reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny moja Laura ma dwa latka we wrzesniu skończone. U mnie było około 2,5 dnia odstępu od owulacji. Mi lekarz w 11 tyg 5 dniu powiedział ze to dziewczynka oczywiscie nie na sto procent ale spora szansa ale tak juz to potem zostało. Pamiętam ze potem byłam bardzo niecierpliwa i czekałam do 16 tygodnia zeby pójśc na usg i poszłam do lekarza a on mówił ze nie widać jeszcze płci, a niemało wtedy zapłaciłam, wkurzyłam sie i poszukałam lekarza z usg takim 3d i poszłam za trzy dni do innego. On mi powiedział że to jest kwestia sprzętu ułożenia dziecka itd bo dobry sprzęt też ma wpływ no i wtedy mi określił to widziałam te słynne trzy kreseczki, bo jakos wtedy chyba żeby okreslic płec to specjalnie dopochwowe usg mi zrobił .
Marantha najlepszego dla córeczki, słodziak z niej :)

reklama
Imama, oczywiście idę ale nie we środę bo lekarka nie ma jyz miejsc. Umówiłam monitoring do innego lekarza-na dzisiaj i nie wiem czy nie za wczesnie.
A Twoje usg już za 2 tyg?;) może wtedy w końcu się okaże [emoji110]
Przyszlamama, w statystykach rzeczywiście sporo ciąż dziewczynkowych z odstępu 2-3 dniowego. Prawdopodobnie wynik to nałożenie ilus czynników jak suplementy, dieta, j&d. Ja swojego drugiego syna poczęłam w ovu, dlatego trochę boje się celować w sama ovu, waham się czy nie zrobić przytulanek np.dzisiaj. A porem powtórka w ovu, zawsze zwiekszeszanse na ciaze. Oby nie przedobrzyć hihi.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@maggie2205 ale masz cudna parke w domu. Dajesz mi nadzieje bo u mnie wlasnie teraz było 2 dobry ewentualnie 2,5 od owulacji :)

@Gosica daj znac jak tam dzisiejsze podglądanie.

Ja teraz mam dylematy bo wlasnie nie chcę celowac w owu, a znowu te odstępy mnie stresuja że w ogóle nie zaskoczy. Teraz to i tak wyszło przypadkiem, pożyjemy zobaczymy.

Ja mam pierwsza corke z 2 dni przed ovu druga w owu i trzecia tez w owu poczeta... Mysle, ze odstep nie ma zbaczenia ;)
Maggie i dla Laury wszystkiego co najlepsze wszak ona dokladnie miesiac starsza od Millie [emoji2]

Witam was wszystkie! Jestem tu nowa i chciałam do was dołączyć. Czytam to forum już od dawna. Mam 2 synów i teraz starałam się o córkę...jestem w 16 tyg ciąży i nie wiem co z tego wyszło. Czy moglibyście zerknąć na zdjęcie z usg z 13 tyg i 4 dzień czy to chłopak?

Załączniki

• 20171024_152455.jpg
    20171024_152455.jpg
    502,8 KB · Wyświetleń: 139
reklama
Do góry