reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Moja zasnęła szok, ja się położyłam ona koło mnie patrzę i śpi:p No to ja sie ulotniłam:p Niby też bym pospała ale jakoś mi sie odechciało;/ Wywiesiłam pranie, zaraz uszykuję drugie i ogarnę co mogę, bo odkurzaczem to dopiero jak wstanie:p Ale przydałby się porządek w szafkach w kuchni;/ Genralnie musze listę zakupów zrobić weekend mamy gości sob i niedziela, pewnie potem pon i wt też:p ło matko:p:p
Firanka stronę promobaby wrzucała An82:) więc dla niej dzięki:D
Amandae niefajnie z tym lekarzem;/
Jarzębinka jak zacznie mówić to już się nie opędzisz;D Basia od wczoraj mówi kokokokokoko i tak w kółko:p

reklama
Skrzat Basia kure woła ;)
edit: W tesco ostatni strona Pampersy http://itesco.pl/pobierz/gazetki/09/oferta-tygodnia/hm/online.swf

Kozaczino ja ci współczuje dojazdów do pracy zawału serca bym dostała masakara

krkrisz a nie mozesz udawac ze myjesz zeby pusta szczotka ? ja na 9 pietrze mieszkam masakra jest.

natuska współczuje masakra człowiek się stresuje żeby dziecko sie dostało jak się juz dostanie to klops likwidacja no co za ludzie

amandea :) no ja tez Ci życze żeby przyjechał i żebyście spedzili ten czas tylko ze soba ja chyba w sobote wybiore się do Term jest 50% mniej wiem że może byc dużo ludzi ale zaryzykuje.

Ja jak zawsze w pośpiechu dopiero jak mały śpi to zastanawiam się co dzisiaj robiłam.

Ostatnia edycja:
Jarzębinko ja dopiero o 18 wróciłam do domu. Pojechałam dzisiaj do mojego dziadka. Wyobraźcie sobie, że jechałam autobusem z marcelińskiej do przystanku polna/szpital 30 minut. W tym czasie powinnam do garbar dojechać. Wkuta wysiadłam z autobusu bo dzieci zaczęły już się nudzić i do teatralki poszłam pieszo.

Jarzębinka a może jutro ok 17 na spacer po lasku marcelińskim na plac zabaw?
Jeśli chodzi o zoo to ja jestem za tym, żeby pójść w tygodniu bo w weekendy jest mnóstwo ludzi i kolejki do kas. Ten termin między 14-18 maja mi pasuje.

Skrzat to sobie wczoraj zorganizowałaś babską bibkę :). Jak się sukienka podobała pasuje?

amandea nie lubię jak termin wizyty przekładają :(. Napisz co to może być za guziołek na czółku. Wydaje mi się, że to raczej nic groźnego ale sprawdzić zawsze warto.

krklisz możemy jeszcze kiedyś powtórzyć spacerek po lasku marcelińskim. Jak będziesz miała siłę to do mnie przyjedziesz i wrócisz z M. A jak sił zabraknie to ja przyjadę. Tylko po długim weekendzie.

Jakie macie plany na ten cudaczny weekend?

hej dziewczyny, dopiero wróciłam do domu, dzięki Ishi za super przedpołudnie i wielkie dzięki Natuśka za wszystko po południu :D szczególnie za kolacje i skarpetki :p zmykam ogarnąć chłopaków (teraz jak jest brat to mam ich trójkę :p) do spania i muszę jeszcze popisać :)

heyaaah

dziewczynki pamiętacie mnie jeszcze:)?? wstyd mi, ale nie miałam naprawde czasu zaglądać bo po 1 miałam egzaminy (został mi jeszcze jeden tlyko i obrona), poza tym byłam kilka dni u rodziców, a od paru dni teraz mam ciągłe problemy z sąsiadką i jej córeczkę pod opieką...
się porobiło, dziewczyna ma 20 lat, ma 8 miesięczną córkę, a jej mąż to szachraj- narobił strasznych długów i przez te finansowe problemy psycha mu siadła i zaczął fiksować. Przez to też serce mu wysiada i musi mieć operacje. Dziewczyna przychodzi do mnie, pomagam jej, zawsze na obiad zapraszam (chociaz ona nigdy nic nie chce bo jej tak głupio, a wiem że nie m co do garnka włożyć i złotówki na podpaski nie ma :(), też w miare możliwości opiekuję się jej córeczką, bo do jej męza przyjechała mama, która jest awanturnicą i alkoholiczką i ta moja sąsiadka chce odizolowac coreczkę, bo się boi ze jej coś zrobią. Nawet matka tej dziewczyny prosiła mnie o pomoc, bo rodzice też mają krucho z kasą i dzieciątko malutkie i nie stać ich aby jakoś mega jej pomóc. Obiadki gotuję dla mojej Emilki i od razu drugą porcje dla jej córci- Nikolki. Ale najgorsze, że kończy jej się zapas mleka i jakby nie ja to juz nie ma co dawać małej, ani kaszki ani owoców...nawet zostało jej kilka pampersow tylko... jej mąż świrnięty odbilo mu i nie daje jej kasy na dziecko tlyko wyciąga z konta i nie wiadomo co z ta kasą... Dziś poszłyśmy do opieki społecznej i jesli mąż nie zacznie łożyc na ich utrzymanie i nie zadba o nie to trafią w najbliższym czasie do domu samotnej matki tu obok swarzędza. Ale wstepnie mają nadzieję, że mąż się jednak opamięta. Dzisiaj poszedł na 2 tygodnie do szpitala przez to serce, nie wiem co mu tam mają robić, i też miał zostawić dziewczynie pieniądze na jedzenie i na dzieciko, ale nie wiem czy zostawił bo już dziś do mnie nie przyszła, jutro rano pójde i sie dowiem, ale jeśli nie, to masakra ogolnie... opisuje wam to bo pomyslałam że jakby ktoraś miała niepotrzebne, lub nielubiane przez wasze dzieci słoiczki, deserki, kaszki, herbatki, czy pampersy w rozmiarze 4 to w piątek będę w Poznaniu w centrum i na grunwaldzie wiec mogłabym takie drobiazgi dla niej zabrać... oczywiście jesli któas chciałaby pomóc. Ja pomagam na ile mogę i na ile mnie stać. ona teraz potrzebuje pomocy, za 2 tyg wyjdzie jej mąż i mam nadzieje zacznie na nią łożyć i pomagać... a jesli nie to pójdzie do domu samotnej matki właśnie. A moze znacie jakąś fundacje gdzie mogłabym ją zawieźć żeby jej pomogli, bo mnie nie stać aby jej kupić wszystko dla tej małej,a ona naprawde już nic nie ma, może jakaś organizacja by sie znalazła gdzie dali by jej jakieś pdostawowe jedzonko pampersy itd...oczywiscie jutro potwierdze czy ten gamoń zostawił jej jhakies pieniadze czy nie.

i tak wam powiem właśnie tym zyje przez ostatnie dni:(

Ostatnia edycja:
STO LAT, STO LAT DLA BARTUSIA!!

Jagmar ja już też mam dosyć tych remontów, korków, głównie chodzę pieszo, bo mnie krew zalewa tyle to trwa w autobusach, co chwilę mi przestawiają przystanek..

Tygrynka, Na-tuska to Wam pogoda dzisiaj dopisała, tak szło na burzę, a jednak nic, a cieplutko było

An82, nie no 9 piętro to wogóle nie wchodzi w grę, żeby Babcia Młodego nosiła, chyba sama bym nie dała rady tak wysoko..

No i zaliczyłam panoramę, w tym sklepie co Skrzat pisałaś, pani nam pokazała jedne tylko buciki, za 160zł, ale nawet mi się nie podobały, tyle że ma 19 się dowiedziałam bo nie mialam pojęcia. Nie wiem jakich na allegro szukać, kiedyś wstawiałaś linki do Basinych butków ale nie mogę się już do tego dokopać..Pomocy! Pasta do zębów elmex była dla dzieci powyżej roku, więc już zgłupiałam i nie było kamery internetowej w markecie, szukałam czegoś zwykłego, żeby K. mógł Zosię częściej widzieć. Więc nic nie załatwiłam.

A co tam jutro w multibabykino?

Edit: o kurczę Nabawe ale fatalna sytuacja sąsiadki. Aż mam ciarki jak o takich dramatach słyszę, żal dziewczyny i Niki. Postaram się pomóc. A Ty zaglądaj tu do nas :)

Ostatnia edycja:
amandae
baaaardzo chce, tylko ciągle jak nie szkoła i egzaminy, to wyjazdy, a teraz ta sąsiadka i albo siedze z jej corką (chwała rodzicom wychowującym blźniaki bo ja z dwoma malymi ledwo daje radę!), albo z nią jeżdże to do opieki społecznej, a to ją przygarniam na obiad i tak od paru dni...
aż mi sie wierzyc nie chce że takie rzeczy sie za ścianą dzieją, jej maz psychicznie zachorował, a jeszcze pare tygodnie temu był normalny.. nawet na szkołe rodzenia chodziliśmy razem i normalny był ciągle, a tu- pare tygodni i ześwirowałl;/ Dziewczyna jest silna ale szkoda mi tej Nikoli, bo przez te nerwy i dramaty jest wg mnie troche niedopieszczona, u mnie czuje sie świetnie bo ma zabawki, my sie z na bawimy poświęcamy jej czas a u nich ciągle płacz krzyki itd :( U nas to chyba czuje sie taka bezpieczna. Nawet sie gorzej rozwija niż kiedyś bo ma 8 m-cy a nie siedzi jeszcze ani nie raczkuje :( żąl mi strasznie :(
a gdzie twój mąż jest? bo widze coś mnie ominęło...

aaa
jarzębinka
jak będę w piątek to może sie umówimy z jagmar i przywioze Ci kilka nakrętek? bo zbieram, tlyko musisz mi potwierdzić czy mogą być też takie od mleka np czy tlyko od zwykłych butelek?

ojej faktycznie, sto lat Bartusiu kochany, wszystkiego najwspanialszego, dużo słoneczka i uśmiechów na co dzień :*
Nabawe też postaram sie pomóc, szkoda dziewczyny :/
Amandae jutro w MBK "Nietykalni", idziesz?? chodz :))
my długi weekend będziemy mieli pokręcony tak jak właśnie ten weekend ;) bo mój pracuje, przyjeżdżają moi rodzice..
kurcze, Seba padł o 22, myslałam że po takim dniu szybciej zaśnie.. a ja zamiast pisać to od razu do Was :p

Dobry wieczór!

Ja dziś zabiegana od rana, rano pojechaliśmy z P do malty, o 14 miałam gości w postaci Ajentki i naszej wspólnej koleżanki. Tak nam się miło siedziało że wyszły koło 18:30:) P w tym czasie oczywiście musiał jechać do pracy:baffled:

Jutro od rana reh, potem kino, tym razem rodzinnie z P:-) amandae grają "nietykalnych" podobno b. fajna komedia:) taka mądrzejsza:tak:przyjdziesz? Tygrynka się jeszcze wybiera:)))

an sto lat dla Barusia!

nabawe ja też się postaram pomóc. ciężka sytuacja:( dobrze że ma taką sąsiadkę.

jagamar dla mnie w tyg zoo ok, a jak jednak w weekend byśmy chciały to ja mogę wcześniej bilety kupić, i wtedy bez kolejek;-)my super planów na majówkę nie mamy , bo u nas dziurawa, bo P w pracy.:/ ale 05.05 wyprawiamy ur Stasia:-)

jarzębinko oo właśnie doczytałam że Tobie pasuje w tyg, fajnie Oli będzie miała towarzystwo:) może rowery wezmą?

Powoli do spania się szykuję:)

reklama
amandae No szkoda ale z dwojga zlego dobrze ze na jutro a nie jakis odleglejszy termin.
Moja mama ma takiego chrzestniaka na rece i dopoki nie przeszkadza lekarz uwaza ze nie ma sensu ruszac.
Ja tez mam w planie termy ale chyba ok 30.04 M ma wolne wiec skoczymy dopoludnia.
Zobacze w piwnicy za kamera jak znajde to ci dam, tylko nie wiem czy M jej nie wyrzucil.

kozaczunio Milo cie czytac ;).

jarzebinka Tak tak szybkie remonty nie wroza nic dobrego.

firanka Dokladnie jak juz sie obiecalo dziecku to pozniej nie idz masakara.
Ja tez jakis kaszel podlapalam,i zastanawiam pozbylam sie troche zatkanego nos to nowy objaw alergii sie pojawil?

Skrzat To mily weekend sie szykuje ;).

an82 No wieczorami to slabo bo ona sie obudzi. Rzeczywiscie maskara ja po4 pietrze mam dosyc ;).
A i wszytkiego najjjjjjjj dla Bartusia

jagmar No nie dziwie ci sie ze mialas dosyc ;)
Ok jak najbardziej mysle ze teraz powinno byc juz tylko lepiej ;), tylko kg w gore ale to przezyje ;).
My mamy super plan M w zasadzie caly tydzien ma wolne ;), niania nie wiec wyskoczymy do: term, kina, oblejemy
nasza rocznice ;) no a w pt pakowanko i sob rano wyjazd pod W-we na wesele powrot pon gdzy Oli bedzie miala
roczek :) -nie moge sie doczekac mam nadzieje tylko ze bede dobrze sie czula.

tygrynka To masz jeszcze wiekszy meski swiat niz zwykle ;). A jak malowanie?

NabAwe To rzeczywiscie masz rece pelne roboty, dziwiam twoja postawe w sprawie kaszek moge troche pomoc
bo ma jakis zapas a Oli ostatnio na nie chetnie nie patrzy ;), w szpitalu ludzie czasem zmieniaja swoja postawe
zycze zeby tym razem tak sie stalo ;).
Co do fundacji to chyba Tygrynka sie orientuje.
Straszne ale wazne ze wy nie przechodzicie obojetnie wobec tego dramatu, tak to jest ze nigdy nie wiemy co nas
w zyciu czeka ;(.

lilou A do ktorego kina sie wybieracie?

Pogoda dzis maskaryczna ;((((((((( pewnie bedzie marudny dzien nietety.

Do góry