reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy mogę być w ciąży ?

reklama
Witajcie. Jestem troszkę zmieszana. Od prawie 2 tygodni spóźnia mi się okres 11.04 to dzień spodziewanej miesiączki. Wykonałam dwa testy, jeden odrazu a drugi dziś rano, oby dwa wyszły negatywne. Moje cykle trwają 30 dni a stosunek miałam 27.03 i 02.04. Zastanawiam się czy to może być zbyt krótki okres by test pokazał pozytywny wynik? W dodatku przy dniach spodziewanej miesiączki bolały mnie plecy, piersi i brzuch, a od ok. Tygodnia mam uczucie wzdęcia.
Najpewniejsza opcja to taka ze przesunęła się owulacja. Mnie przed każdym okresem bolą piersi, brzuch i czasami plecy, także raczej bym podeszła na spokojnie zwłaszcza przy dwóch negatywnych testach… jeszcze zależy jakich i jakiej czułości :)

Jak jest seks to zawsze może być ciąża.

21 dni po stosunku test jest wiarygodnych. Jak nadal masz wątpliwości to zrób betę.

2 tygodnie spóźnienia to już sprawa dla ginekologa.

Idź zrób badanie beta HCG i będziesz mieć pewność co do sytuacji :)
Chciałam zrobić, ale mieszkam za granica i dostać się do lekarza to nie takie proste.. oni maja czas.
Dziś w nocy dostałam krwawienia, ale bardzo delikatnego i bez innych objaw.. co tez jest dla mnie dziwne bo zawsze pierwszego dnia okresu nie mogę wstać z łóżka z bólu.

21 dni po stosunku jeżeli test jest negatywny to nie ma żadnych szans na ciąże
Nawet jeżeli owulacja się przesunęła to plemniki żyją 2-3 dni, a tutaj musiałby przeżyć ponad 7 co jest bardzo mało możliwe

reklama
Mojej przyjaciółce wychodziły testy negatywnie, poszła do lekarza i była w ciąży ale nie pamięta jak szybko robiła te testy..

Do góry