reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy mogę się cieszyć z ciąży ?

Sylwia9006

Aktywna w BB
Cześć dziewczyny, zrobiłam dzisiaj progesteron i betę. Progesteron wyszedł- 29 a beta poniżej 0,2. Jestem w 21 dniu cyklu, ostatnia miesiączka 18.06. Po konsultacji z lekarzem mam od dziś zacząć robic zastrzyki Clexane i Prolutex- naprzemian. Czy możliwe ze jestem w ciąży ale jeszcze za wcześnie na betę?
Tydzień temu na monitoringu owulacji było tylko ciałko żółte, po pecherzyki nie było już śladu

reklama
Cześć dziewczyny, zrobiłam dzisiaj progesteron i betę. Progesteron wyszedł- 29 a beta poniżej 0,2. Jestem w 21 dniu cyklu, ostatnia miesiączka 18.06. Po konsultacji z lekarzem mam od dziś zacząć robic zastrzyki Clexane i Prolutex- naprzemian. Czy możliwe ze jestem w ciąży ale jeszcze za wcześnie na betę?
Tydzień temu na monitoringu owulacji było tylko ciałko żółte, po pecherzyki nie było już śladu
Czy któraś z Was miała podobny przypadek ?

Na forach staraczkowych jest dużo takich historii, że wysoki progesteron = ciąża ale to nie musi jej potwierdzać. Nie wiem czy miałaś stymulacje, czy był jeden czy dwa pecherzyki. To też ma wpływ. Na pewno na test jeszcze za wcześnie, musisz poczekać parę dni. Progesteron dobrze rokuje ale nie da Ci gwarancji

Skoro beta jest negatywna to ciąży na ten moment nie ma. Poczekaj do terminu miesiączki i zrób jeszcze raz.

Na forach staraczkowych jest dużo takich historii, że wysoki progesteron = ciąża ale to nie musi jej potwierdzać. Nie wiem czy miałaś stymulacje, czy był jeden czy dwa pecherzyki. To też ma wpływ. Na pewno na test jeszcze za wcześnie, musisz poczekać parę dni. Progesteron dobrze rokuje ale nie da Ci gwarancji
Cykl był naturalny, jestem po dwóch poronieniach, ostatnie w kwietniu.
Od tego cyklu zaczęliśmy starania, w 14 dniu cyklu byłam u ginekologa jednak nie widział już pęcherzyka, stąd oznaczenie progesteronu

Zakładając 7dpo to bardzo wcześnie na betę. Może jeszcze implantacja bo jest na to aż 5 dni, ale może nie być. Niby taki progesteron dobrze rokuje, ale ja np w ciąży miałam 7ng i skoczył wraz z beta 🤷‍♀️

Wiem że to nie jest łatwe ale poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki i będziesz miała pewność. Przecież nikt tutaj nie wywróży z kart i progesteronu czy to ciąża czy nie. Beta jest ujemna czyli na ten moment wskazuje brak ciąży. Może być po prostu jeszcze za wcześnie

Wiem że to nie jest łatwe ale poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki i będziesz miała pewność. Przecież nikt tutaj nie wywróży z kart i progesteronu czy to ciąża czy nie. Beta jest ujemna czyli na ten moment wskazuje brak ciąży. Może być po prostu jeszcze za wcześnie
Zgadzam się z Tobą, każdy przypadek jest inny. Ale jeszcze mam nadzieje ze jednak w tym cyklu się udało. Dopiero kolejna wizyta rozwieje wszystkie wątpliwości

reklama
Do góry