reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej

an najlepsze życzenia dla Bartusia.

Jarzębinka pogoda zrobiła się ładna idziemy?

Nabawe Ja mam jednak piątek wolny więc śmiało możemy się umawiać. Kurcze nieciekawa sytuacja z Twoją sąsiadką. Oby jej mąż w szpitalu się ogarnął i spoważniał.

krklisz to może na piątek się umówimy z Ewą? Ja jutro robię dzień odpoczynkowy ;p i siedzę w domku. Poza tym muszę się na długi weekend przygotować bo najpierw jedziemy do moich rodziców a zaraz potem do dziadków M za poznań.
amandea większość past jest dla dzieci powyżej roku. Ja myłam nią Zosi ząbki jeszcze przed roczkiem ale brałam jej na szczoteczkę tyci tyci.

Siostra mnie dzisiaj rano odwiedziła. Trochę pogadałyśmy o ile to możliwe przy Zosi. Zofik wymęczyła ciocię zabawami i spacerkiem na plac zabaw. O 15 zjadłam z Zosią obiad i po obiedzie młoda zasnęła na kanapie w pozycji siedzącej. Szkoda, że Marysia zrobiła się marudna i nie chce sama się bawić to może posprzątałabym w kuchni. Z wstanie to jeszcze mykniemy na spacerek bo po drzemce musi się wyszaleć bo inaczej nie zaśnie o ludzkiej porze.

reklama
Tygryś ja bardzo chętnie do was wpadnę z komputerkiem oczywiście :-) i może z Lulą :-) u nas to samo po przebudzeniu jest tylo tatooo :-)
Natusia to ja proponuję kolektywny spacer w długi weekend z dzieciakami :-)
za chwil kilka koniec tyry i znowu czeka mnie spacer przez centrum (szybciej niż mpk) o 18 i 19 przychodzą stolarze zrobic wycenę szaf :-) a moze któraś z was ma godnych polecenia stolarzy??

Kazaczino bardzo chętnie :) u nas coprawda weeknd majowy trochę zapracowany ale postarm sie w jakis dzien z Wami spotkac :) w sobote napisze w jaki dzien na bank bede wolna :)

jagmar i jak Zosia wymęczona??

moi juz w łózkach :tak: mielismy isc popoludniu na spacer ale tak jakos wparowałam do nich do pokoju i zrobiłam generalny pozadek :p jak tam skonczyłam, zabralam sie za nasz pokoj,korytarz i kuchnie :p tym sposobem została mi tylko łazienka do zrobienia :-p oczywiscie Filip uraczył nas swoimi spostrzeżeniami co do sprzątania:-D i zaczęło sie na dobre odpowiaidanie na 1000 pytań na minutę:eek:

Natuśka dzięki za info!! jutro lecę do biedrony :D dzisiaj Seba nabył autko Zygzak (po dwóch przeciwnych stronach galerii malta cena takiego samego autka waha się o 10zł :D w pip taniej :p) o które potem parę godzin walczyliśmy z dzieciakami w jupi :p Natuśka jutro idę też do Stokrotki ;)
Koza to jak już tak pół domu do nas wynosisz to weź ze sobą męża też, zrobimy sobie wieczór sąsiedzki :p
posiedzielismy od 2 do 20 na Malcie :D Seba ładnie zjadł rybkę na obiad, aż byłam zdziwiona bo wciągnął całą wielką porcję :D teraz padł w samochodzie (nie dziwię się, w jupi były 2 imprezki urodzinowe, chyba sama nie słyszę jeszcze dobrze ;)) i przełożony do łóżka pośpi już chyba do rana :)

Natuśka ja jestem wymęczona. Marysia na spacerku się wyspała. Spała ponad 2h i właśnie nakarmiona i wykąpana zasypia w łóżeczku. Zosia zasnęła przed 9.

Tygrynka to mieliście z Sebusiem wyczerpujący dzień. Załapaliście się na tort?

hey:)
mamuski- pospieszyłam sie z wczorajszym poostem...
dzis przyszła do mnie sąsiadka z mamą i z podziękowaniami. Koniec końców okazało sie że to teściowa podjudzała męża do rozwodu i chciała im zepsuć związek. Mąz chyba zrozumiał wreszcie postanowił wielkie zmiany, a sasiadkę zabrali rodzice na razie do siebie, bo jej mąż w szpitalu będze leczony. Jej mama zdeklarowała też że się nią zaopiekują i pomogą w ogarnięciu chałupy (teściowa w ostatnich dniach zrobiła tam niezłą melinę;/) i dopiero wtedy dziewczyny wrócą za moją ścianę. Ale dziewczyna przyszła dziś z uśmiechniętą twarzą widać od razu że lepiej sie czuje.

TAK WIĘC DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM, JESTEŚCIE WSPANIAŁE ŻE TAK CHĘTNIE CHCECIE POMAGAĆ, I W SUMIE CAŁE SZCZĘŚCIE ŻE NASZA POMOC OKAZAŁA SIĘ ZBĘDNA.

Co do spotkania piątkowego
krklisz,jagmar,jarzębinka jadę na 9,30 do szkoły pozałatwiać a potem przyjeżdżam na grunwald do was, więc dostosuję się do was co do miejsca i sposobu spędzania czasu. w każdym razie widziałam ze zapowiadają mega pogodę:)

jarzębinka
apeluję do Ciebie po raz enty- napisz mi jakie mogą być te nakrętki, bo ja zbieram wsie, nawet te po 5l butelkach, a nie wiem czy trzeba:p

podłączam się An82 do życzeń dla syńcia, wsiego naj! a najważniejsze zdrówka! :)

kozaczino
ja mam jednego, chociaż robiłam u niego tylko kuchenne półki ale jestem zadowolona, bo niedrogo, szybko i nie mam nic do zarzucenia, ale gościu jest ode mnie ze swarzędza... zresztą jak chcesz stolarza to do mnie przyjedź u nas jest jeden obok drugiego.

Witajcie dziewczyny! Po długiej nieobecości melduję się padnięta, ale jestem :))) Powiem wam, że brakuje mi codziennej lektury bb, ale po prostu nie mam sił :/ Codziennie coś się dziej, trzeba wyszykować całą familię na następny dzień, ogarnąć chatę i jeszcze siebie :))))
"przeleciałam" (jakkolwiek to brzmi :D) wasze wypowiedzi, ale nie ma bata żebym odpisała po 2tygodniowej przerwie, chyba by do jutra pisała :))) Zazdroszczę wam spotkań :))))
A u nas czas pędzi jak szalony... W ptracy kocioł, zebrania, rada, codziennie coś, no i skutek jest taki, że małego widzę późnym popołudniem :( Ale to ten tydzień taki jest, a juz od piątku (mam lekcje do 12.30!!!) wolne aż do przyszłej niedzieli :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Dopiero teraz doceniam te dni wolnego, bo jak byłam w domu to i tak nic z tego nie miałam :) A teraz będę miała mnóstwo czasu na domowe sprawy, męża no i przede wszystkim mojego smyka :))) A Piotruś ogarnia już wszystko naokoło, wszystko chce dotykać, gaworzy ta-ta, a-da, guuuuuu, itp.. :) Tylko mama mu nie wychodzi... to chyba kara za mój powrót do pracy :))))) Pozdrawiam was serdecznie i mam nadzieję, że do szybkiego "poklikania" :))))) Ktoś pytał kilkadziesiat stron temu (nie pamiętam kto, przepraszam!!! :D) jak ma na imię mój synek, otóż Piotruś :))) Standardowo i po polsku :))) Buziaki!

Jagmar no niestety nie :/ chociaż dzielnie kręciliśmy się obok :p
ej dziewczynki, a o której się umawiacie w pt na Grunwaldzie? tak jak Nabawe pisze, rano? to może przyłączyłabym sie do Was? z nakrętkami? ;)
Nabawe dobrze że w sumie pomoc nie jest potrzebna, mam nadzieję że sobie wszystko poukładają :)

Nabawe uff.. cieszę się z tych dobrych wieści!

Oo widzę że więcej aktywnych, wyczerpujących dni, i ja padam, najpierw przyjemnie w kinie,(dziękujemy Lilou za przemiłe towarzystwo i moje ocalone od niehonorowanej karty nachosy!) a potem 2h czekanie na lekarza, 5 min wizyty. Guziołek to włókniak od palnięcia się w czoło zabawką, doktor nakazał czółko masować i powinno się wchłonąć.

Zosia śpi ale co chwilę się budzi przez kaszelek, mam nadzieję, ze nic nie podłapała, gorączki nie ma ale już się denerwuję czy jej nie przewiało, albo z przychodni czegoś nie zawlekła..Idę ją utulić i do nauki!

Dobranoc!

reklama
Amandae cieszę się że nic poważnego, oby szybko zniknęło! no i słyszałam właśnie że sie dzisiaj minęłyśmy, szkoda!
dobra, koniec lenistwa, czas się wziąć za pracę..

Do góry