reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Margaritta ...z tymi pozycjami...ciekawe czy to faktycznie ma jakies znaczenie , ale ja tak to dodałas mi otuchy :-D:-D:-D:-D.
Ja wiem ze faktycznie obu chłopaków mam od tyłu hihi moze cos w tym jest...

reklama
anufifi jakie słodkie chłopaki :tak: A ten maly to juz w ogóle-rozczulam się jak widze malych chłopców :sorry: za kazdym się obejrze :sorry::-D
Wiecie co z tych tabel chińskich i w ogole tych wykresów i kalkulatorów to wychodzi, ze szanse na chłopca mam w listopadzie i grudniu dopiero :eek: czyli szanowny z tym koncem roku mial racje :-D:-D:-D:-D

witam dziewuszki was wszyxstkie,wy to szybciej jak smiglowce,naskrobiecie tyle ze sporo czasu schodzi jak sie nadrobi zalegle stronki..moze anufifi to objaw ciazy jak mialas tak przy chlopcach z tym bolem glowy.dzieciaczki sliczne diabelek i aniolek,a anioleczek to juz nie mowie,jestem nim zachwycona..beti sylwia czarodziejka jak kacyk po wczoranszym-fajnie mialyscie sie,ze ja nie posiadalam wieczorkiem na kompa,jak ja jestem to was nie ma.wy jestescie mnie nie ma-a szkoda...agnieszko super ze tak wczesniej czujesz dzidziusia,piekne uczucie..pyszczek a moze jednak fasolinka daje znaki,czekamy na dwie kreseczki.jarzebinko niech synek szybko zdrowieje a ty serce uwarzaj na siebie..

Czarodziejka..to CIpa :-D do wieczorka;-)
Jasne ze sie nam wszystkim uda.. to co chcemy:sorry::laugh2:
Oh tyyyy nazywasz mnie CIpą:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
do wieczorka kokocho jedna:laugh2::laugh2:

Margaritta ...z tymi pozycjami...ciekawe czy to faktycznie ma jakies znaczenie , ale ja tak to dodałas mi otuchy :-D:-D:-D:-D.
Ja wiem ze faktycznie obu chłopaków mam od tyłu hihi moze cos w tym jest...
To ja potwierdzam ze na chlopca to od tyłu!!!! Nam tez sie tak udalo!!!!!

Ale przy tym tylozgieciu od tylu to jak czasem trafi zle TAM to boli jak cholerka:-p ..No ale coz poczac.. musze sie poswiecic:-D:-D:laugh2::laugh2:
Wszystko powiem Twojemy męzowi Ty łobuzico...ze jako poswiecenie to traktujesz..buhahahhaa
A tak swoja drogą...no ze tez tyłozgiecie jeszcze musialo nam sie trzfib..boszeeee jak nie urok to sraczka:sorry::sorry::sorry:

Laski weszlam na jakies forum zeby poczytac o tym naszym tyłocgieciu macicy i o to co znalazłam :
FORUM:
witaj kaska. Mimo tyłozgięcia zaszłam dwa razy w ciążę bez żadnych problemów i urodziłam dwie zdrowe córki. Lekarz (dobry, od ciąż zagrożonych) powiedział mi, że taka moja uroda i nie mam się martwić, bo to nie przeszkadza w zajściu ani w donoszeniu ciąży. Tak więc głowa do góry i cierpliwie próbujcie az do skutku. Pozdrawiam Asik
----------------------------------------------------------------------------------------------
Właściwie to nie wiem czy można tyłozgięcie nazwać anomalią bo ma ją tak wiele kobiet powiedziałabym, że chyba z połowa moich znajomych kobiet Ja też jestem posiadaczką tyłozgięcia i nie stanowiło to żadnej przeszkody w zajściu w ciążę. Mój lekarz twierdzi, że to chyba jakiś przesąd bo ma całe tabuny ciężarnych pacjentek z tyłozgięciem
----------------------------------------------------------------------------------------------
...tyłozgięcie macicy i jakoś nie miałam problemów z zajściem w ciąże a dziś mamy piękną córeczkę.
usmiech.gif

Niektórzy zalecają tzw.pozycję na jeźdźca.
mama 2 latki witaj
lekarka mnie nastraszyla tylozgieciem a jednak z zajsciem w ciaze nie bylo problemow
zapytaj sie lekarza moze on ci cos doradzi
sa przeciez rozne pozycje type dla tylozgiecia np na jezdzca czy od tylu na leczaco
usmiech.gif

uwierz w naszym prypadku zadzwialalo
usmiech.gif

------------------------------------------------------------------------------
w zajsciu w ciaze, jezeli mie mozesz zajsc to pewnie masz jakis inny problem.... ja tez mam tylozgiecie a jestem teraz w trzeciej ciazy.... taka jestem plodna kurna flak...
Specjalnie dzisiaj otworzyłam książke "tylko dla kobiet" o wszystkim.I wyczytałam dokładnie że tyłozgięcie macicy nie ma nic wspólnego z problemem zajścia w ciąże.
------------------------------------------------------------------------------
Ja tez mam tyłozgiecie i lekarz poiwedział mi że najlepsze pozycje aby zajsc w ciąze to pozycja od tyłu. Spróbujcie z meżem, zycze powodzenia...ja tym sposobem urodziłam juz dwie sliczne dziewczynki.
A co do lekarzy: są lekarze i konowały , ja trafiłam do lekarza

Mam tyłozgięcie macicy, mój ginekolog powiedział mi, że będą problemy z zajściem w ciąże, a koleżanka pielęgniarka to potwierdziła. W ciążę zaszłam za pierwszym razem, koleżanka z tym samym problemem po 2 miesiącach starań. Ginekolog który prowadził moją ciążę powiedział natomiast, że tyłozgięcie nie wpływa na możliwość zajścia w ciążę, ale na jej donoszenie - mogą być problemy. Żadnych problemów nie miałam, czułam się fantastycznie, brzuch miałam taki, jakbym była w ciąży mnogiej, poród był taki sobie, ale to już inna historia...
Do czego zmierzam: 2 lekarzy, dwie inne opinie
, najważniejsze, to nie dać się zwariować!

NOOOO to miłej lektury
ale generalnie chyba nie ma sie czym martwic :))))

A tak poza tym wszystki "rypiąc net" znalazlam fajną stronke dla Kobiet ;)))
www.kalendarzyk.net.pl

Ostatnia edycja:
Czarodziejka fajna stronka nawet:tak:
Martynia moja ma juz strupki sliczne :sorry: teraz tabletki i musi byc ok.

Spójrzcie na tego chłopczyka ... no normalnie miód malina:rolleyes2::cool2:

Cos mi sie dzis pierniczy ..albo laptok albo net:wściekła/y:
Czardziejka KOchana to tylko tka w przenosni...i czule:zawstydzona/y: Wybacz:zawstydzona/y: Daj na zgode... :zawstydzona/y::-D:-D:-D:-D
Margaritta ..to dobrze ze z mala juz lepiej:tak:
Czarodziejka... niooo to tez juz czytalam wczoraj:-D

reklama
Do góry