reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy mogę teraz zrobić test ciążowy ? Takim testem .?

Witam.
Mogę zrobić teraz o tej godzinie taki test ciążowy?
Tak jak w poprzednim poście 19.03 kochałam się z chłopakiem i na w tedy miałam prawdopodobnie przesunięta owulacje ;)

Minęło już 11 dni. Czy z takich tańszych testów wykarze mi prawidłowy wynik ?

Załączniki

• received_1658249467563368.jpeg
    received_1658249467563368.jpeg
    144,5 KB · Wyświetleń: 319
reklama
Widzę że wcześniej nie czytałaś ze zrozumieniem :) napisałam ze to przez mojego chłopaka ale mniejsza z tym juz. Nauczył się i sam zrozumial. Sam zaczął się starać i mówić o tym, zmienił się zrozumiał co zrobił i tyle,
A czyli rozumiem, ze ty wlasnego rozumu nie masz? To jeszcze lepiej, tylko pogratulowac. Sorry, nikt cie tu po główce nie pogłaszcze, bo twoje czy tam wasze postępowanie to skrajna nieodpowiedzialnosc ;)

mjvy3e5evtupvzgq.png

reklama
Dziękuję za odpowiedź. Wyszedł negatywny :/ a czy różne spożycia płynów przez cały dzień ma na to wpływ jakiś? Bo dużo dziś piłam herbaty, energetyków i inne.. :/ bo na innych forach piszą że duże ilości różnych płynów mają na to wpływ :/ Już sama się zgubiłam w tym wszystkim. Mam nadzieję że z czasem zobaczę u siebie te dwie kreseczki :/
Czyś ty się z d****** na rozum zamieniła???? Mam nadzieję żebyś jeszcze długo dwóch kresek nie zobaczyła, nie dorosłaś do macierzyństwa. Energetyki, a dziecko chcesz mieć? Ja bym Ci kazała iść do szkoły na jakieś kształcenie seksualno-rodzinne, bo bladego pojęcia nie masz o planowaniu ciąży!

Widzę że wcześniej nie czytałaś ze zrozumieniem :) napisałam ze to przez mojego chłopaka ale mniejsza z tym juz. Nauczył się i sam zrozumial. Sam zaczął się starać i mówić o tym, zmienił się zrozumiał co zrobił i tyle,
Oczywiście samodzielne myślenie wyłączone?

Nie zachodź w ciążę, bo biedne to dziecko będzie, bogowie wiedzą jakich cudów narobisz głupich zanim je urodzisz.

Witam.
Mogę zrobić teraz o tej godzinie taki test ciążowy?
Tak jak w poprzednim poście 19.03 kochałam się z chłopakiem i na w tedy miałam prawdopodobnie przesunięta owulacje ;)

Minęło już 11 dni. Czy z takich tańszych testów wykarze mi prawidłowy wynik ?
Ja robiłam test 4 dni przed @ o czulosci 10 i już wyszedł

Oj Tak, wydoroślał w jeden wieczór i jest idealnym materiałem na ojca :)

W jeden wieczór hahahaha czytaj ze zrozumieniem. Od stycznia zaczal lepiej myśleć hahaha
To był sarkazm moja droga i metafora w jednym. Bo 3 miesiące to nie wiele więcej niż jeden wieczór na takie przemyślenia tym bardziej po waszych wcześniejszych działaniach. Do takich decyzji niektórzy dojrzewają latami, ale na pewno nie z miesiąca na miesiąc. Masz 18 lat, pomyślałaś co dalej? Co ze szkołą? Jak masz zamiar siebie utrzymać i dziecko? Gdzie będziecie mieszkać? Jesteś gotowa na to żeby na najbliższe 2 lata zrezygnować z imprez i spotkań ze znajomymi na rzecz wychowywania dziecka i nauki w jednym czasie? Samo spłodzenie dziecka to pikus. Hardkor zaczyna się po porodzie. Aaa i pożegnaj się ze swoją figurą bo w większości przypadków po ciąży zostają zbędne kilogramy i rozstępy. Jeżeli wszystko macie przemyślane, przeanalizowane i zaplanowane to ja wam życzę powodzenia i upragnionych dwóch kresek :)

To był sarkazm moja droga i metafora w jednym. Bo 3 miesiące to nie wiele więcej niż jeden wieczór na takie przemyślenia tym bardziej po waszych wcześniejszych działaniach. Do takich decyzji niektórzy dojrzewają latami, ale na pewno nie z miesiąca na miesiąc. Masz 18 lat, pomyślałaś co dalej? Co ze szkołą? Jak masz zamiar siebie utrzymać i dziecko? Gdzie będziecie mieszkać? Jesteś gotowa na to żeby na najbliższe 2 lata zrezygnować z imprez i spotkań ze znajomymi na rzecz wychowywania dziecka i nauki w jednym czasie? Samo spłodzenie dziecka to pikus. Hardkor zaczyna się po porodzie. Aaa i pożegnaj się ze swoją figurą bo w większości przypadków po ciąży zostają zbędne kilogramy i rozstępy. Jeżeli wszystko macie przemyślane, przeanalizowane i zaplanowane to ja wam życzę powodzenia i upragnionych dwóch kresek :)
Jestem chyba rzadkim typem dziewczyn że nie chodzi na imprezy i wgl :) co ma figura do tego ? Jestem i tak bardzo szczuplutka jak na swój wiek i ważne 47kg. :) więc sama waga mówi już wszystko :) nie obchodziło by mnie to jak bym,wyglądała :D

reklama
Najpierw bierze tabletkę dzień po, a potem ma nadzieję, że zobaczy dwie kreseczki...
Nie, na test za wcześnie i nie, płyny nie mają wpływu. Największe stężenie beta hcg, czyli hormonu ciążowego jest rano. Dlatego wczesne testy najlepiej robić po wstaniu z łóżka, dopiero później wychodzą niezależnie od pory dnia.
Idź lepiej na te inne fora, bo tu nic dobrego nie usłyszysz. Możesz być w ciąży i pijesz energetyki? Kolejna nieodpowiedzialność.
Oczywiście, że płyny, a raczej ich ilości mają wpływ na stężenie beta hcg w moczu... Skąd to największe stężenie rano?

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry