reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@PrzyszłaMama87 no tak wlasnie kojarzyłam, ze to u ciebie tak było. :)

A ja tak chciałam zaostrzenia mdłosci to mam, dzis sie zaczeło tak konkretnie jak w ostatniej ciązy, ale wziełam imbir świeży i mijają, imbir jadłam pare dni ze wzgledu na ten katar i ciut gardlo mnie drapało i miałam mdłosci, ale delikatne własnie, a od dwoch dni nie jem go, bo katar minal i dzis po kawce porannej i platkach owsianych mnie wzielo konkretnie, skroiłam kawałek imbiru no i mijają, działa wiec wczesniej mogł robic swoje, nawet o tym nie wiedziałam , a po drugie slyszałam, ze imbir tez zapobiega poronieniom i jak go nie wcinać.

reklama
@ana. a imbir zcierasz na tartce czy kroisz i do herbaty? W jakiej formie go jesz?

My dzis mamy jechac do mnie do domu (ponad 200km) a tu bam sie auto popsuło. Mąż jest u mechanika i czekamy. Ehhh jak nie urok to....
U mnie w tej ciąży bylam na wizycie w 4t4d i nie było widać nawet pecherzyka, wczoraj 6t0d byl sam pecherzyk wiec sie pocieszam, że dzidzia potrzebuje więcej czasu ale trudno mi. Dzis nie spałam prawie całą noc z tego wszystkiego. Z corka poszłam na 1 wiztye dopiero w 6t4d i juz serduszko biło. Mama nadzieję, że za tydzień moja dzidzia pokarze sie mamie cala i zdrowa :)

Wracając do wątku odnośnie płci dziecka to teraz gdy myślę o tym co jadłam w pierwszej ciąży gdy jeszcze nie wiedzialam jakiego dzidziusia noszę pod sercem(dopiero na drugim badaniu prenatalnym dowiedziałam się na 100% ze to dziewczynka[emoji7]) to: unikałam soli jak ognia :) bylam najwiekszym przeciwnikiem soli(tak mi się odkleilo:)) nic nie soliłam (oprócz jajek) i tak mialam do teraz.
W obecnej ciąży aż sama się dziwie co robię, wszystko dosalam, jak nie ja! Może zadługo (kilka lat) nie używałam soli i teraz moj organizm się jej domaga nie wiem. No i mam mega ochote na makaron:) na dania z makaronem [emoji39] i pomidory. A moj maz nie chce tego jesc bo mowi ze utyje haha ale nie ma wyjscia bo to ja gotuje [emoji851]

@ana. a imbir zcierasz na tartce czy kroisz i do herbaty? W jakiej formie go jesz?

My dzis mamy jechac do mnie do domu (ponad 200km) a tu bam sie auto popsuło. Mąż jest u mechanika i czekamy. Ehhh jak nie urok to....
U mnie w tej ciąży bylam na wizycie w 4t4d i nie było widać nawet pecherzyka, wczoraj 6t0d byl sam pecherzyk wiec sie pocieszam, że dzidzia potrzebuje więcej czasu ale trudno mi. Dzis nie spałam prawie całą noc z tego wszystkiego. Z corka poszłam na 1 wiztye dopiero w 6t4d i juz serduszko biło. Mama nadzieję, że za tydzień moja dzidzia pokarze sie mamie cala i zdrowa :)
mozna utrzec ja zjadam kawalki pokrojone tw kosteczke tak na malenki kęs kilka sztuk, i podjadam co jakis czas, bo ostre na raz mi ciezko :p
wiem dokonale jak sie czujesz, to czekanie i niepewosc daje sie we znaki, dlatego ja teraz nie spieszyłam sie z wizyta, choc nie ukrywam ze boje sie tez troche i dopiero sie uspokoje jak pojde na usg i zobacze malenstwo z bijacym serduszkiem, pokaze sie fasolka zobaczysz, wiesz to tez zalezy od implantacji,a tego nie wiesz kiedy byla u ciebie, sama pisalas ze moje testy, w dniu @ a twoje to byla roznica ,wiec pewnie implantacja byla pozniej , dlatego maluszka jeszcze nie widac. A 6 tydzien to naprawde ma prawo jeszcze go nie widac , pecherzyk sie pojawil, cierpliwosci. :*

Mikallo trzymam kciuki. Może owulacja była później i stad porostu ciąża jest młodsza.
Ana No imbir ekstra na mdłości. Tez pierwszy trymestr kroilam i do herbaty dawałam albo herbatę z imbirem i pomarańcza już gotowa do zaparzania kupowałam.
Kitqa No jak soli nie jadłaś to może faktycznie dlatego masz córeczkę Heh oby teraz chłopczyk się udał.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mikallo ja tez trzymam kciuki. W ciazy z synkiem tez zarodek widzialam dopiero po 7tyg, jak bylam w 5 tc z kawalkiem byl tylko pecherzyk.To zrozumiale ze sie martwisz,lekarz wtedy kazal mi przyjsc za 2tyg zeby zobaczyc czy ciaza sie rozwija. Na razie postaraj sie zajac mysli czyms innym podczas rodzinnej imprezy, wierze ze bedzie dobrze!!!:)
Ana no widzisz wywolalas mdlosci zamartwianiem sie ze nie masz objawow;) nigdy nie probowalam imbiru na mdlosci,jak mnie dopadna na pewno sprobuje zazyc w takiej formie jak Ty to robisz
Imama ciesze sie ze wszystko samo sie oczyscilo, dbaj teraz o siebie,skoro wyniki masz super to znaczy ze pozostaje Wam tylko dzialac dalej:biggrin2: A my czekamy na tluste dwie kreseczki:)
A mnie dopadla poranna biegunka ktora zalapalam jednak od meza:( na szczescie w ciagu dnia jest ok,ale wczoraj szefowa zaprosila nasz zespol na grilla i modlilam sie zeby nie bylo zadnych rewelacji.Poki co ratuje sie probiotykiem i czekam na weekend:)

Mikallo ja jestem jakos podobnie z ciaza jak ty dzielo nas chyba jeden dzien roznicy.z tym ze u mnie pozno owulacja byla.We wtorek mam 1 wizyte i tez licze na serduszko no ale zobaczymy.Poki co nie czuje sie wogole zebym w tej ciazy byla....

Moja dzisiejsza wizyta, siusiaka brak, widać bułe. Gin wskazując bułe mówi - narządy męskie :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Do góry