reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Brzoskwinkaa zdrówka dla Adasia , miejmy nadzieje że to tylko chwilowa temperatura, a z drugiej strony lepiej że ma 39 niż 37 , bo jakby miał 37 to wiedziałabyś że coś się wykluwa a jak jest 39 to przynajmniej organizm walczy.:tak:
niby masz rację! ale ie mogę teraz mu zbić tej temperatury... ;/ a juz dzisiaj 3 czopki dostał.. a mozna chyba 4 maz na dobę..
a syrop nie wchodzi w grę.. bo mały zaraz wszystko wypluwa :-(

reklama
Brzos oby to nie angina...mi Niko pokasłuje cholera...nie lubie przedwiosnia bo wszyscy na około chorzy ...
ja pomyslę o tych warsztatach chetnie poslucham...:))

oo Marciaa to myśl o tych warsztatach i się zapisuj, bo mają ograniczoną ilość miejsc :-)
naczytałam się w necie na stronach medycznych i wg nich objawy anginy są inne, niż objawy Adasia..
więc mam nadzieję, że to tylko wyższa gorączka przy zębach, niż jakieś choróbsko :-(

Brzoskwinkaa mi pediatra mówiła że co 4 godziny można podawać jeśli jest wysoka gorączka lub pyralginę jeśli jest już bardzo wysoka :-)

Brzoskwinkaa mi pediatra mówiła że co 4 godziny można podawać jeśli jest wysoka gorączka lub pyralginę jeśli jest już bardzo wysoka :-)
hmm.. mnie kiedys lekarz mówił, że powinno się naprzemian dawać paracetamol z ibuprofenem.. eh zgłupiałam już.. ale widzę, że znowu temp wraca małemu powoli, więc w nocy będzie pewnie dawkowanie :/ no i wiem, że czeka mnie zarwana nocka, bo Adaś pośpi 3-45min i budzi się na 15-20min i dalej spać.. dobrze, że nie marudzi.. napije się czegoś pogada sobie polezy i zasypia..

paracetamol jest przeciwbólowy i przeciwgorączkowy , prawie wcale nie działa przeciwzapalnie więc jeśli to byłaby angina to młodemu pomoże tylko na gorączkę :-(

zrób mu też chłodne okłady na czoło i łydki (nie wiem czemu łydki akurat, ale kiedyś to wyczytałam w dzieciowej gazetce)

fakt, Kochaj i tańcz to chała, dlatego przyszłam zobaczyć co u Was :)

dzięki Dziewczyny! Kochane jestescie!

na razie okładów nie robię, bo młody wypaca tą gorączkę i temperatura spada :-) najważniejsze, że Adaś chce pić i dużo pije :-) poza tym jest żywy i chce się bawić, uśmiecha się :-)

edit.

a te kochaj i tańcz nie jest najgorsze... widziałam gorsze filmy :p

reklama
Do góry