reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki dziewczyny za kciuki, ale ja nie sądzę że coś z tego będzie w tym miesiącu, bo w sierpniu było identycznie i nici[emoji17]
ale nastawienie mam optymistyczne bo w październiku znowu będę miała szanse, mój przelatuje na 2tyg[emoji16]

Miciurka udanej imprezki[emoji4]

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ICH
San.zak- może się trafi samoistnie corka, jak wam ciężko zajść to później ludzie zwykle olewaja planowanie , ja omdlenia mialam.po porodzie moje pierwsze okresy po pierwszej ciąży , masakraaa! Teraz jakoś daje radę ,

Gosica - tak wpadki z córka możesz mi pożyczyć w innym wypadku wolę dopomóc z planowaniem a może się trafi [emoji6]

Monia - akurat się wystrzeliłas właśnie , wszędzie na GD jest napisane że większe prawdopodobieństwo zajść od stosunku 1-2 dni przed O aniżeli w sama O ,

Majorcia- no dziekuje fajnie by bylo jakby sama corka wyskoczyła [emoji23], ale wtedy by bylo zbyt idealnie hah, a właśnie przypomnij mi jaka to mięta była ? Pieprzowa ?

U mnie mam wychodne i zostawilam chlopow i pojechałam z koleżanką dietowac na dziewczynkę i pijemy wino [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Fajnie Ci taki wypad to dobra sprawa!!
A jeżeli chodzi o miętę to zielona ale słyszałam że pieprzowa też może być tyle że ja widziałam różnicę po zielonej
Na mnie pieprzowa nie działała w taki sposób jak powinna

Majorcia - no generalnie to tu jest tylko peppermint i tyle , chociaż jakby nie patrzeć to taka mam koleżankę co piła tylko miętę o jadła same warzywa ryze i takie zdrowe rzeczy , suchar z niej taki i dwie córki ma , ale syna też się doczekała :) , już później ,

No ja muszę test za niedługo ogarnąć bo coś mam ala katar za duży a ostatnio jak miałam takie coś to byla ciąża , taki dziwny objaw że mnie blokuje - mąż to by chyba padł jakbym mu testa pozytywnego pod nos wstawiła [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka-jeśli 1-2 dni przed O większe szanse na dziewczynke to jakoś musze to uwzględnić w kolejnych staraniach ;) o+12 idzie w odstawke, bo trudno jest nam się wstrzelić.
Monia, sama widzisz perspektywy są. Nic tylko starać się do tego czasu spełniać założone czynniki a w październiku zadziałać ;)
Miciurka-ze mnie tez suchar i mam 2 synów, ale fakt faktem mój progesteron przed zajściem w poprzednie ciaze niski. Dopiero w tym roku suplementuje go dodatkowo co 2 -3 dni pije miętę.
Haha, byłoby niezłe z tym testem [emoji110] za córeczkę ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Majorcia może faktycznie to przez progesteron bo te dwie rzeczy dołączyłam w tej ciąży. We wcześniejszych takich problemów nie miałam- z tym drętwieniem.
Miętę tez piłam pieprzowa ale tez pamiętać ze przy clo Żeby nie pic
Jajek ja jadłam bardzo dużo teraz całkowicie zrezygnowałam. Można same białko bo żółtko właśnie podnosi testosteron [emoji6]
Miciurka moja znajoma ma córkę 4 miesięczna i teraz poszła do lekarza bo okres miała tylko raz i szok 10 tc!! Ale ona akurat jest załamana. Podobno sex mieli tylko raz po pierwszej @ i to z zabezpieczeniem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Majorcia ok, jak czesto nalezaloby jesc czerwone mieso ? I wyeliminować tym samym białe ? (W ogole rozumiem tak)
Nie musi mąż niczego eliminować ważne żeby wprowadził do diety wołowinę a co do ilości to wiadomo sprawa indywidualna no i zależy
Myślę że raz dwa razy w tygodniu w zupełności starczy
Zrób mu rolady albo bitki wołowe na obiad niech wcina hi hi
Kitqa niech lepiej zjada często jajecznicę albo jajka gotowane też dobrze podnoszą testosteron

Ostatnia edycja:
Majorcia
Kurde felek, przynajmniej 2x w tygodniu jemy wlasne wolowine, bitki, zrazy u gulasz robie. Dzis nawet mamy po rosole steka z fryrkami [emoji39] jajka je ze 3x w tygodniu, a czasem czesciej bo dodajemy jajka do roznych salatek.
I z tego moj taki wniosek ze cos tu nie gra... Odzywiamy sie chlopczykowo (z malymi wyjatkami) a chlopca nie ma:(
Dzis mielismy rozmowe o ewentulanym 3dziecku to obydwoje doszlismy do wniosku zd jakby co to dopiero za kilka lat... A ja za klika lat to juz nie bede chciala:( wiec... to byłby koniec [emoji52]

reklama
Kitqa głowa do góry w sumie jeszcze nie wiesz czy to czasami nie chłopczyk w brzuszku siedzi :)
Ja z kolei cały czas trzymałam dietę dziewczynkowa bo tylko kurczaka i indyka robię na obiad z mięs, przy tym zero bananów czy pomidorów, zero soli i ostrych potraw, sporadycznie były ziemniaki Wiec ja teraz będę musiała wprowadzić typowa Dietę LE i liczyć kalorie żeby coś z tego było. Mąż oczywiście razem ze mną zero czerwonego mięsa, jajek, tłustych potraw itd

Do góry