reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No ale wciąż ta sama lekarka ocenia. Choć myślę ze się zna i by już dostrzegła siurka na tym etapie ale wiadomo różnie to bywa ;-) 5 grudnia przejdę się na to usg 4d coby inny lekarz ocenił ;-)
Ale teraz najważniejsze aby klucia mi przeszły, szyjka była długa do samego porodu i aby łożysko się podniosło ;-)
Już chciałabym święta i zacząć 3 trymestr! A tu jeszcze prawie 2 msc do świat :(

reklama
Elena super ze to laska:-) co do lozyska tez mialam nisko zreszta moja siostra tez ale wszystko sie podnioslo.Ja tez bym chciala juz swieta bo to juz bedzie jakies 16 tc wiec bede spokojniejsza,najgorsze to zamartwaianie:-) szkoda ze nie mam takiego luzu jak w 1 ciazy:-)

Dzieeczyny powiedzcie kiedy poszlyscie na l4.Ja planuje na 1 wizycie juz.Mam te 2 choroby i nie chce ryzykowwc ze dopadnie mnie jakis bol a nie bede mogla lekow brac.Zapisze sie tez na rehabilitacje.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Elena super ze to laska:-) co do lozyska tez mialam nisko zreszta moja siostra tez ale wszystko sie podnioslo.Ja tez bym chciala juz swieta bo to juz bedzie jakies 16 tc wiec bede spokojniejsza,najgorsze to zamartwaianie:-) szkoda ze nie mam takiego luzu jak w 1 ciazy:-)

Dzieeczyny powiedzcie kiedy poszlyscie na l4.Ja planuje na 1 wizycie juz.Mam te 2 choroby i nie chce ryzykowwc ze dopadnie mnie jakis bol a nie bede mogla lekow brac.Zapisze sie tez na rehabilitacje.

A co to za dwie choroby, przypomnij o co chodzi?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka ja w pierwszej ciazy pracowałam do końca 6 msca. Potem poszłam na l4 i były premie uznaniowe za kwartal ktory przepracowalam caly i już oczywiście nie dostalam premii bo zapomneili o mnie.
Także obiecałam sobie w drugiej ciąży ze nie będę patrzeć na pracę. I poszłam na l4 w sumie jak zaczęło bic serduszko a wtedy byłam jeszcze na zaległym urlopie wypoczynkowym który wykorzystywalam po urlopie macierzynskim.

Antonia mam chorobe neurologiczna i schorzenie rdzenia kregowego , wiec po pracy czesto boli mnie kregoslup nie raz ketonal musial isc w ruch albo nawet kroplowki.

Elena ja to najchetniej wlasnie juz od testu bym poszla ale wlasnie byla polowa miesiaca i bym premii nie dostala.Potanowilam ze 3.11 ide ostatni raz od 4 do 9.11 urlop a 9.11 mam nadzieje ze bedzie ok i serduszko wiec juz mi wypisze l4.Wiem ze szefostwo nie bedzie zadowolone..ale dla mnie dziecko jest wazniejsze.

Nie ma co patrzeć na pracodawców. Najważniejsze zdrówko dzidzi.
Moja znajoma wlasnie pracowała długo i to jeszcze w domu starców i najprawdopodobniej złapała tam jakiegoś wirusa który po badaniach dziecka miał wpływ na jego chorobę.
Ja osobiście pracowałam do 8 miesiąca ale to praca biurowa, a nie chciałam sie zasiedzieć w domu

Maziajka z kregoslupem nie ma żartów. Tymbardziej ze sie zmienia pozycja przez rosnący brzuszek.
Ja dostałam boli w dolnej części wlasnie przed ciąża i nie poszłam do lekarza a w ciazy mnie pozniej tak bolało ze pod wieczór dosłownie nie potrafiłam wstac z łóżka i zmuszona byłam iść do kręglarza. Naszczescie mi pomógł.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Imama wlasnie nie bede patrzec choc wiem ze beda na mnie naciskac ale juz mentalnie sie przygotowuje na ta rozmowe od jakiegos czasu wiec jestem przygotowana:-)

Imama a jak u Ciebie w ktorym etapie cylklu jestes?

Maziajka też na Twoim miejscu bym poszła od razu. Wogole ja też mam zamiar isc najszybciej jak się da. Pierwsze dwie ciążę pracowałam, dzieci szybko odpuscilam bo praca. Życie uciekło, dzieci duże więc teraz jak znajdę od razu po znalezieniu zastępstwa odchodzę zająć się sobą i domem [emoji3]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka ja karmie jeszcze piersią mojego małego wiec dopiero od lutego chce odstawiać. Narazie okresu nie mam wiec dopiero jak sie wszystko unormuje mozemy cos dzialac [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry