reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

właśnie jak progesteron?bierzesz duphaston albo luteinę? bo wit B na podniesienie progesteronu chyba nie stosowałaś w staraniach, chyba dobrze pamiętam

reklama
Progesteronu jeszcze wyników nie maja! Mam nadzieje ze będzie Ok ten progesteron. Ale się cieszę ze ładnie przyrosło.
Ale przy bliźniakach taki niski progesteron chyba by nie był co?
Mam wizytę na 24 sierpnia.
Po receptę tylko na progesteron muszę skoczyć

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Buniczek biorę raz dziennie 200mg progesteron. Miałam dwa dni temu 14 wynik i to chyba tak dolna granica. Bo nie wiem jakie normy są w sumie

Maziajka a powinnam powtórzyć jeszcze? One na recepcji i tak na mnie jak na idiotkę patrzyły ze przychodzę i chce zapłacić za badanie jak tak niska ciza jest a jak przyszłam ze chce powtórzyć to w ogóle!

no im większy tym lepiej, coś mi się zdaje ze Clo zadziałało, TY dość płodna byłas bez stymulacji i pewnie 2 pęcherzyki urosły. Taka beta to chyba tu pierwszy raz:):) tylko teraz synka nie dzwigaj i bardzo, bardzo oszczedzaj się. Zobaczysz jaki ten progesteron będzie, dobrze że bierzesz doustnie, powinno być teraz ok.

Buniczek wiem ze bardzo płodni jesteśmy. Dlatego ja to wogole się zakwasilam i kąpiele dla męża i odrazu poszłam się podmyc (po minucie!!) bo w sumie nie chciałam tak dużo tych plemniorow waśnie przez bliźniaki. Bo niby fajnie ale to ciąża wysokiego ryzyka jednak jest. Wiec ogólnie wolałabym jedno zdrowe porostu.

Imama mysle ze jest ok choc ciekawa jestem tej Twojej bety jak za 48h by przyrosla.Dzis masz 11 dpo?

Progesteron troche nisko ale jestes zabezpieczona co bierzesz luteine czy duphaston? Bo duphaston w badaniu nie wyjdzie.

U mnie 10 dpo prg byl 19.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie ci czytam o tej becie. I wydaje mi się ze jest dlatego taka wysoka jak u Millo bo miałyśmy dopiero co poronienia. Podobno po poronieniu organizm bardziej chce utrzymać ciąże stad taka wysoka beta.

Maziajka ja mam ten niemiecki nazywa się Famenita 200mg. Dzisiaj mam 11 dpo. W sob zamknięte a jutro to bez sensu żebym cisla zaś na badanie. Jednak to 20€ jednorazowo. Wole to na badani usg dodatkowe wydać bo szczerze już nic nie zrobię.
A nie jest tak ze im szybciej dpo robimy ta betę tym z reguły niższa? Robiła któraś Ok 10dpo i miała np "tylko" 150%?

reklama
Gratuluję zdrowych bobasów, wiadmo, planowanie planowaniem ale zdrowie najważniejsze.
Kruszynka ta kąpielą się nie przejmuj, wewnątrz ciała plemniki maja optymalne warunki, jak kąpiemy się nawet w bardzo gorącej wodzie tem ogr wewnętrzynych i tak jest stała, skóra sie nagrzeje a reszta będzie jak zawsze, może ciut wyżej ale na pewno nie o 1 czt 2 stopnie.
OK jestem spokojniejsza :)
@Imama gratuluję :D dbaj o siebie i rosnijcie zdrowo :-D zazdroszczę :(

Do góry