reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Leeleeth- podziwiam Cie .dopiero co urodziłaś i myslisz o kolejnym dzieciatku.u mnie trzecie i ostatnie nawet jesli teraz córki nie bedzie- nic na sile.zresztą nikt mi nie da 100%pewności ze ta córkę bym miala mimo roznym kombinacją.tak ze naprawde podziwiam:)

Kochana, to moja ostatnia szansa na córcię. Mnie troszkę wiek goni, a obawiam się, że te staranka mogą zając nieco więcej czasu. Wiec chciałabym do 40 sie wyrobić z ciąża [emoji6]
Tak naprawdę nie ma co podziwiać. Marzyła mi sie duża rodzina i realizuje to. Jakoś mi teraz łatwiej niż z dwójka [emoji6]
@Ana87 liczę,ze u Ciebie tez dziewczynka będzie [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Czekam z niecierpliwością na Twoje usg

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
Leeleeth ja również bardzo Cię podziwiam i kibicuje Ci z całego serca:) Po tylu trudach wychowania takiej gromadki należy Ci się w końcu ta córunia:)
No właśnie my mamy Imamę, może ona zostanie naszym coachem?;)
Ja dziś testowałam i niestety negatyw znowu. Czekam na @ i już myślę o kolejnym cyklu bo w październiku mój będzie aż 2 tyg:-) :)

Leeleeth ja również bardzo Cię podziwiam i kibicuje Ci z całego serca:) Po tylu trudach wychowania takiej gromadki należy Ci się w końcu ta córunia:)
No właśnie my mamy Imamę, może ona zostanie naszym coachem?;)
Ja dziś testowałam i niestety negatyw znowu. Czekam na @ i już myślę o kolejnym cyklu bo w październiku mój będzie aż 2 tyg:-) :)

To październik jest Wasz [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Bardzo Wam dziękuje za te kciuki i wsparcie. Nie wiecie jak wiele to dla mnie znaczy. Samo to, że rozumiecie moja potrzebę córki i nie wyśmiewacie ani nie negujecie, że powinnam sie cieszyć ze zdrowych chłopców. Dziękuje [emoji173]️[emoji8][emoji8][emoji8]

atdc9vvjktz16vlw.png

Leeleeth, również Cię podziwiam ze masz tyle siły i spokoju do takiej Gromadki. Rozumiem Cię tez w decyzji co do decyzji zakupu planu u Atomic. Pewnie gdybym była jeszcze przed starankami to wykipilabym sobie ten plan. Owszem można wiele wyczytać z postów na GD, ale trzeba mieć trochę czasu, a wierze ze masz go mało.
Tez mam duże ciśnienie na córkę, ale staram się podejść do tego planowania z dystansem. Owszem lapie się czego mogę, po to żeby sobie w przyszłości nie wypomnieć ze nie spróbowaliśmy.
Monia, mamy cykl przed sobą. Ja wczoraj zastestowalam i negatyw. Może jeszcze było za wczesnie. Wiec powtórzę testy jutro, ale tak naprawdę szykuje się już do kolejnego cyklu. Wow, najważniejsze ze mąż będzie wtedy kiedy powinien-to połowa sukcesu ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny ja zawsze służę pomocą- za darmo [emoji6]jak narazie hehe. Dużo czytam, skończyłam anglistykę a teraz mam poprostu kontakt tylko z językiem niemieckim i dlatego chwytam się różnych tematów i czytam własnej po angielsku bo jednak idzie łatwo dużo zapomnieć. A chcemy wracać do polski wiec pracy będę szukać w tym kierunku- angielski w biznesie. Książki fajna sprawa ale przy dziecku to wszystko mnie rozprasza i łatwiej przeczytać szybko jakiś post niż rozdział w książce.
Co do Atomic to ona ma chłopczyka z metod z ingender i weszła w tzw spółkę z chyba dwójka jeszcze osób i założyły GD. Sama analizowała badania naukowe i ułożyła tak jakby ta dietę wiec pewnie jak się da i ludzi kupują to jak najbardziej może skorzystać. Ona jednak naprawdę analizuje a nie wciska kit i to do mnie przemawiało. Teorie pH itd to nikt wcześniej nie badał a tylko były to przypuszczenia.
Gosica testuj jeszcze, nic przesadzone.
Monia to kciuki za cykl i jak mąż aż tyle będzie to napewno się uda [emoji6]
Leeleeth tez mam mega parcie na córkę. Zreszta jak większość z nas tutaj. Teraz można żyć tym ze może spełnia się nasze pragnienia. Myśle ze później jednak jak wyjdzie ze chłopczyk to ciężkie to będzie- nie ze nie będziemy kochać dzieciaczków tylko właśnie ze już będzie się wiedziało ze tej na ta córkę nie ma szans
Ana87 ja tez trójka i koniec. Może i bym chciała więcej dzieci ale jednak finanse do tego nawet mając dom to już dwojke muszę wsadzić do jednego pokoju także ciasno.

Gosica-jak mąż spr testosteron to daj znać jaki wynik , Czyli suple dzialaja pocieszające,

Imama- jak tam oko?byłaś spr?mam nadzieje ze juz lepiej ,trochę ogranicz noszenie synka,
Ps. Normalnie jak u Ciebie teraz córki nie będzie to połowa forum skończy w depresji [emoji14] hihi ;)

Leeleth -przeciez zacmienie mózgu w ciąży i po to norma[emoji23]

Ja rano robiłam test - negatyw, mąż zawiedziony , aż w szoku jestem ,powiedział mi że sama podjęłam decyzję żeby się nie starać (z takim troszkę wyrzutem) no i mamy dziś rozmawiać , on bardzo chce widzę to , już rzucił jajka i mięso czerwone , także istnieje możliwość że wielki powrót [emoji23] zobaczymy jak dziś rozmowa się potoczy.. Ale myślę że powie coś w stylu teraz albo wcale [emoji87]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Imama, doceniamy Twoja pomoc! ;)
Pamietam jak mnie odwiedziłam lekko przeciwko o+12, suplementy tez tak nie do końca itd. Potrzebowałam trochę czasu żeby zmienić przekonania. Dodatkowo po poczytaniu gender dreaming przekonałam się ze jednak te hormony w połączeniu z dieta niekoniecznie pH maja wpływa płeć dziecka. PH do końca nie mogę się wyzwolić wiec będę próbowała się zakwaszac tak jak sugerowałas max 1 dobę przed stosunkiem. Ale pamietam ona z kolei bazowała na postach in gender, tam czynnik nr jeden to PH [emoji15]
Pocieszające jest to ze wiedza GD ma poparcie w badaniach naukowych. Kojarzę cena ig tez gdzieś odwoływali się do badan, nie wiem czy nie był to czynnik pH?
Nam jak się trafi trzeci chłopak tez przyjmę na klatę-myśle ze lepiej aniżeli drugiego synka.
Miciurka, jeśli uda mi się wysłać męża na bada tona pewniak znać jak wyniki, sama jestem ciekawa. Dokładnie, wszystkie czekamy na usg Imamy, przypomnisz kiedy ten wielki dzień?;)
Ooo widzę powaga sytuacji. Może mąż ma racje, ja żałuje ze wcześniej nie wzięliśmy się za starania o trzecie dziecko. Chciałam wrócić do pracy, a jak weszłam w dawne tryby to czas zleciał :(

Dziewczyny ja Was rozumiem jak mało kto sama miałam straszne parcie na córeczkę a teraz jak zbieram torebeczki mojej malutkiej z podłogi bo wszędzie rozkłada to aż się sama do siebie uśmiecham
Wszędzie ciuszki rozrzuca uwielbia chodzić po domu z torebkami ciuszkami zakłada wszystko na głowę nawet spodnie tak bardzo ją kocham i życzę każdej z Was by tego doświadczyła
A ja tam wierzę w całe to planowanie tyle że u każdej z nas brak córki może leżeć po innej stronie u niektórych to będzie sprawa hormonów u innych wystarczy się zakwasic Życzę wszystkim udanej niedzieli

reklama
Miciurka dziękuje moje oko już lepiej. Ale zrobię sobie i tak termin u okulisty bo różne przyczyny tego mogą być.
Mam nadzieje ze podejmujecie decyzje ze jak najszybciej [emoji6] naprawdę jak chcecie jeszcze bobasa to za jednym zamachem i wjo ze starankami. Po czasie człowiek żałuje właśnie ze nie szybciej.
Gosica ja sama do wszystkiego nie jesten przekonana tez myślałam ze te pH to na logikę i w sumie łatwe do zmiany.
Atomic ma syna z pH 4,5 a córkę z pH 7 Także daje to do myślenia. Ale ja sama nie wiem czy to wszystko nie przypadek.
Usg mam za tydzień w środę 11 października będzie to 12+3 wiec nie nastawiam się ze poznam kto tam u mnie siedzi. Później mam w poniedziałek 16 u mojej gin to wtedy może coś będzie widać [emoji6] już się doczekać nie mogę!

Do góry