reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

ooo jaki ruch :-)

amandae super ze wszytsko dobrze z Zosia :-) niech szybko guzioł znika :tak: miłej nauki ;-)

nabawe dobrze ze sasiądka juz lepej i rodzice pomoga :) swoja drogą to co te teściowe tak lubią mieszać? :sorry2:

Majak szalony tydzien,ale potem tyleee spokoju :-)

moze i ja podbije grunwald w piątek? :-p co prawda nakretek nie mam, ale na palc zabaw chetnie sie wybierzemy :tak:

reklama
Nabawe mi 9-10 pasuje. Możemy się umówić u mnie bo pewnie nie jesteś w stanie przewidzieć jak długo zajmie Ci załatwianie spraw. Zbierzemy się do kupy z resztą dziewczyn chętnych na spacer i możemy ruszać na podbój Grunwaldu. Ostatnio na topie jest lasek marceliński i tamtejszy leśny plac zabaw. Skrzat i Jarzębinka coś o tym wiedzą ;p. Zresztą krklisz też tam była. Warunki są całkiem niezłe na piknik itp.
Z tymi nakrętkami to chyba wszystkie mogą być. Szkoda, ze o nich zapomniałam też mogłabym zbierać.
Dobrze, że problemy sąsiadki się puki co rozwiązały :).

Majka wreszcie się odzywasz :). Dobrze, że o nas nie zapomniałaś.

amandea tak sobie właśnie myślałam, że z tym guziołkiem to może być jakaś "byzydurka". Całe szczęście.

Witam się wieczornie!:-)

Kurcze będzie mi Was brakowało przez 4 dni nieobecności! może z tel uda się zajrzeć, bo tam kiepsko z zasięgiem, i pewnie free nie pociągnie:-(będę dzownić do którejś żeby streściła co i jak:-D

My dziś fajny dzień, rano kawka u koleżanki, potem kino z mężem (podobało mu się, powiedział że myślał że większy sajgon tam jest),i z amandae:) potem spacer z dzieciakami, i teraz wiezczór z sushi:)))) a jutro od rana jedziemy:-)od rana czyli pewnie o 12 najwcześniej, bo pakowanie zakupy itp. w sobotę przyjeżdżają znajomi tzreba sie wyposażyć w mięsko na grilla:-)

amandae
dobrze że to tylko mały guziołek. fajna dziewuszka z Twojej Zosi! taka uśmiechnięta:-)

kozaczino w hanami full, brałam na wynos;-)

nabawe dobrze że tak sie skończyło z sąsiadką:)

majaK ale zabiegana jesteś:-)fajnie że udało Ci się zajrzeć:)

natuska hihi Filip bystrzacha:) no rośnie Ci chłoapak:) zazdroszczę porządku, ja pewnie po jutrzejszym pakowaniu zostawie wielki bałagan, także baardzo zazdroszcze;)

Ja to jestem wykończona psychicznie w pracy (nowa laska i wszystko musiałam robić sama i co najgorsze wszystko w pomieszczeniu bo na dworze kiepska pogoda była) myslałam że gardło strace umieram a w domu mama mnie wkurza dosyć że człowiek poprasuje to se w trakcie piwa nie moze wypic jeszcze bezalkoholowego no kurcze i marudzi buuuu. Musiałam iść obok do pokoju bo nie mogłam wytrzymać. Boziu niech nikt w domu do mnie juz nic nie mówi dobrze że jest wieczór i mały śpi (choć dziś mi było go brak) a mama zamkneła się w pokoju i gada przez telefon.

Ja dzisiaj tak się zakręciłam i pojechałam do brata po czym sie okazało że mam jechać ale jutro wiec zjadłam rosół i pojechałam szybko do domu. Bartuś nauczył się wchodzić na fotel finke ale na sofe nie wejdzie jeszcze, na fotelu tak buszuje że się boje jak stoi że spadnie. Adhd ujawnione gorsze od mamy. KIEDY SOBOTA!?

Hej!

Zaglądam do Was, ale tyle na raz przeczytać nie jest łatwo ;-)
Widzę, że pogodę wykorzystujecie maksymalnie.

Tygrynka
ja tez dziękuję za wczoraj :)

An jeszcze nie wiem co z Jasiem. Dyrektor na urlopie i nie ma wyników :dry:
No i buziaków moc dla Bartusia roczniaka :-)

Natuska
super, ze miejsce w przedszkolu macie !
Moja A. jest 8 na liście rezerwowej :dry:

amandae
u nas tez Elmex, dla mnie ta pasta jest okropna w smaku, ale J. myje od małego i nie ma mowy, żeby umył inną :sorry:
I A. też myłam zanim miała roczek, tylko odrobinkę ja dziewczyny piszą.
Ona do tej pory to połyka, nie wypluwa.

NabAve dobrze, ze się z sąsiadką wyjaśniło.
I super, ze miała w Tobie taką pomoc, kiedy jej potrzebowała :)

Co do spacerów to ja do Nowego Zoo bardzo, bardzo chętnie :tak:
Tydzień 14-18. może być - mnie najbardziej pasują wtorki, bo jestem na pewno w P-niu.

W sumie do Lasku Marcelińskiego tez bym chętnie poszła.
W piątek na 9 mam dentystę, a potem miałam skoczyć do Ikei, ale pomyślę nad tym spacerkiem :tak:

A teraz zmykam, bo J. z delegacji 3 dniowej właśnie wraca :-)

Dobrej nocki !

Witam
u mnie wszytscy jeszcze spia :szok: zaraz sie musze zebrac do kupy, jade do selgrosu a potem na działke :)

Iski robiłam ta Twoja sałatke, ale chyba cos pomieszałam bo Twoja smakowała mi bardziej :-p

An juz blizej niz dalej do weekndu :tak:

Lilou miłego odpoczynku na działeczce :-)

oo Mila wstała to smigam jej dac sniadanko:tak:

Tygrynka Na kawke tez sie nie moge doczekac ;), ale to kwestia wyjazdow i chorob damy rade ;).
Oby szybko udalo sie przeniesc do waszego mieszkania z malowaniem ;).

kozaczino Zazdrosze takiego podejscia M do prac domowych ;), ja musze byc bardziej przebiegla.
co do majowego to piszcie co i jak planujecie M sie ucieszy jak dostanie chwile wolnego czasu, a Oli
jak zobaczy dzieci.

jagmar No mozemy sie umowic co prawda bede musiala przelozyc kolezanke ale jak juz Ewa bedzie w PN
mysle ze dam rade ;).
To zasypianie w pozycji siedzecej musi byc bezcennym widokiem ;).
Ja tez bym dojechala np na 11.

NabAwe To dobrze ze sie troche poukladalo, a swoja droga co takim glupim baba przychodzi do glowy.......

MajkK Zedna kara u mnie tez jest ciagle tata choc mama w domu ;), trzeba sie przyzwyczaic podobno jak dziecko
mowi tata to chce brata ;) taki zabobon.

amandae To sie naczekales, ale dobrze ze sprawa zalatwiona w ten sposob ;).

lilou To mily dzien i weekend sie zapowiada ;).
Daj znac jak cos wymyslisz.A 5 to Stasiowi przypadaja urodzinki?

an82 wspolczuje spacerowania na 9 ;), a z mamami tak bywa masz 30 lat a ona ciagle chce cie wychowywac, moja siora
przezywa to samo ;)))))))))))).

Ishi Zapraszamy milo bedzie cie poznac ;).

Tak sobie mysle moze do Plazy dzis skocze przydaloby sie cos nowego ;), M wroci pozniej wiec najpierw relaks
bez malej a potem z mala :) to chyba bedzie dobry plan, a od rana sprzatanie ;).

Dzień dobry drogie koleżanki :-)
Tygryś ale mieliście atrakcje wczoraj :-) nie sądze żeby udało się wyciągnąć do was R. bo dziś sie znowu odgrażał że on w weekend będzie remontował :-) ale ja z pewnością bedę zresztą codziennie będe przemykac pod twoimi oknami bo teściowa do sanatorium pojechała i bedę młodą odbierać :-)
Amande dobrze że wszystko ok u Zosi :-)
Nebawe całe szczęście że sąsiadka będzie miała pomoc :-)
MajKa jak ja cie dobrze rozumiem u mnie też niedoczas :-( i ja też tak nie regularnie tu piszę :-) dobrze że czeka cię tyle wolnego Piotruś (bardzo fajne imię ) będzie miał mamę dla siebie :-)
Lilou czytałąm że tłumy w Hanamii ale pewnie było warto :-)
Natusia Filip tylko pyta czy też pomaga przy sprzątaniu ??? :-) Pisz kiedy się widzimy :-) ja mam tylko nadzieję że w środę będę mogła zamknąć budę :-)
Ishi trzymam kciuki za Jasia :-)
An odpoczywaj odpoczywaj a piwko należ ci się jak psu zupa!!!!
Krklisz mój szanowny mąż ma poprostu parcie na skończenie remontu gdyż wykańcza nas finansowo i psychicznie i chwała mu za to ale tak na codzień to on jest ostatni do wszelkich prac domowych jak go nie zmuszę to palcem nie kiwnie ;-) co do weekendu to może się kolektywnie spotkamy na cytadeli np. bo ty z Podolan to nie będziesz miała daleko :-)
Poranny post uważam za napisany biorę się do pracy :-)
p.s. zazdroszę jutrzejszego spotkania na grunwaldzie !!! gdybym nie miała pacjentów to bym was na kawę zaprosiła :-)

Krkrisz a o której do plazy bo ja bede konczyc o 16 a Bartus bedzie u bratanka wiec jakos mozemy wleciec tylko nie moge odpisywac na sms bo cos z oprogramowaniem telefonu mi nie działa :( i nie mam czasu na dabrowskiego jechac moze zaraz sie wybiore jak bartus zasnie.

Dziś na dąbrowskiego przed praca potem jak czas jeszcze bedzie to wlece do blaszka (lupka) na przyjaźni ponoc fajne rzeczy tam mają u nas w pracy fani sa tego sklepu.

Ja też nie mam wielkich planów na tydzien majowy pon i pt do pracy reszta wolna wiec jak macie jakies plany to ja chetna ES będzie coś robił przy jachcie lub na ogródku więc żeby mu Bartek nie wisiał na rękach i mógł robic to będe coś mu wymyslać atrakcje :)

Czy w lusowie otworzyli juz ten basen?

reklama
stukam się kawką:)

moje dziecię ostatnio więcej zjada, i wczoraj zrobiłam jej jabłko i banana zmiksowanego i zjadła bez płaczu- ŁYŻECZKĄ!! jupiiii! obiady niestety nie przechodzą w ten sposób za bardzo więc jemy butelką. Jest taka piękna pogoda że aż chce się żyć... mąż wczopraj pojechał w trase i dzisiaj wieczorem wraca wiec miałam cudne 2 dni dla siebie:D

co do majówki, ja 2 jestem sama w domu bo mąż służbę ma więc jakbyście coś na 2 organizowały to ja się przyłączę bardzo chętnie...
Najgorsze że mam 6 maja egzamin i powinnam sie uczyć, no ale w taką pogodę to grzech! Poza tym 5 lat temu zdawałam maturę i wszyscy siedzieli w domu i zakuwali a ja w majówkę wszystkie festyny i imprezy zaliczyłam, balety itd. ledwo wstałam na ta nieszczęsną maturę, taka byłam padnięta, i jakoś tak na loozie podeszłam no i na szczęście zdałam, więc MOŻNA!? no właśnie... więc kto by sie prawa karnego skarbowego uczył w takie dni:p

krklisz
super że będziesz, wreszcie się poznamy:) dolegliwości najgorsze masz już za sobą?

jagmar
na 9.30 jestem umówiona z profesorkiem, wiec bierz na mnie poprawkę :p zanim załatwie, zanim potem dojade to pewnie tez bedzie 11, zresztą sama wiesz :p

majka
chwała Tobie! podziwiam ze wróciłam do pracy... ja sobie tego nie wobrażam teraz, pewnie cięzko Ci rozstawać się z małym...

a co do sąsiadki, to też mi ulżyło, nie mówię, że była dla mnie ciężarem, ale cały ten nawał problemow mnie przytłaczał- a co dopiero ją. W każdym razie to wspaniałe, ze jesteście takie dobre i zawsze chętne do pomocy, dobrze mieć w swoim otoczeniu dobrych ludzi :)

jeszcze nie zdążyłam napisac a tu kolejne posty:p
kozaczino, Ty jesteś lekarzem, że o pacjentach piszesz:)??

Ostatnia edycja:
Do góry