reklama
agrafka80
Fanka BB :)
Mam pytanko czy kaszki ryżowe,kleiki itp powodują zatwardzenia u maluchów?
Z tego co pamiętam - mogą powodować. Szczególnie te z cukrem.
szóstkowa mama
U moich dzieci żadne kaszki nie powodowały zatwardzeń,a mam ich całą szósteczkę.
beata26
szczęśliwa mamusia :)
u mojej z nestle spowodowały bardzo rzadkie kupki, a z bobovity je unormowały. Do tej pory je bobovitę lub hippa i kupki są ok.
A dajecie kaszki na noc czy bardziej w ciągu dnia bo ja już zgłupiałam chciałam na noc dawać mówią że niby dziecko powinno dłużej spać a z drugiej strony że na noc kaszka za ciężka i obciąża brzuszek i dziecko może spać niespokojnie
Cześć
My dajemy naszej 5,5 miesięcznej córce kaszkę wieczorem i rano (z butli), do tego obiadki i deserki. Nie zauważyłam żadnych zatwardzeń nigdy. Jak kiedyś nie było kupki rano (i przez cały dzień) to teraz obowiązkowo jest (a potem jeszcze ze dwie w ciągu dnia). Pewnie spowodowała to zróżnicowana dieta. Dajemy jej kaszki Bobovity i Nestle.
My dajemy naszej 5,5 miesięcznej córce kaszkę wieczorem i rano (z butli), do tego obiadki i deserki. Nie zauważyłam żadnych zatwardzeń nigdy. Jak kiedyś nie było kupki rano (i przez cały dzień) to teraz obowiązkowo jest (a potem jeszcze ze dwie w ciągu dnia). Pewnie spowodowała to zróżnicowana dieta. Dajemy jej kaszki Bobovity i Nestle.
vampiria
Hej
Ja dawałam swojej dziumce kaszkę na noc, zaczęłam jak miała trzy miesiące, nie miała problemów z trawieniem, nie zaczęła też gorzej sypiać, więc myślę, że spokojnie możesz Zosi dawać kaszki na noc. Oczywiście obserwuj dokładnie czy nie dzieje się nic złego, nie boli ją brzuszek itp, bo wiadomo- każdy dzieciaczek reaguje inaczej ;-)
Ja dawałam swojej dziumce kaszkę na noc, zaczęłam jak miała trzy miesiące, nie miała problemów z trawieniem, nie zaczęła też gorzej sypiać, więc myślę, że spokojnie możesz Zosi dawać kaszki na noc. Oczywiście obserwuj dokładnie czy nie dzieje się nic złego, nie boli ją brzuszek itp, bo wiadomo- każdy dzieciaczek reaguje inaczej ;-)
reklama
martina13
Zaciekawiona BB
W kontynuacji tematu- mój synek (19tyg) od 4dni dostaje na noc kleik Nestle (2,5łyżeczki) na moim mleku 150ml. Pierwsze 3 noce spał o niebo lepiej, tylko 2 wstawania nocne (a normalnie co 1,5-2h!!!). Wczoraj za caly dzień nie zrobił kupki. Tą noc dużo się wiercił i budził co 1,5-2h. Dzis już południe a kupki dalej nie ma. W dzień nie stęka, więc nie wiem czy to już obawiać się o zatwardzenie? Co w takiej sytuacji? zrezygnować z kleiku na noc? a może spróbować jakiegoś soku np. z jabłka? proszę o radę