reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

dowilka. o to prywatnie przyjmuje??? czy na NFZ? bo my dostalismy skierowanie wlasnie na grunwaldzka ale w tym roku juz sie nie da. a chcialabym jak najszybciej to sprawdzic. wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. no ale znowu pediatra musiala mnie zestresowac. w ksiazce bylo napisane ze po 3miesiacu. a moj Filip dopiero zaczal 3miesiac. no i nie wiem czy moze waga nie ma duzego na to wplywu? bo moj ma 7100kg to duzo jesli chodzi o 3miesieczne babe.
kurcze juz nei wiem wole to sprawdzic. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. kurcze tak sie strresuje:/

reklama
PATRA 2005:-)Zakupy byly udane pomino tego ze dzieiaki marudzily i bylo bardzo duzo ludzi:blink:Jakos dalismy rade:tak:Wkoncu kupilam sobie kilka ciuszkow,bo ile mozna kupowac dzieciom:confused:
Mam nadzieje ze szybciutko wyzdrowiejesz:tak:
Z ta praca to rzeczywiscie masz troche przechlapane:szok:
W sumie to corke widujesz w weekendy i wieczorami-pewnie troche to smutne:no:
Ja poki co siedze z dziewczynkami w domu,a Dominika zaprowadzam do przedszkola.Zamierzam byc z nimi w domu dopoki nie pojda do przedszkola:tak:
Zycze duuuuzo zdrowka i sily:-)

dowilka. o to prywatnie przyjmuje??? czy na NFZ? bo my dostalismy skierowanie wlasnie na grunwaldzka ale w tym roku juz sie nie da. a chcialabym jak najszybciej to sprawdzic. wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. no ale znowu pediatra musiala mnie zestresowac. w ksiazce bylo napisane ze po 3miesiacu. a moj Filip dopiero zaczal 3miesiac. no i nie wiem czy moze waga nie ma duzego na to wplywu? bo moj ma 7100kg to duzo jesli chodzi o 3miesieczne babe.
kurcze juz nei wiem wole to sprawdzic. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. kurcze tak sie strresuje:/
ILONKA 1Q:-)
Jezeli on dopoiero zaczal trzeci miesiac to ma jeszcze czas:tak::tak::tak:
Pietrzak przyjmuje napewno prywatnie,ale na NFZ tez przyjmuja:tak:.Ja chodze na NFZ bo u mnie to nic pilnego ,poniewaz ja chodze na kontrole i po opinie do Poradni Oceny Rozwoju.Ja ide teraz 18 grudnia na NFZ oczywiscie i na wizyte czekalam tylko 3 tygodnie
Napewno wszystko bedzie dobrze z Twoim malym;-)

mi tez sie wydaje ze ma jeszcze czas. ale juz mnie strasza. ze powinien. jejku nie umie tego za to podpiera sie na łokciach i podnosi dupe do gory. gada jak najety, chichra sie w glos itp. mam nadzieje ze pod podciaganie sie przyjdzie lada chwila i nie bedzie problemow. niby nic ale co stres to stres:p

Po tym co piszesz to widac ze silny z niego facet:tak::tak::tak:
Wiec napewno bedzie dobrze:-)
PS kurcze naprawde duzy jest ten Twoj synus;-)
Pozdrawiam

hejo:-)
hohoho widze ze weekend sprzataniowo-zakupowy miałyście;-):-)
ja dzis sie zabieram za reszte okien:baffled: nie lubie tego mycia, to juz wole chyba prasowanko...;-):-D
u nas ubieramy choinke dopiero 24 grudnia, tak juz tradycyjnie, no i zawsze zywa, bo ten zapach i widok...:-) mam nadzieję tylko, że Hubek mi wszytskich bombek nie pozbija:rofl2:
Miłego dnia:-)

Witam

Patara- ja pracuje tylko w weekendy w tygodniu z dzieckiem w domu jestem bo moj chłopina pracuje:tak::tak::tak:a Tobie nie zazdroszcze tych godzin jak wracasz to pewnie juz na nic nie masz siły i ochoty.................

Ilonka- tak pieniazki dzis wlasnie doszly na kopoercie była pieczatka ze wysłano 2 grudnia:confused: a juz dawno pisalas ze wysłałas............. no ale najważniejsze ze doszło paczke wysle w sobote........
co do podciagania sie małego to kazde dziecko jest inne i inaczej sie rozwija rzadko spotyka sie podrecznikowe dzieci;-) wiec mysle ze nie powinnas sie martwic na zapas...................
a jeszcze jedno nie wiem czy wiesz ze nie wolno!!!!!!!!!! zmiejszac oraz zwiekszac dawek mleka dziecku.......................:no::no::no::no: po to masz na opakowaniach napisane ile miarek na dana ilosc wody zeby sie tego trzymac.................
jarzebinka- no u na to swieta pełna para choinka jak najbardziej z reszta Angole juz na poczatku listopada zaczynali stroic domy i choinki ubierac....................a szał zakupowy to juz tu od października trwa:szok::szok::szok::szok::szok:
Dowilka- to jak juz swoje okna pomylas to do mnie zapraszam hehheh
Gosia- i jak tam włosy doprowadzilas je do porządku??????
Rosmerta- hehe no ja tez sie boje ze choinka nie raz na ziemi bedzie lezała dobrze ze bombki plastikowe;-)

wczoraj tak sobie siedze i zdałam sobie sprawe ze za dwa tygodnie Tesciowa juz bedzie masakra jak to szybko zleciało:szok::szok::szok::szok:

lece mała połozyc bo juz mi marudzi ze spiaca i zajrze do was na spokojnie

PINKA: no to nieźle, zapomnieli o liscie czy co? nie ma to jak pocztaq polska.
co do karmienia to pediatra nam tak kazal:/ bo mały bardzo szybko przybieral na wadze...i ta powiedziala ze trzeba cos z tym zrobic i kazala wlasnie oszukiwac o jedna miarke. mowiela ze jesli bedzie nadal tak duzo przybierac zastosujemy inne srodki. na szczescie nie przybiera juz w takim tempie i nie jest az tak zle z waga. chodz kluseczka to on jest.
to jak mam to rozumiec ze pediatra do bani czy co? jejku znowu mam stresa:/

reklama
Do góry