reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama - dobrze że piszesz że OLE i cranberry nie idą w parze bo jedyne co wyczytałam to że nie można brać aspirin i cranberry razem itp. A Atomic pisała czemu ?( Czy to się po prostu jedno z drugim wyklucza w działaniu czy jak )jak Miałabyś gdzieś linka o tym to daj na priv, jeśli możesz ;) , Ja się dopiero zaznajamiam z tym.portalem jak to wszystko działa i gdzie co jest ale info masa ..

To j&d to ja już robię od zawsze na to wychodzi :) ,
Imama - Czyli ewentualnie mogłabym brać razem myoinostinol z clo?
Muszę sobie clo skądś ogarnąć,
No Ja mam dopiero drugi cykl po porodzie , (teraz trwa) dalej odciagam mleko, może myoistinol by mi pomógł z regulacją cyklu

Ps. Zazdroszczę Ci że już masz po staraniach i już nie musisz tego wszystkiego ogarniać hah :D

Edit: imama ja za granicą siedzę to Polski odpowiednik mi nic nie powie hehe , chyba mogę dostać większość tego co oni tam na GD piszą online :) ps. Masz jakiś namiar sprawdzony na clo może :) ?
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama, w poniedziałek się odwiedź. Dobrze gdybys zrobiła sobie te kompleksowe badania, na pewno będziesz spokojniejsza :) a i jeśli przy okazji poznałabym płeć to w ogóle full wypas.
Do ovu mam OK.5 dni, śluzu jeszcze nie mam. Możesz mi doradzić czy się zakwaszac? Czy lepiej zadzialac hurryup potem J&d i tyle?
Rok temu udało mi się zajść w ciaze 4/6 dni przed ovu-była to ciąża biochemiczna, ale co mnie zdziwiło ze mój mąż ma plemniki bardzo mocne, cos przerwało tyle dni pomimo dodanego sylku i lactovaginalu!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Miciurka, chcesz clo od lekarza czy brać na własna rękę?
Ja cały czas się waham się na ten lek. Jeśli w tym cyklu nam nie wyjdzie to może w kolejnym cyklu zechce zadziałam z clo.

Badałam ph po stosunku jest 4.7 :-) jestem po owulacjii już będe obserwowac pezy starankach ale jak takie bedzie to sie nie zakwaszam :-) a co do rodzaju wspolzycia to nie doradze Wam bo sama nie wiem jak za to sie zabrac haha z codziennego mam syna a tez mi zalezy zeby szybko zajsc :-D

Miciurka wiec szukali pod Pregnitude bo Ty z Irlandi jesteś prawda? Wiem ze dziewczyny na GD które mieszkają w Anglii zamawiają przez apteke online. Rozmawiasz tam chyba z lekarzem dlaczego i jaki produkt chcesz i oni podejmują decyzje i wysyłają to poczta. Tak właśnie zamawiają sobie Clomid.
Można brać ten myoinostinol z clo jak najbardziej ale:
Link do: myo inositol / prenitude w/o PCOS
ja przy kp na regulacje cykli brałam vitex i to bym Ci polecała. 400mg brałam raz dziennie. I dostałam później regularne @. Pierwsza miałam w stycznia później od marca już co miesięc.

https://r.tapatalk.com/shareLink?sh...com/forum/showthread.php?t=60705&share_type=t link odnośnie tego OLE i cranberry.

Gosica wiem ze najlepszy do zakwaszani Po owu czuli w metodzie o +12 jest replens. A rephresh przed. Nie wiem jaki odpowiednik jest do polskich dostępnych zakwaszaczy. Po owu śluz dziewczynkowy wiec może badaj tylko sobie paskami i jak wzrost to daj trochę sylku.

Gosica- lekarz mi nie da co ty, ponoć dają jak się starasz o ciążę minimum rok, A ja dopiero co urodziłam [emoji23] (wg ich mniemania) , także na własną rękę będę ,
Jak robiliśmy dziewczynkę z której wyszedł nam syn to używałam sylk i lactov też , teraz mi gin bardzo polecał rephresh, tylko to u mnie drogie jest jak nie wiem co , przynajmniej w stosunku do ilości,

Z tego co ja czytałam na forum GD to dziewczyny pisały że albo plac zakwaszanie ale też Atomic pisała o tym.ze nie raz dziewczyny się stresuja a to podnosi testosteron to wolą jakby się zakwasic i myśleć że zrobiły wszystko aniżeli się nie zakwasic i stresować :) ,

Marzycielka- ile mg ma twoje clo i jak je bierzesz ?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Marzycielka No to kciuki zaciśnięta za ciebie na ten cykl! Gotowa to najważniejsze.
Miciurka moja gin tez powiedziała ze po roku by mi clo przepisała i faktycznie jak się niedawno urodziło to nie ma szans. Ja mam od znajomej która przez przypadek wspomniała ze jej zostało z cyklu przed zajściem w ciąże także skorzystałam [emoji6] brałam 50mg bo tak najlepiej na córkę. Miałam 10 szt i brałam 3-7 dc. Jakby w pierwszym miesięcu się nie udało to może bym przecięła na pół i miała dwa cykle na 25mg.
Jeśli chodzi o zakwaszanie to właśnie ze względu na stres ja sama nie badałam paskami tylko pare razy zakwasilam się i tyle. Ale przy i po kp miałam niskie z reguły. Jak Miciurka zdecydujesz się na jeden stosunek w poldne to możesz zajść odrazu w ciąże wiec dużo zakwaszac się nie musisz. Dobre przygotowanie i w danym miesiącu powinno się udać

reklama
Marzycielka86 jeszcze nie testowałam, może jutro... Boję się rozczarowania. Wczoraj dziwna sytuacja po przytulaniach z mężem nagle dostałam mocnego bólu brzucha trwało to z 10 min:errr: i przeszło żadnych krwawien nic nie było. :eek: nie wiem co to było.
W każdym razie 3 Mac kciuki... Temp narazie ok ale wczoraj byli u nas sąsiedzi trochę sporo alkoholu było i dziś mega kac także nie biorę dzisiejszej temp pod uwagę zobaczymy jutro jaka będzie ;-) ;)

Do góry