o to chodzi : ) wiem co 'zabija' xy ale nie wiem czym mam wytłuc xx:)
Za to ja sama świetnie niszcze wszystkie xy i mam ogromny problem :(

Podobno! Znowu tylko podobno:/ jeśli pary starające się o dziecko mają kiepską stabilność ekonomiczną czy socjalną maja większość szansę począć dziewczynkę. Także zastanów się nad wkurzaniem męża
[emoji12]

Do góry