reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Gosia- to dałas czada hehhez tym sprzataniem ja wlasnie poprasowałam teraz kolacje robie a tatus Wike kąpie:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: wiesz co nie obcinalam jej włosów bo ma kręcone i boje sii eze jak jej zetne to juz sie krecic nie bedą:no::no::no::no: tylko grzywke skróciłam:tak::tak::tak: jak mi sie uda to strzele jej foteczke;-)

no to fajne prezenciki dostałas a dla R nagana:-D:-D:-D:-D:-D:-D

acha musze sie pochwalic ze moje dziecko coraz wiecej mówi i teraz takie jej ulubione słowa to..........

nie ma
nio (no)
dziupa(dupa:happy2:)

reklama
hahha dobre a kto to jest ten ferbi???????????????

twoja to ma pozadne loki a moja takie lichutkie i wiem ze jak jej zetne to ich poprostu nie bedzie,,,,,,,,,,,,,,bo tez jakos tak dziwnie sie krecą jak ma dni to ma same loki a innym razem prawie proste:szok::szok::szok: i nie wiem od czego to zalezy...................

hej dziewczyny

pozdrawiam serdecznie
ja nadal bez fasolki:-(
ale czasem was podczytuje z nadziją ze niebawem do was dołącze, do tych códownych rozmów, o kupkach,zupkach etc. :-)

Gosia- aha teraz juz wiem co to za stworek hehhe

Syla- no wlasnie mozesz pisac o czym kolwiek my nie tylko dziecmi tu zyjemy....bo na BB czesto jestes tylko do nas tak z doskoku zagladasz czyżbys nie mogła sie zaklimatyzowac na naszym watku???????

u mnie tez zimno jak cholera brrrr a ja do pracy oczy mi sie kleja jak nie wiem

a wy laseczki pisac jak przyjde to chce miec o czym czytac paaaaaaaaaaaaa

Ja rowniez witam rano.My jeszcze przed sniadaniem poniewaz wszyscy troszke pospalismy:tak:Zaraz siostra bierze mlodego na spacer a ja musze troche ogarnac:wściekła/y:Zreszta caly weekend mialam sprzatac a tu wczoraj bylam na zakupach w king crossie,ale czesc prezentow juz mam;-)
No i udalo mi sie umyc pol okna_tak pol bo mam cholernego lenia i nie moge sie go pozbyc:crazy:Ale dzisiaj postaram si ejakos zmobilizowac.
No a popoludniu czeka mnie druga czesc zakupow:crazy:
Pozdrawiam i milej niedzieli;-)

Witam:-)
Udalo mi sie umyc okna do konca:tak:
Teraz czekam az male sie obudza i jedziemy do mojej siostry na obiadek,odbierzemy od niej przy okazji Dominika bo wziela go na Stary Rynek na koziolki i idziemy do king crossa na druga czesc zakupow.Moze uda mi sie kupic w new yorker spodnie ktore sobie wczoraj uptrzylam,ale ich nie kupilam bo byla baaardzo dluga kolejka do kasy:rofl2:
A teraz zmykam bo musze szykowac malym cos do ubrania bo pewnie niedlugo wstana:tak:

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny

Jestem chora ,wzieła mnie paskudna grypa,a najgorsze jest to ,że cócia tez znów chora a jutro musi isc do przedszkola:(Juz po woli nie mam sił:no::no::no:

Wczoraj męzul zabrał mnie do kina na komedię"to nie tak jaki myślisz..."film super,momentami trosze naciągany ,ale ogólnie to polecam:):)Potem ze znajomymi poszlismy na piwko,ja na soczek,bo katar mam na kilometr i własnie chyba wczoraj się doprawiłam,bo dzis jeszcze kaszel doszedł i stan podgoraczkowy:no::no::no:

CÓRCIA SPI;) A JA NA JUTRO USMAZYŁAM KARKÓWECZKĘ JESZCZE MUSZE TROSZKĘ OGARNĄC W SYPIALNI I IDĘ SIĘ KĄPAĆ I SPAC,RANO POPUDKA O 6 :/

GOSIA U MNIE TEZ WIECZNIE JEST JAK PO HURAGANIE I JESZCZE NA DODATEK,MĘZUL ZACZAŁ REMONT I NIE MA CZASU GO SKOŃCZYĆ:(PONOC W ŚRODE WPADNIE Z EKIPA I SIĘ WEZMĄ WRESZCIE :):)

DOWILKAI JAK PO ZAKUPACH,UDANE??

>>MY DZIS Z BYLISMY W AUCHAN KOMORNIKI,BYŁY MIKOŁAJKI DLA DZIECI,ZUZA BYŁA ZACHWYCONA :):)

PINKA DO PRACY,ALE PEWNIE ZA NIEDZIELE PRACUJĄCA JAKIEŚ DZIONEK W TYGODNIU BEDZIE WOLNY,CO?
JA ZASTAWIAM SIĘ NAD ZMINĄ PRACY NAJLEPIEJ NA DWIE ZMIANY....OBECNIE PRACUJE NA UL.ŚW.MARCIN W ODZIEŻÓWCE.BARDZO SIĘ CIESZYŁAM NA TĄ PRACE,BO 4 LATA BYŁAM Z CÓRCIĄ W DOMU I JAK DOSTAŁAM PROPOZYCJĘ TEJ PRACY TO BYŁAM W SKOWRONKACH ŻE WRESZCIE DO LUDZI WYJDĘ,ALE TO CHYBA NIE BYŁ NAJLEPSZY POMYSŁ,BO O 6 WSAJE SZYKUJE SIE O 7 MAŁĄ BUDZĘ DO PRZEDSZKOLA A PRZED 9 IDE NA POCIĄG,JESTEM W DOMU PO 19 :no::no::no:TEŚCIOWA ZUZE ODBIERA Z PRZEDSZKOLA ALBO MĄŻ.
POCIESZAM SIE TYLKO TYM ZE ZA TYDZIEN BEDE MIEC JUZ SWÓJ SAMOCHÓD I WTEDY DO PRACY SMIGNE AUTEM,TEZ BEDZIE MOŻE LEPIEJ....

ALE SIĘ MAM WYZALIŁAM TROSZKĘ,KURCZE NAWET DO ŚWIĄT JESZCZE NIE JESTEM PRZYGOTOWANA,ANI OKNA NIE POMYTE ANI NIC:(
MUSZE NAŁADOWAC AKUMULATORKI I BRAC SIĘ DO ROBOTY,HM...TYLKO KIEDY:confused::confused::confused:

DOBRA ZMYKAM NIE MARUDZE WIĘCEJ :):):)

SPOKOJNEJ NOCKI PAPAPPAAPAP

Ostatnia edycja:
to miałyście pracowity weekend...... :tak::-D:tak:

dowikla, okna w niedzielę......

ja byłam z małym w kingcrosie w sobotę, ale te tłumy były przerażające, na szczęście nie były to jakieś wielkie zakupy więc poszło nam gładko i szybko :tak: po drodze jeszcze Lidl i do domku...... cieszę się,że ja zakupy prezentowe mam juz za sobą to tych marketów do stycznia nie muszę odwiedzać, wystarczy Biedronka na małe zakupy pod blokiem ....

a co do porządków przedświątecznych, to chyba wezmę sie za nie w tygodniu, bo chyba już w tym tygodniu udekoruje chatkę światecznie, tymbardziej,że na święta wyjeżdzamy to zdążymy się troszke nacieszyć dekoracjami, a choinkę chyba też ubierzemy troskę wceśniej czyli 22. 12 ( bo u mnie jest zwyczaj ubierania choinki 24, ale jak wyjeżdzamy, to nie da rady) :tak::-D:tak:

Gosia, a co do włosków, to ja chyba jednak wybiorę fryzjera, też się zastanawiałam,czy nie poprosić siostry aby mi robiła włoski, ale ona nie podetnie, więc wole fryzjera, ale pewnie muszę sie pospieszyć aby sobie miejsce zaklepać, bo przed świetami pewnie długie kolejki ........ a Ty jak juz poprawiłaś włoski, czy zostawiasz tak jak wyszły ..... a choinka pewnie żywa.....

Patra, z tymi dojazdami dobrze Cię rozumiem, ja dojeżdzalam do Poznania do pracy, czyli wyjazd 6.00 powrót 19.00 to wogóle nie widziałam swojego dziecka: rano mąż go budził i zawoził do teściowej, a wieczorkiem mąż kąpał juz jak ja wracałam, przekichane :no: teraz mam fajnie bo pracuję 8.00-15.00 i dojazd do pracy to 10 minut, więc całe popołudnie z rodzinką .....:tak:

i zdrówka życzę ..... :tak:

Pinka, a u Was na śwęta będzie taka tradycyjna choinka, bo ozdóbek to pewnie cała masa, a choinka ....

pozdrawiam poniedziałkowo i miłego dnia życzę .... :tak::-D:-p

hey dziewczyny,
my dzis w pznaiau bo po poludniu jedziemy do moich rodzicow na kilka dni.mam kilka spraw do zalatwnienia...ehh non stop cos. znowu nam sie auto spierdaczyło:/ teraz linka od gazu poszla. nosz kurcze jakas czarna chmura chyba nad nami:/ z reszta nie ważne.
mały mialm w czwartek drugie szczepienie. troszke plakal przy kłuciu ale pozniej jak zoobaczyl kolorowe klucze to przestał. w koncu mu noin stop powtarzam ze" chłopaki nie płaczą":) i chyba w koncu to zrozumiał:) hihih
musze wam powiedziec ze jest kochany. jak nie spi to tak gada do siebie ze szok. heheh takie male rzeczy a tak ciesza:) moj skarb.
co do swiat to w ogole nie mam pomysłow na prazent. jakos nie mam do tego glowy:/ na mikołajki mojemu kupilam 'podkolanówki" czerwone w reniferki w king crosie. chcialam cos zabawnego i sie udalo:) oczywiscie wieczorem musiał sie w nich pokazać:) ...tylko w nich:) hehhehe
ale na BN nie mam pojecia co mu kupic:/ w ogole nie mamy pojecia co kipic rodzicom. moze macie jakies propozycje?? chcetnie pochlone wasze pomysły:)
Pinka- doszla kasa? bo znaczynam sie martwic:/
tym czasem pozddrawiam wszystkie poznanianki:)
aha dziewczyny mam pytanie... znacie dobrego neurologa? bo na szczepieniu malego pediatra znowu dostarczyl nam nerwów. stwierdzil ze Filip powinien juz sie podciągac za raczki do siedzenia. on jednak nie trzyma sztywno glowki i sam sie nie chce podciagac. czy to prawda ze juz powinien?ze cos mu musi byc? mam ksiazke Rok zycia dziecka. bardzo fajna ksiega opisujaca kazdy miesiac po kolei i w niej jest napisane ze "po ukonczeniu" 3miesiaca moze potrafić.
co o tym sądzicie? macie starsze dzieciaczki wiec juz to przerabiałyscie. bardzo prosze o wasze opinie... i rady.
pozdarwiam

reklama
JARZEBINKA:-)
W niedziele nie w niedziele najwazniejsze ze je wkoncu umylam;-)
Ja bylam w king crosie i w sobote i w niedziele.Prezenty tez juz mam na szczescie wszystkie:tak:
Dzisiaj zamierzam posprzatac u mlodego i poprasowac:rofl2:Ale czy mi sie uda to nie wiem bo tak szczerze to mi sie nic nie chce:no:

ILONKA 1Q:-)
Ja mysle ze nie ma potrzeby isc do neurologa bo nie wszystkie dzieci rozwijaja sie ksiazkowo:tak:Kazde dziecko rozwija sie inaczej.Ja widze to po swoich(a mam trojke w tym blizniaczki)i kazde dziecko rozwijalo mi sie w swoim indywidualnym tempie.
Ja chodze z dziewczynkami co pol rpku na kontrole do neurologa,poniewaz byly wczesniakami z wylewem.Nazywa sie Kluczynski i przyjmuje na Grunwaldzkiej 50.Ja jestem z niego zadowolona.Rowniez przyjmuje tam dr Pietrzak-tez jest dobry.
Pozdrawiam Was wszystkie
Milego dnia:-)

Załączniki

• fotki 118.JPG
    fotki 118.JPG
    65,5 KB · Wyświetleń: 17
  • fotki 119.JPG
    fotki 119.JPG
    59,2 KB · Wyświetleń: 17
  • fotki 1096.JPG
    fotki 1096.JPG
    131,6 KB · Wyświetleń: 15