reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama - dobrze że piszesz że OLE i cranberry nie idą w parze bo jedyne co wyczytałam to że nie można brać aspirin i cranberry razem itp. A Atomic pisała czemu ?( Czy to się po prostu jedno z drugim wyklucza w działaniu czy jak )jak Miałabyś gdzieś linka o tym to daj na priv, jeśli możesz ;) , Ja się dopiero zaznajamiam z tym.portalem jak to wszystko działa i gdzie co jest ale info masa ..

To j&d to ja już robię od zawsze na to wychodzi :) ,
Imama - Czyli ewentualnie mogłabym brać razem myoinostinol z clo?
Muszę sobie clo skądś ogarnąć,
No Ja mam dopiero drugi cykl po porodzie , (teraz trwa) dalej odciagam mleko, może myoistinol by mi pomógł z regulacją cyklu

Ps. Zazdroszczę Ci że już masz po staraniach i już nie musisz tego wszystkiego ogarniać hah :D

Edit: imama ja za granicą siedzę to Polski odpowiednik mi nic nie powie hehe , chyba mogę dostać większość tego co oni tam na GD piszą online :) ps. Masz jakiś namiar sprawdzony na clo może :) ?
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama, w poniedziałek się odwiedź. Dobrze gdybys zrobiła sobie te kompleksowe badania, na pewno będziesz spokojniejsza :) a i jeśli przy okazji poznałabym płeć to w ogóle full wypas.
Do ovu mam OK.5 dni, śluzu jeszcze nie mam. Możesz mi doradzić czy się zakwaszac? Czy lepiej zadzialac hurryup potem J&d i tyle?
Rok temu udało mi się zajść w ciaze 4/6 dni przed ovu-była to ciąża biochemiczna, ale co mnie zdziwiło ze mój mąż ma plemniki bardzo mocne, cos przerwało tyle dni pomimo dodanego sylku i lactovaginalu!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Miciurka, chcesz clo od lekarza czy brać na własna rękę?
Ja cały czas się waham się na ten lek. Jeśli w tym cyklu nam nie wyjdzie to może w kolejnym cyklu zechce zadziałam z clo.

Badałam ph po stosunku jest 4.7 :-) jestem po owulacjii już będe obserwowac pezy starankach ale jak takie bedzie to sie nie zakwaszam :-) a co do rodzaju wspolzycia to nie doradze Wam bo sama nie wiem jak za to sie zabrac haha z codziennego mam syna a tez mi zalezy zeby szybko zajsc :-D

Miciurka wiec szukali pod Pregnitude bo Ty z Irlandi jesteś prawda? Wiem ze dziewczyny na GD które mieszkają w Anglii zamawiają przez apteke online. Rozmawiasz tam chyba z lekarzem dlaczego i jaki produkt chcesz i oni podejmują decyzje i wysyłają to poczta. Tak właśnie zamawiają sobie Clomid.
Można brać ten myoinostinol z clo jak najbardziej ale:
Link do: myo inositol / prenitude w/o PCOS
ja przy kp na regulacje cykli brałam vitex i to bym Ci polecała. 400mg brałam raz dziennie. I dostałam później regularne @. Pierwsza miałam w stycznia później od marca już co miesięc.

https://r.tapatalk.com/shareLink?sh...com/forum/showthread.php?t=60705&share_type=t link odnośnie tego OLE i cranberry.

Gosica wiem ze najlepszy do zakwaszani Po owu czuli w metodzie o +12 jest replens. A rephresh przed. Nie wiem jaki odpowiednik jest do polskich dostępnych zakwaszaczy. Po owu śluz dziewczynkowy wiec może badaj tylko sobie paskami i jak wzrost to daj trochę sylku.

Gosica- lekarz mi nie da co ty, ponoć dają jak się starasz o ciążę minimum rok, A ja dopiero co urodziłam [emoji23] (wg ich mniemania) , także na własną rękę będę ,
Jak robiliśmy dziewczynkę z której wyszedł nam syn to używałam sylk i lactov też , teraz mi gin bardzo polecał rephresh, tylko to u mnie drogie jest jak nie wiem co , przynajmniej w stosunku do ilości,

Z tego co ja czytałam na forum GD to dziewczyny pisały że albo plac zakwaszanie ale też Atomic pisała o tym.ze nie raz dziewczyny się stresuja a to podnosi testosteron to wolą jakby się zakwasic i myśleć że zrobiły wszystko aniżeli się nie zakwasic i stresować :) ,

Marzycielka- ile mg ma twoje clo i jak je bierzesz ?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Marzycielka No to kciuki zaciśnięta za ciebie na ten cykl! Gotowa to najważniejsze.
Miciurka moja gin tez powiedziała ze po roku by mi clo przepisała i faktycznie jak się niedawno urodziło to nie ma szans. Ja mam od znajomej która przez przypadek wspomniała ze jej zostało z cyklu przed zajściem w ciąże także skorzystałam [emoji6] brałam 50mg bo tak najlepiej na córkę. Miałam 10 szt i brałam 3-7 dc. Jakby w pierwszym miesięcu się nie udało to może bym przecięła na pół i miała dwa cykle na 25mg.
Jeśli chodzi o zakwaszanie to właśnie ze względu na stres ja sama nie badałam paskami tylko pare razy zakwasilam się i tyle. Ale przy i po kp miałam niskie z reguły. Jak Miciurka zdecydujesz się na jeden stosunek w poldne to możesz zajść odrazu w ciąże wiec dużo zakwaszac się nie musisz. Dobre przygotowanie i w danym miesiącu powinno się udać

reklama
Marzycielka86 jeszcze nie testowałam, może jutro... Boję się rozczarowania. Wczoraj dziwna sytuacja po przytulaniach z mężem nagle dostałam mocnego bólu brzucha trwało to z 10 min:errr: i przeszło żadnych krwawien nic nie było. :eek: nie wiem co to było.
W każdym razie 3 Mac kciuki... Temp narazie ok ale wczoraj byli u nas sąsiedzi trochę sporo alkoholu było i dziś mega kac także nie biorę dzisiejszej temp pod uwagę zobaczymy jutro jaka będzie ;-) ;)

Do góry