reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Majorcia, oj tez chciałabym zbierać z podłogi torebeczki, resorakow się już nazbierałam ;)
Tak jak piszesz u każdej z nas przyczyna ze mamy synów może leżeć gdzie indziej.
Rozumiem, ze Ty się skupiłas na pH i to zadziałało? Pamietam przez mgle Twoje staranka za czasów Piranhii.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama, rzeczywiście daje do myślenia to pH u Atomic. Sama nie wiem, na razie na zasadzie bezpieczeństwa to zakwaszanie chce zrobić, byle tylko nie przedobrzyć.
Usg już niedługo. Miejmy nadzieje, ze we skrócę dowiesz się kto u Ciebie mieszka. A 16 października tylko lekarka potwierdzi ze to córa ;)

Imama -my też się na twoje usg nie możemy doczekać [emoji23] hehe, ja to się boję tylu dzieci na raz !że sobie nie poradzę,ciężko na początku wiem że później coraz łatwiej, ale... ja to myślałam żeby zrobić przerwę teraz na kilka lat chlopaki razem sie wychowaja, popracowac itp. I jeszcze o dwójkę po czasie się postarać (kombinować na corki) 2 że względu żeby samo się nie chowalo zaleznie od finansow ...ale wiadomo 6-9 lat to już duża różnica,

Majorcia-ty już jesteś po,I skutecznie wyszło, nie wyobrażam sobie Twojego szczęścia ale koniecznie chce doswiadczyc :D

Gosica-pozniej po synach nie będą resoraki a skarpetki [emoji85] hehe - oby nie :D , ja walczę w domu mój 4 latek wstawia pranie dzieli, odkurza itp, (lubi mi pomagac) a przy okazji się uczy mam nadzieję że mi kiedyś synowa wspomni że syna dobrze wychowalam [emoji3] hahaha [emoji14]

No zobaczymy co ten mój mąż wymyśli dziś nt.staran [emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka, tak to się mówi za pare lat ponownie dziecko. Z każdym rokiem jest ciężej, wiem to po sobie.
Skarpetki już są;) staram się żeby dzieci po sobie sprzątały, ale wiadomo różnie z tym bywa. Starszy w miarę już się dostosowuje do zasad, z 3 latkiem jest różnie.
Ciekawe, co Twój mąż. Jeśli masz w nim oparcie jeśli chodziło wychowanie dzieci to myśle ze nie ma co się zastanawiać tylko działać ;)

Gosica-Ty masz najmłodszego 3 latka?! Zazdro... , u mnie starszy ma 4, mlodszy 8 miesięcy, strach jak by był 3 chlopiec, w mężu mam oparcie pierze sprząta gotuje i zajmuje się dziećmi ,wymieniamy się kapaniem ich i kładzeniem spać,

Widzę że mąż na to patrzy ze chce juz mieć z głowy nocki nieprzespane itp [emoji23] ja dziś mówiłam mu ze ok jak chcesz więcej dzieci to spoko ja Ci urodze ale zostawać będziesz ty [emoji16] haha, ja do pracy [emoji14] ,

Nie wiem czemu ale moje dzieci dla mnie zachowują się tragicznie , a ja taka miła nie jestem [emoji23] to nie wiem o co chodzi ... jak zostają z mężem.to anioły, a mąż z pracy do mnie dzwoni to wszyscy ryczą heh

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka, tak młodszy ma 3 latka, taki mami synek z niego ze hoho ;)
To masz super pomoc! Tez Twojego męża rozumiem, te nieprzespane nocki to masakra i chce się mieć to z głowy plus pieluchy itp.ciekawe który z facetów byłby gotów nie iść do pracy tylko siedzieć z dziećmi, wychowywać je. Moje dzieci tez są grzeczniejsze z mężem. Czytałam kiedyś na ten temat i psycholożka ma na to teorie ze dzieci czuja się bardziej swobodnie przy matce i się bardziej uzewnętrzniają ;) Hmm, ciekawa teoria i cos w tym chyba jest ;)

Miciurka i tak super różnica między dziećmi! Idealna jak dla mnie. Ja tyle dobrze ze mam starszego 6 latka to on mi naprawdę pomaga przy młodszym bracie. Jedyny Plus i dlatego w sumie mogę mieć trzecie bo tak to bym sobie z trójka w miare małych dzieci nie dała rady.
Pomoc męża bezcenna. Mój jak pracuje tociezko żeby dużo pomógł ale teraz na chorobowym tyle dobrze to pomaga.
Gosica moja znajoma ma syna co tylko ja słucha a zaś taty zero. Także różnie to ale chyba to jedyny przypadek jaki znam.
U mnie skarpetki mega problem nie do nauczenia ani męża się nie da i syn tez ciężko

Majorcia dokladniw ja czuje to samo choc mam tylko 1 synka a Ty 3 te wszystkie rozowe pierdolki gumeczki spineczki tiule i inne babskie pierdoly:p

Ja wam powiem ze juz kiedys myslalam o zalozeniu polskiegiego GD nie jest to glupie [emoji14] Imama rozkrecamy boznesa;D

Miciurka maz ma racje dzialajcie! Ja mam przerwe 7.5l maskra serio ciezko wroci do tych pieluch a znajoma ma 3 najstarszy 5 a najmlodsza tak jak moja i super zoorganizowana 1 w wozku drugie na barana a 3 na hulajnodze;D z pieluch nie wyszla i jej wszystko bez problemowo przychodzi.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka napewno by nam to poszło! Poczekajmy czy mi się uda i jak tak to ruszamy Haha
A z ta różnica to jak przeciwne płci dzieci to myśle nie taka tragedia. Gorzej jak właśnie chłopcy bądź dziewczynki- ciężko żeby się dogadali....

reklama
Gosica - a to ciekawe z ta teoria psycholog. , hm wiesz co mój kuzyn z dziećmi siedział bo żona miała dobrze płatna pracę a on na nocki i jakoś się wymieniali a jej to na rękę było [emoji23] , bo ona mniej do dzieci jak on :)

Imama- no ja już się tylko pocieszam ze za 2 lata będę miała 6 latka i będzie już (oby) się mnie słuchał na 99% [emoji23] hehe , to młodszy będzie miał prawie 3 to tragedii nie ma , tylko trzeba przetrwać :D
Dziś już lekka psychoza mnie brała bo moj starszy jest na etapie "A mamo wiesz co..." I "słuchaj coś Ci powiem " I się nie zamyka łazi za mną i ględzi ze własnych myśli nie słyszę ,

Maziajka - dobry pomysł z Pl wersja - pamiętajcie o mnie w razie co [emoji23]

Co do przerwy to dla dzieci to spoko dla mojej 'kariery zawodowej' to lipa, a jak więcej dzieci to auto na większe zmienić i tak koło się zamyka , i masakra z twoją znajoma ale.musi być Meksyk hehe, Ale mówię pomeczyc się troche i później lajt,

Imama a sluchaj ile ty cykli miałaś z clo? Ten był pierwszym ? Co zaszłas?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry