reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka mój jedynak jest z 31 stycznia :-) planujemy dla niego siostrzyczke :-) jest grzeczny i bardzo taki silny już mi po łóżeczku spaceruje trzymając się jedną ręką :-D ogólnie takie śmiejące dziecko, buzi daje tak, że mało co mnie nie zaślini i połknie haha już go sadzę na nocnik i wysikuje mi sie :-D

reklama
Dziewczyny do moich staranek jeszcze troszke bo kolo listopada. Dziś mają mi przyjsc suplementy bo wszystko na wykonczeniu. Zamowilam zel do higieny intymnej ph 3.5 i globulki zakwaszające. no i wlasnie o te globulki mi chodzi czy wystarczy ze ,, zapodam"sobie je przed starankiem? Bo po nie jestem do konca przekonana, boje sie, ze moge zaszkodzic bardziej a tez zalezy mi na czasie zeby szybko zajsc :-) doradzcie :-)

Miciurka, ja już mam2 cykle z próba o+12 i ciężko jedyni się wstrzelić. Chyba za późno działamy... ten cykl jeszcze próbujemy na o+12, jak nie wyjdzie to może częste przytulanka ale ta metoda hurryup ;)
Ja myslalam ze mąż może brać jedno z tych leków lukrecję lub szyszki chmielu. Mój ma wysoki testosteron. Po 3 mies przyjmowania Lukrecji poziom T spadł o 20%. Kiedy pierwszy cykl starankowy?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Miciur-ka cieszę się, że udało się Airfix, jest to pocieszające i budujące że komuś się udaje.

Znalazłam staranka Elmo, i przeczytałam jej szczęście gdy dowiedziała się że będzie mieć syna...aż we mnie obudziła się taka nutka chęci przeżycia tego samego...

Tak wielu dziewczynom się udało zaplanować plec i ta ogromna radość jak się okazuje po usg ze jest wymarzona corka/syn musi być bezcenna :D tez chciałabym takie coś przeżyć stad decyzja o 3 dziecku ;) ja z kolei czytając już dawno forum wstecz pamiętam radość Ewelin jak się okazało ze corka oraz Małe Liski :) fajnie się czyta takie posty

Maziajka- zazdroszczę :)

Biedronka- brzmi że masz lajt :) , mój ż 26.01, nic nie chce robić ani jeść ani siedzieć, pełza tylko i się drze, masakra terror..
Ps.jakie masz globulki?
Nie wiem czy byłaś tak daleko jak moje starania na tym forum, ja jestem po staraniu na córkę z której wyszedł nam synek :) , a zrobiłam wiele czynników ,jony suplementy dieta, częstotliwość staran,nawet faza księżyca ,z chińskim też się zgadzało, zakwaszenia itp.no naprawde rozne rzeczy... i niestety nie udało się , teraz chce trochę inaczej podejść do tematu siebie zakwasic tylko , starac się jeść jogurty ale bez żadnych wariacji, A trochę na mężu się skupić zapewni testosteron zbić bo on ma duuuzo, globulki musisz spr.czy faktycznie działają zakwaszajaco na Ciebie bo nie raz nie też podnoszą ph, ja używałam lactovaginal i lacibios Femina z ph 3,5 , teraz się przerzuce na rephresh zamiast lacto,

Ja robiłam sobie irygacje z soku z cytryny ale wtedy nie mogłam zajść ,

Gosica- może idź na monitoring ? Myślę że to nie droga opcja w sumie a bynajmniej będziesz pewna,ja mam np. Bardzo późno owulacje, muszę jeszcze podpytac Airfix czy kiedyś dawała mężowi lukrecje bo ja właśnie myślałam żeby dać i szyszki i lukrecje ale nie wiem czy to nie za dużo na raz :) ,

Wiesz co naprawde się sama bije z myślami czy teraz chcemy czy nie, z jednej strony fajnie i od razu odochować z drugiej naprawdę chce wrócić do pracy! Wyjść z domu trochę odpocząć , coś zrobić dla siebie , mamy dwójkę dzieci , jeszcze trochę czasu mam jeśli byśmy chcieli jeszcze bo w tym roku skończyłam 30 lat , tylko myślę czy jak odchowam będzie mi się chciało jeszcze wstawać [emoji14] haha

Kitqa- tak naprawdę nie wiadomo czy dziewczynom się udaje przez to co robią czy po prostu mają szczęście i jest , nie wiem , jednym się udaje innym nie . Oby nam się w końcu udało , a ile masz maluszków i starasz się o synka rozumiem ? :)

PrzyszlaMama87- A myślisz o tym co będzie jak będzie 3 raz ta sama płeć? Ja się trochę tego boję, nie traktuje dzieci inaczej przez to że nie mam córki ale że jak będzie 3 syn to ta pustka że córki nie ma dalej będzie ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka wróciłam do tyłu i podczytywałam :-)
Vitagyn C globulki a płyn z Perfecty.
Ja jak się nie uda to może kiedyś spróbuje trzeci raz ale napewno nie tak szybko jak teraz planuje drugie...
Dziewczyny a jakie macie
doświadczenia z meskimi gorącymi kapielami.
koleżkkąpielami??? Bo jak się zastanowiłam właśnie nad tym to faktycznie mój tata zawsze kąpał się w takiej wodzie, ze jak wychodził to łazienka parowa£a cała haha no i ma 3 corki i syna :-) a mój mąż raczej w chlodniejszej się kąpie :-) a nie wiem jak wasi faceci? :-D

Miciurka, myślałam o tym monitoringu i chyba pójdę. Tylko nigdy nie wiemkiedy spodziewać się ov-czasem jest 16 dnia, w innym cyklu 20 dnia cyklu. Czy iść 1 dzień po pozytywie? Jak radzicie?
Jak będziesz wiedziała czy można podawać szyszki i lukrecję razem to proszę daj znać ;)
Biedronka -mój mąż kapie się w chłodniejszej wodzie -stad tez chyba ma 2 synów ;) cieplejsza woda to ile stopni?-36?;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry