reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie :) za nami trzy cykle starań, z zakwaszaniem, z nie "poprawianiem" , z suplementami oraz 0+12. Ten bedzie poprostu- normalny Jem jedynie wit prenatalne , kwas fol, wit c oraz wapno. Nie wciskam nic do srodka, a magnez mi sie skonczyl i nie dokupilam :) jestem po usg cyklu, dzis 13dzien. Oto moj pecherzyk - lewy jajnik :)
10dc -15,88.
12dc-18.
13dc czyli dzisiaj - pęknął pęcherzyk :)
Starania więc 10dc, (11dc maz nieobecny),12dc rano i wieczorem , 13dc wieczorem. Nie robimy już jak w ostatnim cyklu akcji"nie poprawiamy", staramy sie na full :) czy moge komus znowu gratulowac ?:) czy na Tobie Maziajko narazie poprzestało ? :) jak sie czujecie Ciężaroweczki Kochane ?:) Maziajko nie lubie mdlosci ale te ciazowe chetnie bym juz zaliczyla :) airfix jak tam ??? Cos wiesz? ja bylam wczoraj w szpitalu zobaczyc jednodniowego synusia przyjaciol. Rozkleilam sie :) życie cudem jest......

To moje staranka. Wg usg u kekarzy zaszlam w 12 dc. Bralam od dwoch miesiecy przed tabletki musujace wapno, magnez (ktory chyba mi sie kilka dni przed staraniami skonczyl jak widac)witamine c 1000 oraz zurawine w tabletkach bo suszonej nie lubie. Do tego pralam prenatal jako witaminy, z regoly mam kiepskie wyniki krwi. Do tego w okolicach stosunku/ po lub przed smarowalam sobie (nie mylic z wciskalam ) sobie troche vagisanu (ma kwas mlekowy) , pozycja klasyczna raczej , oraz podmywalam sie zelem do hig intymnej z niskim ph.

reklama
To moje staranka. Wg usg u kekarzy zaszlam w 12 dc. Bralam od dwoch miesiecy przed tabletki musujace wapno, magnez (ktory chyba mi sie kilka dni przed staraniami skonczyl jak widac)witamine c 1000 oraz zurawine w tabletkach bo suszonej nie lubie. Do tego pralam prenatal jako witaminy, z regoly mam kiepskie wyniki krwi. Do tego w okolicach stosunku/ po lub przed smarowalam sobie (nie mylic z wciskalam ) sobie troche vagisanu (ma kwas mlekowy) , pozycja klasyczna raczej , oraz podmywalam sie zelem do hig intymnej z niskim ph.
Dziękuję kochana, rosnijcie babeczki zdrowo[emoji7]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja wiedzialam kochana! Gratuluje z calego serca!!!! :-) ciesze sie Waszym szczesciem.

Miciurka czekamy na infi:-)

010igov35ye70zfx.png

Katja wiedzialam kochana! Gratuluje z calego serca!!!! :-) ciesze sie Waszym szczesciem.

Miciurka czekamy na infi:-)

010igov35ye70zfx.png
Maziajko... ile nerwow dla mnie i dla dziecka te kilka tygodni... cos strasznego poprostu. CORECZKA !!! omg nie wierze. Najwazniejsze ze Z D R O W A A A A A A!!!!
Sciskam :*
Miciurka mam
Nadzieje ze mozemy gratulowac juz Kochana i tulisz swoje malenstwo! ❤️

Katja naprawdę cudowna wiadomość! Co nas nie zabije to nas wzmocni! Nic nie dzieje sie przez przyczyny. Cos jest nam pisane i juz.
Czasem trzeba odpuścić wszelkie planowania.... a i tak widzisz masz upragniona córeczkę!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Katja a jak sie czujesz fizycznie? Brzuszek jest?

010igov35ye70zfx.png
Ohoho kochana jest jest i to jak dla mnie pokazny. Jestem wysoka ale drobna, w pierwszej ciazy pozno bylo widac brzuszek zanim wszystko zdolalo sie rozciagnac (no i sie tak rozciagnelo ze mam pikne rozstepy). Teraz ma tam malenstwo swobode w rozciaganiu chyba i nie da sie juz ukryc ze jestem w ciazy :) schudlam 5 kg ale powoli wraca mi apetyt. To pewnie tez przez te nerwy z tymi badaniami zwiazane. Mam nadzieje ze teraz juz bedzie lepiej. Miewam zawrotu glowy i zadyszki, a Ty ? Scielam swoje wlosy ktore mialam prawie do pasa cale zycie (troche modelingowalam przeszlosci) i bylo mi trudno je sciac. Postanowilam jednak w podziece oddac kawal wlosow na peruki dla chorych ba raka wiec troche mi to ulatwilo decyzje. Bardzo chcialam zrobic cos dla innych. Mysle ze teraz juz bede sie podnosila i psychicznie i fizycznie. To 16 Tydzien :) a jak Wasze samopoczucie ?
Za starajace sie trzymam kciuki i polecam monitor owulacji u ginekologa. Dla mnie osobiscie dwa cykle stracone byly przez testy ovu.

Do góry