reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej dziewczyny :) to mala juz nie spi od 7;/ i jakos nic nie wskazuje by poszla dalej spac:( a ja taka nieprzytomna jestem:( zaraz sobie kawke ide zrobic:)
To wczoraj wieczorkiem cos Wiki katarek dostala co polecacie? bo na razie w domu mam tylko sol fizjologiczna.
Dzis czeka nas zabiegany dzien;/ najpierw lecimy po recepte na mleczko potem jakies zakupy i wizyta u kumpeli na urodzinowej kawce:) kurcze jeszcze po drodze gdzies na stacje musimy podjechac bo kontrolka sie zapalila i daleko nie dojedziemy:D

MamaGabi z tego co mi zawsze mowila moja dermatolog bo tez mialam problemy ze skora stosujac cokolwiek ze sterydem efekt jest bardzo szybki i zadowalajacy ale gdy sie je odstawi to problem powraca nieraz wrecz nasilony,wiec radzila bym Ci szybko to odstawic:)

zycze Wam milego dnia:-)

reklama
Heeeloł

my też już wstałyśmy....

Właśnie robię śniadanko:laugh2:
Asiu no to wpadnij na anatola waniliowego a potem pójdziemy sobie na spacer razem;-)

hej,
nie zajrzałam już wczoraj wieczorem!
Kurde Tygrynka mam nadzieję, że dzisiejsza noc lepiej i zdrówka dla Sebusia!!!
Na-tuska ale masz patent wózkowy:)
No my standardzie 6:45 pobudka;) Ale moje dziecie ma nowy rytm, zasypia około 19:30 to śpi do 5 i potem tak do tej 7:) Więc nie jest źle. Od dwóch dni na śniadanie daję jej kaszkę;) Na drugie mleko!
Ja już kawkę żłopię:p
Zupę na obiad wstawiła, tworzę jakiś śmieszny wytwór zobaczymy co mi wyjdzie:)
Oczywiście reinstalu laptopa się wczoraj nie doczekałam, bo pojechaliśmy do tej IKEI ale nic nie było, a moja komoda to jakaś porażka za tą kasę, więc nie kupiliśmy! Za to ochraniacze na narożniki dorwaliśmy za 8 szt 15 zł:) Takie słodkie łapki!
Miłego dzionka kochane!

Guziczek niedlugo bede tylko Gaba zasnela teraz,jaksie obudzi to sie zbierzemy i przyjdziemy:)

co do masci wiem ze chcecie dobrze ale wydaje mi sie ze lekarka wiedziala co robi przepisujac ja... zobaczymy...

Skrzat szczerze nie polecam zabezpieczeń z ikea są do d... ja mam te na narożniki i Zosia sama sobie je odkleiła i pochowała ;/ najlepsze są
Asiu w takim razie czekamy:)

Hej!
Nic sie nie wyspałam. Czuje sie okropnie. Niech tylko przepisze mi coś bo ja nienawidze być chora.

MamaGabi
co ma być to będzie. Dziewczyny chciały dobrze tymi radami bo sama wiem co to sterydy. Ale znam dziewczyne co bierze jak ja na stałe sterydy i nic nie widać jeżeli chodzi o skutki uboczne. Skoro teraz już jest poprawa to za pare dni nie będzie nic widać. Buziol dla Gabi.

Guziczek kurde teraz piszesz o tych Ikeowych zabezpieczeniach jak ja już kupiłam troche :-(

Tygrynka jak nocka mineła? Mam nadzieje że jest poprawa.

hej dziewczyny,
u nas nocka o niebo lepiej, młody się obudził ok 2 i trochę pokaszlał i poszedł spać dalej, zero duszenia :D
Co do sterydów.. Nam zapisał lekarz maść na stulejkę jak mały miał 6mies, w domu mąż posmarował małemu (dosłownie kropeczkę), ja w tym czasie czytałam ulotkę. Jak wyczytałam że to sterydy (lekarz nie uprzedził) to kazałam natychmiast ścierać mężowi. Wystraszyłam się skutków ubocznych, bo widziałam takie u przyjaciółki i brata :( Nie popieram stosowania takich leków u takich maluchów, chyba że jest bezwzględna potrzeba. Taką maścią posmarowaliśmy teraz, jak młody skończył rok, ale faktem jest że było to dosłownie dotknięcie maścią a nie typowe smarowanie i przez parę dni tylko. Ale tak jak dziewczyny piszą - każdy robi jak chce z maluchem. I ja do końca lekarzom nie wierzę, dużo polegam na własnej intuicji, a jak coś mi nie pasuje to idę do kolejnego sprawdzić i dostać inną opinię. Tak jak np wczoraj przepisała nam lek antybakteryjny mimo że już mamy antywirusowy. Nie wiem czy można tak łączyć więc się wstrzymuję z podaniem do jutra, do wizyty u naszego lekarza. Za to antyalergiczny podałam, bo je można stosować przy różnych innych lekarstwach. Może dzięki niemu nocka spokojna? :)
Uch ale się rozpisałam :D
Wakacje nad morzem zarezerwowane :D teraz tylko wystarczy odlczać dni i kilogramy :D:D:D

Ilonka sterydy w maściach to jest pikuś w porównaniu z doustnymi czy dożylnymi. A Gabi to imie córci nie mamy:-)

Tygrynka ciesze sie że nocka lepsza była. Mam nadzieje że to szybko minie i Seba szybko wróci do formy.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny :)
moja przyjaciółka miała właśnie takie dłonie - czerwone, pomarszczone, wysuszone... wyglądały jak poparzone :(
też zmykam do młodego, bo dzisiaj zapomniał jak to jest się bawić samemu i tylko mama i mama :D
miłego dnia!

reklama
Ilonka ja mam efekt tzw księżycowej twarzy czyli ogólna pyza. Z tego co widziałam u innych biorących steryd to są naprawde przeróżne skutki uboczne. Może być rumień, drobna wysypka typu trądzik jak u mnie która sie pojawia i znika a nawet zdarzają sie pęcherze wypełnione różnymi płynami. Od doustnych pada wątroba, nerki, żołądek, zęby sie sypią, kości odwapniają, włosy wypadają, cukier może szaleć. Tego jest naprawde cała litania. Jak ja ide na badania to mam ok 6 probówek krwi pobieranych by sprawdzić czy coś nie uszkodziły.

Do góry