reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Millo to kciuki za prenatalne
Biedronka ja mam 11 października prenatalne będę wtedy 12t3dzien. Jak nub będzie chłopczykowy to badan krwi na płeć nie będę robić ani pytac a jak coś ze jednak córa to biegnę na ta krew hehe bo muszę widzieć bo zgłupieje.
Przyszłamama ja liczyłam sobie w aplikacji na telefon MyFitnessPal polecam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama, ja prawdopodobnie zdecyduje się na clo w kolejnym cyklu. Jeszcze sie waham co z tymi skutkami ubocznymi. Może uda mi się porozmawiać z ginekolog. Co to ten fibre?
Zdecydowałaś już czy idziesz na badanie prenatalne z określeniem płci?;)
Biedronka, to badanie to nifty: nifty.pl można je już robić id 10 tyg ciazy.

Miciurka a u mnie stara bida:D a tak na powaznie to ostatnio chorobowo bo syn złapał zapalenie krtani i pozniej nas z mezem tez poskladalo.Normalnie glos stracilam..cos okropnego..no i balam sie kaszleć.Juz prawie zdrowa choc trzymalo 2 tyg.
Temat przedszkola na tapecie..od wrzesnia 3 raz zmieniamy:/ mam juz dosc.. mam nadzieje ze teraz jak od pazdziernika pojdzie najblizej domu i bez leżakowania to wkoncu Mu przypasuje i odetchne z ulga bo stres mnie wykonczy chyba.
Co do ciazy to w tej 2 mi ciezej.Brzuch mam taki jak na koncowce z synem..taka jestem ociezala choc musze przyznac ze nienajgorzej wygladam haha:p
Wyprawki w sumie jeszcze nie zaczęlam..jakos mam lenia takiego.Do szpitala nic..z higieny nic.. kurde a czas leci:D no nienormalna..
W grudniu albo styczniu bedziemy zmieniac jezcze mieszkanie na wieksze pietro wyzej takze bedzie sie działo:) a za miesiac wesele kuzyna i modle sie by zmiescic sie jeszcze w sukienke ktora kupilam:)to tak w skrocie co u mnie:p

A Inka po zdjeciach z usg to klon mojego męża.Troche mi smutno bo oni w rodzinie maja wąskie usta i takie szerokie a ja zas mam duze i pelne..i tak chcialam dla Niej zeby jednak byla do mnie podobna ..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Millo No to zamieszanie. Ale jeszcze chwila pakowanko i rozwiązanie. Mi już się dłuży a to początek dopiero.
Gosica te fibre to błonnik. Ja kupowałam w kapsułkach Psyllium Husk. Spożywa się tabletkę przed posiłkiem bogatym w tłuszcze bo jego zadaniem jest wchłonięcie i lepsza przyswajalność tłuszczu. Czyli mniej wartości odżywczych [emoji6]
Czytałam ze tu za 99€ idzie zrobić badanie krwi tylko pod katem plci dziecka po 12 tc. Także badania prenatalne robię zwykle w Polsce i jak coś będzie widać ze płasko i dziewczynkowo i się skuszę na te badanie. Bo to stres tez dla mnie. Wizytę u mojej mam 16 października i będę wtedy w 13 tc wiec pewnie nie będzie chciała patrzeć na płeć i pozniej miesiąc czekania do 17 tc wiec to za długo hehe

Gosica to o Nifty akurat czytalam 2200 jakos kosztuje i akurat ten bym miala blisko siebie. Duzo jest tych badan wolnego plodowego DnA ale akurat nie wiem jakie mozna blisko mnie a nifty jest bo czytalam bo maja 300 placowek w PL

Biedronka bardzo drogie te badania w PL. Tu i harmony j preanatest za trisomie 21 to 200€ za trisomie 21,18 i 13 wraz z płcią 300€ a 21,18,13 i jakieś tam anomalie chromosomowe i płeć 400€. Także przesada trochę. A % to dorównują Nifty z tym ze przy tym badaniu masz tak zwane ubezpieczenie. Tzn jak wykryją chorobę a ty zrobisz amniopunkcję bądź już urodzisz i dziecko okaże się zdrowe to chyba30tys $ zwracają.

No własnie widze ze drogie, są jakies tez po 1700 ale nazwy nie psmietam, tylko nie wiem czy wszystkie dostepne w calej PL, ale no narazie nie robie i niewuadomo czy zrobie :-) interesuje mnie ten temat ale najpierw trzeba w ciaze zajsc :-D

reklama
Apropos teorii czaszki : ) ten opis bardziej do mnie przemawia. A obok czacha mojego dzidziolka [emoji7] haha <smile>
1506347305-aaaaaa.jpeg
1506347546-aaaaaa.jpeg

Do góry