Kochałam się z partnerem w czasie owulacji. Mój cykl trwa zazwyczaj 28-31 dni. Teraz jest już 39 dzień cyklu, a miesiączki nadal nie ma. Zauważyłam, że częściej chodzę do toalety, mogłabym non stop spać I boli mnie prawy jajnik. Zrobiłam test 2 dni temu (wieczorem) I wyszedł negatywny. Robić drugi czy to bez sensu?
reklama
młoda1994
Fanka BB :)
Testów się na tak wczesnym etapie nie robi wieczorem. Testów bym nie robiła ale jeśli masz możliwość zrobienia betę hcg z krwi. To badanie da wynik w 100% pewność.Kochałam się z partnerem w czasie owulacji. Mój cykl trwa zazwyczaj 28-31 dni. Teraz jest już 39 dzień cyklu, a miesiączki nadal nie ma. Zauważyłam, że częściej chodzę do toalety, mogłabym non stop spać I boli mnie prawy jajnik. Zrobiłam test 2 dni temu (wieczorem) I wyszedł negatywny. Robić drugi czy to bez sensu?
No niestety w obecnej sytuacji pozostają mi tylko domowe testy albo czekanie.Testów się na tak wczesnym etapie nie robi wieczorem. Testów bym nie robiła ale jeśli masz możliwość zrobienia betę hcg z krwi. To badanie da wynik w 100% pewność.
E
Ewka34
Gość
Dlaczego nie? Ja robiłam w dniu miesiączki przy 26dniowych cyklach i wyszedl mi pozytywnie.Testów się na tak wczesnym etapie nie robi wieczorem. Testów bym nie robiła ale jeśli masz możliwość zrobienia betę hcg z krwi. To badanie da wynik w 100% pewność.
E
Ewka34
Gość
Zrób jeszcze jeden z porannego moczu powodzeniaNo niestety w obecnej sytuacji pozostają mi tylko domowe testy albo czekanie.
młoda1994
Bo ja mam doświadczenie z testami. Jestem 31 dni po terminie miesiączki. Testy w o czułości 10 i 25 18 dni po terminie miesiączki negatywne a 29 dni po terminie test o czułości 10 pokazał blada niebieskawą kreskę.Dlaczego nie? Ja robiłam w dniu miesiączki przy 26dniowych cyklach i wyszedl mi pozytywnie.
Czyli nawet jeżeli na teście pisze, że jest czuły, to może mi nie wykryć ciąży nawet tydzień po terminie spodziewanej miesiączki?Bo ja mam doświadczenie z testami. Jestem 31 dni po terminie miesiączki. Testy w o czułości 10 i 25 18 dni po terminie miesiączki negatywne a 29 dni po terminie test o czułości 10 pokazał blada niebieskawą kreskę.
młoda1994
W moim przypadku nie wykrył nawet 10 tc w 2015roku. Ja byłam już 4 razy w ciąży. Jeśli jestem teraz w ciąży to jest moja 5 ciąża.Czyli nawet jeżeli na teście pisze, że jest czuły, to może mi nie wykryć ciąży nawet tydzień po terminie spodziewanej miesiączki?
W zeszłym roku w sierpniu z OM byłam w 9tc i 4 testy w różnych dniach cyklu negatywne. Poszłam do gin i szok ciąża.
reklama
E
Ewka34
Gość
Są przykłady jak Twoje, są przykłady jak mojeBo ja mam doświadczenie z testami. Jestem 31 dni po terminie miesiączki. Testy w o czułości 10 i 25 18 dni po terminie miesiączki negatywne a 29 dni po terminie test o czułości 10 pokazał blada niebieskawą kreskę.