reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie :) za nami trzy cykle starań, z zakwaszaniem, z nie "poprawianiem" , z suplementami oraz 0+12. Ten bedzie poprostu- normalny Jem jedynie wit prenatalne , kwas fol, wit c oraz wapno. Nie wciskam nic do srodka, a magnez mi sie skonczyl i nie dokupilam :) jestem po usg cyklu, dzis 13dzien. Oto moj pecherzyk - lewy jajnik :)
10dc -15,88.
12dc-18.
13dc czyli dzisiaj - pęknął pęcherzyk :)
Starania więc 10dc, (11dc maz nieobecny),12dc rano i wieczorem , 13dc wieczorem. Nie robimy już jak w ostatnim cyklu akcji"nie poprawiamy", staramy sie na full :) czy moge komus znowu gratulowac ?:) czy na Tobie Maziajko narazie poprzestało ? :) jak sie czujecie Ciężaroweczki Kochane ?:) Maziajko nie lubie mdlosci ale te ciazowe chetnie bym juz zaliczyla :) airfix jak tam ??? Cos wiesz? ja bylam wczoraj w szpitalu zobaczyc jednodniowego synusia przyjaciol. Rozkleilam sie :) życie cudem jest......

To moje staranka. Wg usg u kekarzy zaszlam w 12 dc. Bralam od dwoch miesiecy przed tabletki musujace wapno, magnez (ktory chyba mi sie kilka dni przed staraniami skonczyl jak widac)witamine c 1000 oraz zurawine w tabletkach bo suszonej nie lubie. Do tego pralam prenatal jako witaminy, z regoly mam kiepskie wyniki krwi. Do tego w okolicach stosunku/ po lub przed smarowalam sobie (nie mylic z wciskalam ) sobie troche vagisanu (ma kwas mlekowy) , pozycja klasyczna raczej , oraz podmywalam sie zelem do hig intymnej z niskim ph.

reklama
To moje staranka. Wg usg u kekarzy zaszlam w 12 dc. Bralam od dwoch miesiecy przed tabletki musujace wapno, magnez (ktory chyba mi sie kilka dni przed staraniami skonczyl jak widac)witamine c 1000 oraz zurawine w tabletkach bo suszonej nie lubie. Do tego pralam prenatal jako witaminy, z regoly mam kiepskie wyniki krwi. Do tego w okolicach stosunku/ po lub przed smarowalam sobie (nie mylic z wciskalam ) sobie troche vagisanu (ma kwas mlekowy) , pozycja klasyczna raczej , oraz podmywalam sie zelem do hig intymnej z niskim ph.
Dziękuję kochana, rosnijcie babeczki zdrowo[emoji7]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja wiedzialam kochana! Gratuluje z calego serca!!!! :-) ciesze sie Waszym szczesciem.

Miciurka czekamy na infi:-)

010igov35ye70zfx.png

Katja wiedzialam kochana! Gratuluje z calego serca!!!! :-) ciesze sie Waszym szczesciem.

Miciurka czekamy na infi:-)

010igov35ye70zfx.png
Maziajko... ile nerwow dla mnie i dla dziecka te kilka tygodni... cos strasznego poprostu. CORECZKA !!! omg nie wierze. Najwazniejsze ze Z D R O W A A A A A A!!!!
Sciskam :*
Miciurka mam
Nadzieje ze mozemy gratulowac juz Kochana i tulisz swoje malenstwo! ❤️

Katja naprawdę cudowna wiadomość! Co nas nie zabije to nas wzmocni! Nic nie dzieje sie przez przyczyny. Cos jest nam pisane i juz.
Czasem trzeba odpuścić wszelkie planowania.... a i tak widzisz masz upragniona córeczkę!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Katja a jak sie czujesz fizycznie? Brzuszek jest?

010igov35ye70zfx.png
Ohoho kochana jest jest i to jak dla mnie pokazny. Jestem wysoka ale drobna, w pierwszej ciazy pozno bylo widac brzuszek zanim wszystko zdolalo sie rozciagnac (no i sie tak rozciagnelo ze mam pikne rozstepy). Teraz ma tam malenstwo swobode w rozciaganiu chyba i nie da sie juz ukryc ze jestem w ciazy :) schudlam 5 kg ale powoli wraca mi apetyt. To pewnie tez przez te nerwy z tymi badaniami zwiazane. Mam nadzieje ze teraz juz bedzie lepiej. Miewam zawrotu glowy i zadyszki, a Ty ? Scielam swoje wlosy ktore mialam prawie do pasa cale zycie (troche modelingowalam przeszlosci) i bylo mi trudno je sciac. Postanowilam jednak w podziece oddac kawal wlosow na peruki dla chorych ba raka wiec troche mi to ulatwilo decyzje. Bardzo chcialam zrobic cos dla innych. Mysle ze teraz juz bede sie podnosila i psychicznie i fizycznie. To 16 Tydzien :) a jak Wasze samopoczucie ?
Za starajace sie trzymam kciuki i polecam monitor owulacji u ginekologa. Dla mnie osobiscie dwa cykle stracone byly przez testy ovu.

Do góry