reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Leyna - jak dlugo trwa ten syndrom 6 miesiaca???????????????

hmm, różnie - zależy od dziecka. u Piotrusia ok 1,5-2 miesiące. potrafił się budzić po 3 razy w nocy - na cyca. od 4 dni -odpukać - zasypia o 20:00 i budzi się koło 3:00 a potem to już pobudka o 6:30

aha, Piotruś też mało śpi w ciągu dnia - zawsze tak było. jeszcze miesiąc temu miał ok godzinną drzemkę po drugim śniadanku, koło 10:00 a potem po obiadku 30 minut. a teraz nie chce cholernik spać. na spacerach też zamiast spać to się rozgląda skurczybyk jeden.
mi się wydaje, że Piotruś to taki typ jak tatuś - potrzebuje mało snu, żeby funkcjonować.
ma to swoja zaletę - jak się zmęczy w ciągu dnia z nianią :-p to potem ładnie zasypia bez świrowania i śpi te 7 godzin zanim się obudzi na cyca :tak:

reklama
jarzebinka prawdopodobnie bede jutro ale raczej po poludniu tak po 16 , bo zaczyna nam sie remont łazienki i musze panu patrzeć na ręce wiesz jak to jest z fachowcami. Jesli dotrę do Ogródka to poruszamy sie zieloną spacerówką , bo byc moze sie juz widziałysmy a nawet niewiemy:) wiec moze w ten sposob sia jakos poznamy.
Pozdrawiam wszystkich.

a ja też zaraz idę:))))))))))kto pierwszy?gotowi do startu STARTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ewa wcina jeszcze koklety mielone:)

ja bylam pierwsza..heheheh

ale mialam boskie popoludnie
na 2 spacerze:Hania puscila mi 2 pawie,Zuzia zsikala sie w gacie,rozwalila mi sie budka od wozka i rozbolalo mie na maxa gardlo.

Pozdrawia Katka:ninja:

czesc dziewczyny.
Czy któraś z was szczepiła swoje dzieci przeciw pnemokokom? Tyle sie teraz o tym mówi.
Poza tym dzisiaj byłyśmy na szczepionku Sandzia była bardzo dzielna - ja zawsze to bardziej przeżywam. jak było po wszystkim to zasneła mi w wózku na 2 godz.

Pozdrawiam.

ja chyba ślepa analfabetka jestem...
tyś tam ciotka napisała "idę spać"
,a ja se przeczytałam "ja idę na spacer" chyba mam nie równo pod deklem,ale kit
miłe spacerki miała ś nie ma co...ja za to bardzo udane co prawda jeden był z dwiema,drugi tylko z ewą,ale ten z Kiniuśką fajnie było...laski się wybawiły w piasku,ewa się prawie posikała,ale udało się ufffffffffffffffffffffffffffffff wózek dalej ma flaka,bo nie naprawione,a opona mi zdechła już 100 lat temu...
katasia ja się zastanawiam nad pneumo,ale chciałabym też meningo,tylko,ze pediatra nie zaleca jakaś głupia i tyle, zresztą przeciw pneumo też nie,skoro laski nie chodzą do żłobka czy przedszkola...
no dobra panienki czas się zastanowić nad spotkaniem i wcale nie żartuję:))))))))))))))))))))))))))maj to już najodleglejszy termin,więc ostrzegam....teraz w każdym poście będę molestować:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

BIEDRONKA napisała:
no dobra panienki czas się zastanowić nad spotkaniem i wcale nie żartuję:))))))))))))))))))))))))))maj to już najodleglejszy termin,więc ostrzegam....teraz w każdym poście będę molestować:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

OK, to proponuję małą ankietkę,abyśmy mogły w końcu się spotkać, pytania:
1) jakie miejsce
2) sobota,niedziela czy w tygodniu(ale popołudniu,dla pracujących)
3)przybliżony termin
więc czekam na propozycję!!!!!!!!!!???????????????????:eek: :baffled: :eek: :baffled: :eek:

ja osobiście wolałabyn np, sobotę,po południu ok. 16.00,jeżeli chodzi o kwiecień to 2 połowa tzn.21.04 lub 28.04 a jeżeli chodzi o maj to 12.05 i dalej,mogę przynieść jakieś ciacho,a co do miejsca,to mało znam Poznań więc się dostosuję :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-)

no to superowo:)mi tam pasuje weekend szóstek też tylko 21 nie,bo ja sobie tak wymyśliłam,że mąż by mnie odebrał,bo obawiam się,że nie dałabym rady se sama wrócić,a 21 jest w szkole,ale 28 jak najbardziej:)co do miejsca to ja proponuję MALTĘ,tylko chyba zaczęli już rozwalać jej lepszą część,znaczy tą zieloną,gdzie można by się na kocyku rozwalić...ale nic to zawsze coś się znajdzie:))))no to chyba na tyle:))))))alem się podekscytowała...\
aha tylko,że ja baaaaaaardzo,wręcz chorobliwie nieśmiała jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
BIEDRONKA-co do Twojej nieśmiałości,to troszkę się uśmiałam,bo po tych Twoich wypowiedziach nie wyglądasz na Taką :-D
a co do spotkania to już coś się klaruje: MALTA (może sprawdzą te co bliżej mieszkają i coś napiszą na jej temat), 28.04.2007,
teraz czekamy na akceptację reszty poznańskich forumowiczek

Do góry