reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Andzelisia a jak Twoje starania wygladaly?:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Od 10 dnia cyklu codziennie do owulacji i ze dwa dni po tez.owulacja byla ok 24 dnia cyklu.Dziś powtorzylam test ale nie z porannego moczu i strasznie bladzienka kreska.Jutro zrobie z porannego :-).Dziewczyny a czy slyszalyscie o sytuacji kiedy test ciazowy wyszedl pozytywny tzn ta druga kreska bardzo blada a mimo to ciazy nie bylo???

reklama
Andrzelisia kreska pojawia się tylko gdy pojawia się beta hcg nie martw się będzie dobrze a wrzuć ten dzisiejszy jak możesz
I nie martw się u mnie też te testy na samym początku wychodziły blade raz trochę mocniejsze a na drugi dzień bledszy nawet myślałam że znowu poronilam a było wszystko w porządku tego hcg jest jeszcze mało a wrażliwość testów też jest jeszcze różna będzie ok

Były testy chyba pink w których po wyschnięciu nieraz zostawał cień w miejscu gdzie miała być kreska ciążowa ale on był szary nie blado różowy jak u ciebie

Ostatnia edycja:
Ana to teraz czekamy na twoje i Mikallo testy
Ana u mnie z córka cień zobaczyłam 9 dnia po owulacji i to pod światło na tych dziesiątkach i pomyślałam że to może być ciąża i znalazłam jeszcze 25 i zaraz zrobiłam nim i była bladorozowa słaba kreseczka ale była bardziej widoczna niż na 10
A robiłaś może owulacyjnymi teraz

Andrzelisia kreska pojawia się tylko gdy pojawia się beta hcg nie martw się będzie dobrze a wrzuć ten dzisiejszy jak możesz
I nie martw się u mnie też te testy na samym początku wychodziły blade raz trochę mocniejsze a na drugi dzień bledszy nawet myślałam że znowu poronilam a było wszystko w porządku tego hcg jest jeszcze mało a wrażliwość testów też jest jeszcze różna będzie ok

Były testy chyba pink w których po wyschnięciu nieraz zostawał cień w miejscu gdzie miała być kreska ciążowa ale on był szary nie blado różowy jak u ciebie
Prawie nie widoczna kreska.i to ten pink.jutro zrobie rano z porannego moczu i daje sobie spokoj, bo za chwile zbankrutuje :-).jestem jakies 12 dpo to gdzies konc
20170509_101644-1.jpg
em tyg sie okaze czy to ciaza no cbyba ze okres przyjdzie.jak nie to gdzies kolo weekendu jeszcze zatestuje....

Załączniki

• 20170509_101644-1.jpg
    20170509_101644-1.jpg
    364,9 KB · Wyświetleń: 1 160
@Mikallo jak tam testowanie robilas dzis ? idziesz na bete tez dzisiaj? to trzymam kciuki za pozytywny wynik, bedziesz miala dzis wyniki? pisalas o wycieku pokarmu, a ja wczoraj zauwazylam ze i u mnie sie cos dzieje, jakby jakis nalot na sutkach definitywnie wiedzialam ze to jakies pozostalosci wyschniete po pokarmie i nacisnelam, uleciala kropelka ehhhh pewnie i ja cos mam z prolaktyna, chociaz z drugiej strony skoro tobie leci i gin mowil ci ze zdarza sie ze tak dlugo niektore kobietki maja pokarm to moze u mnie nic nadzwyczajnego po 3 mca chyba.
Przepraszam, ze się nie odzywam ale zalatana jestem.
Dziś test negatywny ale przy okazji badań na prolaktynę zrobiłam betę- wyniki będą wieczorem ale marne szanse. W ogóle przeraziłam się jak zobaczyłam rachunek- 39 zł za betę! Jakaś masakra.
Ana wydaje mi się, że nie ma się czym niepokoić, laktacja ponoć u większości kobiet zanika po około 6 m-c po zaprzestaniu karmienia. Jak będziesz u ginekologa lub nawet u internisty to możesz go o to zapytać, nie zaszkodzi sprawdzić :)
A Ty kiedy testujesz? Coś czuję, że razem będziemy w ciąży chodzić ;)

@andzelisia ale się cieszę, ze Ci się udało. Napracowałaś się w tym cyklu! Imama zapoczątkowała szczęśliwy okres :))))

Millo i Antonina trzymam kciuki za prenatalne! Mam nadzieję, ze wszystko dobrze i może dowiecie się kogo nosicie pod serduszkiem :)

Dziękuję wszystkim za kciuki, proszę trzymać jeszcze do weekendu :)))

Andzelisia jest kreska poczekaj teraz spokojnie będzie dobrze to jest początek ja też tak miałam i dlatego robiłam bete bo się denerwowałam no szkoda że nie masz z kim małego zostawić a testy są też tanie jak w Tesco Rosmanie albo Auchanie Nie martw się nic a nic jest kreska

Andzelisia jest kreska poczekaj teraz spokojnie będzie dobrze to jest początek ja też tak miałam i dlatego robiłam bete bo się denerwowałam no szkoda że nie masz z kim małego zostawić a testy są też tanie jak w Tesco Rosmanie albo Auchanie Nie martw się nic a nic jest kreska
Ja kupuje testy po 12 zl...U mnie beta tez ok 40 zl. Ale juz o wiele wiecej wydalam na testy...

Andzelisia to jest piekny bladzioszek.Wyglada jak moj:)

Mikallo dobrze ze prolaktyne zbadalas.Oby to byla odpowiedz:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Kobitki,
Nie chcialabym Was tu zostawiac chociaz zadko podczytuje. Trzymam kciuki za planujace i starajace sie. Usciski dla ciezaroweczek :)
Ja jestem obecnie w 32 tygodniu ciazy, moja Coreczka wazy 1700g, czuje sie ogolnie dobrze ale ta koncowka zaczyna mi doskwierac. Plecy nogi.. :) golenie sie graniczy z cudem juz, a co bedzie do porodu :) kompletuje wyprawke, zamowilam mebelki. Za tydzien jedziemy wypoczac nad morze- dla mnie to 6 godzin drogi, ale zalezy nam zeby synus przed narodzinami siostry jeszcze skorzystal z dobrodziejstw morza, jodu.
Sciskam !!

Do góry