reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Millo to kciuki za prenatalne
Biedronka ja mam 11 października prenatalne będę wtedy 12t3dzien. Jak nub będzie chłopczykowy to badan krwi na płeć nie będę robić ani pytac a jak coś ze jednak córa to biegnę na ta krew hehe bo muszę widzieć bo zgłupieje.
Przyszłamama ja liczyłam sobie w aplikacji na telefon MyFitnessPal polecam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama, ja prawdopodobnie zdecyduje się na clo w kolejnym cyklu. Jeszcze sie waham co z tymi skutkami ubocznymi. Może uda mi się porozmawiać z ginekolog. Co to ten fibre?
Zdecydowałaś już czy idziesz na badanie prenatalne z określeniem płci?;)
Biedronka, to badanie to nifty: nifty.pl można je już robić id 10 tyg ciazy.

Miciurka a u mnie stara bida:D a tak na powaznie to ostatnio chorobowo bo syn złapał zapalenie krtani i pozniej nas z mezem tez poskladalo.Normalnie glos stracilam..cos okropnego..no i balam sie kaszleć.Juz prawie zdrowa choc trzymalo 2 tyg.
Temat przedszkola na tapecie..od wrzesnia 3 raz zmieniamy:/ mam juz dosc.. mam nadzieje ze teraz jak od pazdziernika pojdzie najblizej domu i bez leżakowania to wkoncu Mu przypasuje i odetchne z ulga bo stres mnie wykonczy chyba.
Co do ciazy to w tej 2 mi ciezej.Brzuch mam taki jak na koncowce z synem..taka jestem ociezala choc musze przyznac ze nienajgorzej wygladam haha:p
Wyprawki w sumie jeszcze nie zaczęlam..jakos mam lenia takiego.Do szpitala nic..z higieny nic.. kurde a czas leci:D no nienormalna..
W grudniu albo styczniu bedziemy zmieniac jezcze mieszkanie na wieksze pietro wyzej takze bedzie sie działo:) a za miesiac wesele kuzyna i modle sie by zmiescic sie jeszcze w sukienke ktora kupilam:)to tak w skrocie co u mnie:p

A Inka po zdjeciach z usg to klon mojego męża.Troche mi smutno bo oni w rodzinie maja wąskie usta i takie szerokie a ja zas mam duze i pelne..i tak chcialam dla Niej zeby jednak byla do mnie podobna ..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Millo No to zamieszanie. Ale jeszcze chwila pakowanko i rozwiązanie. Mi już się dłuży a to początek dopiero.
Gosica te fibre to błonnik. Ja kupowałam w kapsułkach Psyllium Husk. Spożywa się tabletkę przed posiłkiem bogatym w tłuszcze bo jego zadaniem jest wchłonięcie i lepsza przyswajalność tłuszczu. Czyli mniej wartości odżywczych [emoji6]
Czytałam ze tu za 99€ idzie zrobić badanie krwi tylko pod katem plci dziecka po 12 tc. Także badania prenatalne robię zwykle w Polsce i jak coś będzie widać ze płasko i dziewczynkowo i się skuszę na te badanie. Bo to stres tez dla mnie. Wizytę u mojej mam 16 października i będę wtedy w 13 tc wiec pewnie nie będzie chciała patrzeć na płeć i pozniej miesiąc czekania do 17 tc wiec to za długo hehe

Gosica to o Nifty akurat czytalam 2200 jakos kosztuje i akurat ten bym miala blisko siebie. Duzo jest tych badan wolnego plodowego DnA ale akurat nie wiem jakie mozna blisko mnie a nifty jest bo czytalam bo maja 300 placowek w PL

Biedronka bardzo drogie te badania w PL. Tu i harmony j preanatest za trisomie 21 to 200€ za trisomie 21,18 i 13 wraz z płcią 300€ a 21,18,13 i jakieś tam anomalie chromosomowe i płeć 400€. Także przesada trochę. A % to dorównują Nifty z tym ze przy tym badaniu masz tak zwane ubezpieczenie. Tzn jak wykryją chorobę a ty zrobisz amniopunkcję bądź już urodzisz i dziecko okaże się zdrowe to chyba30tys $ zwracają.

No własnie widze ze drogie, są jakies tez po 1700 ale nazwy nie psmietam, tylko nie wiem czy wszystkie dostepne w calej PL, ale no narazie nie robie i niewuadomo czy zrobie :-) interesuje mnie ten temat ale najpierw trzeba w ciaze zajsc :-D

reklama
Apropos teorii czaszki : ) ten opis bardziej do mnie przemawia. A obok czacha mojego dzidziolka [emoji7] haha <smile>
1506347305-aaaaaa.jpeg
1506347546-aaaaaa.jpeg

Do góry