reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy mogę teraz zrobić test ciążowy ? Takim testem .?

Witam.
Mogę zrobić teraz o tej godzinie taki test ciążowy?
Tak jak w poprzednim poście 19.03 kochałam się z chłopakiem i na w tedy miałam prawdopodobnie przesunięta owulacje ;)

Minęło już 11 dni. Czy z takich tańszych testów wykarze mi prawidłowy wynik ?

Załączniki

• received_1658249467563368.jpeg
    received_1658249467563368.jpeg
    144,5 KB · Wyświetleń: 319
reklama
Jestem chyba rzadkim typem dziewczyn że nie chodzi na imprezy i wgl :) co ma figura do tego ? Jestem i tak bardzo szczuplutka jak na swój wiek i ważne 47kg. :) więc sama waga mówi już wszystko :) nie obchodziło by mnie to jak bym,wyglądała :D
Poruszyłaś najmniej istotne kwestie mojej wypowiedzi. A co z całą resztą?

reklama
To był sarkazm moja droga i metafora w jednym. Bo 3 miesiące to nie wiele więcej niż jeden wieczór na takie przemyślenia tym bardziej po waszych wcześniejszych działaniach. Do takich decyzji niektórzy dojrzewają latami, ale na pewno nie z miesiąca na miesiąc. Masz 18 lat, pomyślałaś co dalej? Co ze szkołą? Jak masz zamiar siebie utrzymać i dziecko? Gdzie będziecie mieszkać? Jesteś gotowa na to żeby na najbliższe 2 lata zrezygnować z imprez i spotkań ze znajomymi na rzecz wychowywania dziecka i nauki w jednym czasie? Samo spłodzenie dziecka to pikus. Hardkor zaczyna się po porodzie. Aaa i pożegnaj się ze swoją figurą bo w większości przypadków po ciąży zostają zbędne kilogramy i rozstępy. Jeżeli wszystko macie przemyślane, przeanalizowane i zaplanowane to ja wam życzę powodzenia i upragnionych dwóch kresek :)
Dobra zaczynam pisać ci książkę ;D
Tak pomyślałam co dalej i wiem co ile i czego potrzebuje a czego nie tak to by mi tak bardzo nie zalezalo gdyby mi mieli zabrac dziecko ;) :/ a do tego raczej nikt by nie dopuścił ;) mam gdzieś opinie innym ze mam tyle lat ze to ze tamto hehe ;)
Szkołę również mam a jak będę chciala cos więcej to są szkoly ogólnokształcące dla doroslych jak np cosinus, alfa plus itp ;)

Tu nie chodzi o to że masz tyle lat ile Masz, ale o to czy sobie to na prawdę dobrze zaplanowałaś. Czy masz pracę i mieszkanie? Czy liczysz na pomóc rodziców? Jeżeli to drugie to warto swoje decyzje skonsultować z nimi i przygotować ich na swoje kroki. Ustaliłaś jak chce pomagać Twój chłopak w wychowaniu dziecka? Z do skoku czy cały czas? Jeżeli tak to gdzie będziecie mieszkać? Nie musisz odpowiadać na moje pytania bo to nie o to chodzi. Chodzi o to żebyś jako dorosła i odpowiedzialna osoba przeanalizowała całą sytuację i porozmawiała o niej z wszystkimi zainteresowanymi. A nie zrzucała na nich "bombę" bo takie masz widzimisię.

Muszę o to zapytać. Z czym się nie zgadzasz w ostatniej mojej wypowiedzi? Z tym że warto zaplanować jak chcesz wychować swoje dziecko? Bo nie rozumiem co nie tak napisałam?

reklama
Zaraz będzie. Nie zgadzam się!!!;)
Dziewczyna nastawia ocen, bo nikt nie chce pogłaskać jej po główce i powiedzieć jaka to mądra jest i wspaniała. Ale płakać będzie, jak nie dajcie bogowie zajdzie w ciążę. Czas szybko leci, trzydziestka wskoczy na kark, a z takim podejściem do życia trochę drobiazgu będzie mieć i zero perspektyw żeby tym dzieciom jako taką przyszłość zapewnić.

Do góry