reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Arya ja o tym juz tez wlasnie myślałam. Bo jak wszystko dobrze pojdzie to tez bedzie 2 lata różnicy. Mam wózek teraz i myśle ze napoczatku jak mały sie urodzi napewno będę nosiła w chuście bo teraz mojego tez tak nosze.
Sa tez takie Ala deskorolki, platformy co idzie do wózka przyczepić i starsze dziecko moze sobie stać na tym ale wiem ze moj starszy syn to był śpioch i spał dużo do 3 lat. Wiec pewnie wyjdzie w praktyce

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Arya ja o tym juz tez wlasnie myślałam. Bo jak wszystko dobrze pojdzie to tez bedzie 2 lata różnicy. Mam wózek teraz i myśle ze napoczatku jak mały sie urodzi napewno będę nosiła w chuście bo teraz mojego tez tak nosze.
Sa tez takie Ala deskorolki, platformy co idzie do wózka przyczepić i starsze dziecko moze sobie stać na tym ale wiem ze moj starszy syn to był śpioch i spał dużo do 3 lat. Wiec pewnie wyjdzie w praktyce

Tez myślałam o tych dostawkach do wózka. Moja koleżanka ma córkę 3 lata i mówi ,ze dla młodszego dziecka to nie bardzo. Jej córka potrafi zeskoczyć z niej bez uprzedzenia bo jej nie wygodnie itp. Myśle ,ze jak na krótka wyprawę to może być dla 2 lat. Jednak na dłużej to mały potrafi zasnąć na spacerze i co z nim zrobić ? Są tez siedzące ale mało stabilne i można spaść przy zaśnięciu . Myślałam o chuście dla malucha , nigdy nie miałam ale to bardzo wygodne. Tylko czy taki noworodek może cały czas być w chuście i czy to nie za gorąco latem dla mamy i dziecka ? Jakie są twoje doświadczenia ? Myśle , ze wózek i tak muszę kupić i tu jest problem, jaki?? Mam jeszcze sporo czasu ale nie zmienia to faktu ,ze muszę pogodzić jakoś dwoje maluchów :)

Arya masz racje z tymi dostawkami to napewno na krótka wycieczkę.
Odnoście chust to ja bardzooo dużo nosze i nosiłam mojego małego. Pierwsze trzy miesiące to wszędzie dosłownie go miałam przy sobie. Miał kołki wiec nawet w domu jak chciałam cos zrobic to jedynym wyjściem było włożenie go do chusty i spał. Na zakupach, gdzies w centrum tez wygodnie.
Urodziłam w czerwcu i całe lato był w chuście. Poprostu body miał tylko ubrane i ewentualnie skarpetki bo nóżki sa poza chusta.
Ja mam chusty elastyczne i je polecam. Wystarczy tylko na youtubie popatrzyć jak je wiązać. Na początku troszke cieżko bo sa bardzo długie ale po paru razach bezproblemowo.
Mam tez pod wózkiem zawsze nosidełko. Jak juz główkę umi w miare trzymać to tez super rozwiazanie, maz wlasnie nosi go. Sprawdził sie w górach bo wózkiem nie ma jak podjechać. Zawsze warto mieć w aucie. Dziecko odrazu zasypia albo jest spokojne. W zimę tez łatwiej do nosidełka jak dziecko większe i ma Np gruba kurtkę.

Ja przy pierwszym synu miałam i gondolkę i spacerówkę. Ale to było 5 lat temu i bardzo duża i ciężka. Teraz jak musze zawozić do przedszkola i wyciągać wózek to problem bo ciężki wiec kupiłam spacerówkę w której mały mógł byc od urodzenia. Lekka wazy ok 7 kg i malutka. Mega zadowolona jestem. To mutsy nexo. A teraz jak zimno to śpiworek i cieplutko ma. Zreszta moim zdaniem to gondolki sa na chwile moj skończył 4 miesiące i juz mu sie nudzi na leżąca wiec go ma chwilkę moge podnieść do pozycji polsiedzacej i sie zainteresuje otoczeniem zmęczy i spi

Imama ja mialam ten mikroskop na sline afrodyta ale u mnie sie nie sprawdzil... Malo czytelne to bylo... Mierzenie temperatury i obserwacja sluzu i szyjki u mnie super dziala bo to tez moja antykoncepcja byla :)
Ja mialam taka dostawke do woxka jak moja pierwsza corka miala 2 lata a die srednia urodzila, uzywalismy tego tylko na jakies dlugie wyjscia gdy jej sie nogi zmeczyly i chciala jechac a na zwykly spacer po parku to nie bo wolala biegac sama, sprzedalam to chyba po pol roku od kupienia bo nie uzywalismy... teraz przy najmlodszej mialam tez chuste nodiflo mei tai i ergobaby, nic jej nie podpasowalo bo nie lubila byc taka zwiazana, odpychala sie i po 15 minutach byl placz, wiec jem odpuscilam ta motanie a chuste i nosidla sprzedalam... Dzieci sa rozne wiec To co sie spraedza u jednych mOze zupelnie sie nie sprawdzic u innych ;)

Airfx i co teraz a to prywatny lekarz??idziesz teraz gdzies czy jak?w ogole swedzi dalej?

Antonia a kiedy mialas owu?

elena ja to znow w pierwzej ciazy w ogole sie nie stresowalam nic a nic jezdzilam na rowerze do gina, zbieralam wisnie i orzechy, biegalam do pracy... teraz juz mi lepiej kreski sa juz mega wyrwzne od piatku czyli terminu @ wiec beta na pewnoe tez wysoka:-) obsikalam juz caly zapas testow:-)

Polcia a Twoje wyszly juz wyrazne??

U mnie od piatku takie
.
1477307601593.jpg

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477307601593.jpg
    1477307601593.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 586
reklama
Arya planuje kupić dostawke z siedziskiem
Link do: Dostawka X Rider 2 in 1 | Facebook
Jakichś długich spacerów nie będziemy robić. A w wieku 2 lat już dzieci uczą się jeździc na rowerku biegowym więc jedno w wózku drugie na rowerku. Albo jedno w wózku a drugie jak już będzie neico starsze w nosidle tula. Albo jedno w wozku a drugie na dostawce. Damy radę ;-)
Wózek bliźniaczy to myślę ze jak się ma dzieci rok po roku. A taki dwulatek to z chęci biega ;-)

Do góry