reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

BIEDRONKA -
ale zadalas mi trudne pytanie nr 1:dry::
na jakiej zasadzie są przyjmowane dzieci do tego przedszkola na ten czas poobiedni???
Wg mnie to jest na ten pobyt tzw.skrocony.Nie wnikalam szcerze powiedzawszy.Wiem,ze nie bedzie tam chyba zadnegi posilku poza podwieczorkiem /napojem.
pyt.2:
co chodziło z tym domem kulturyo którym pisałaś,że mają jakieś zajęcia dla takich małych dzieci?
gdzie to jest jeśli mogę spytać?jak często są zajęcia no i ile kosztują???
- tj w domu Kultury,,Na Skarpie" u mnie na os.Piastowskim.Zajecia sa 2 razy w tygodniu,we wtorki i w czwartki o godz.10:15.Trwaja 75 minut.Kosztuja 98 zl.Pierwsza lekcja jest gratis.Ja w koncu Z nie zapisalam bo mialam ja zapisac na polowe zajec tylko we wtorki,A akurat tak wyszlo,ze musialam jechac z H do lekarza,potem nie mialam juz kasy..rozumiesz... i w marcu byly drzwi otwartw w tym przedszkolu i Zuzia tam chodzila.To sie nazywa Akademia Malucha.

JEZU ODPISZE JUTRO!!!!!!!!!!!!!!!
H WLASNIE SIE OBUDZILA
OSZALEJE

reklama
juz jestem znowu
zwykle H spi w lozeczku,dzis juz jej nie zanosze,niech spi na moim lozku.Zjadla toeche,pociapciala bardziej i spi/Ciekawe jak dlugo:confused:.Normalnie zjem cos :dry:.

MOJ DROGI OWADZIKU W KROPECZKI CDN -
przyjmują Twoją Zuzię???do przedszkola of course pytam???
kiedy wyniki rekrutacji????30 kwietnia???
Moze uda mi sie juz Zuzie zapisac w maju,ma sie zwolnic miejsce,tzn.mialo juz byc wolne w marcu,ale mam nie moze sie zdecydowac:wściekła/y:.A o wrzesniu nie myslalam nawet,ze Zuzia moze nie byc przyjeta po prostu.JEstemy 8 na liscie i z tego co zrozumialam wszystkie dzieci ,ktre beda chcetne w tych godzinach beda przyjete.Acha,w tym przedszkolu,jesli uzbierala sie grupa dzieci,,beda zajecia z rytmiki w srody za 50 zl.Wg mnie ekstra,bo chodzilam na nie w czasie tych drzwi otwrtych.

pani mnie oświeciła,że nie ma szans na przyjęcie,chyba,że załatwię se kartkę,że ktoś mnie niby zatrudni od września...
niestety na ogol dzieic pracujacych rodzicow maja pierszenstwo;dlatego tez wymyslili sobie ta grupe po poludniu dla dzieci,ktorych mamy sa w domu,tak mi sie wydaje przynajmniej.NAwet kiedys rozmawialam sobie z kobieta z tego przedzskola,ze gdyby udalo mi sie znalezc min.15 dzieci,to stworzyliby grupe tylko dla dzieci a pobyt skrocony.
Biedronka,jakby co pytaj.
========================================================
========================================================

Slowiczku
- mama dziekuje za pozdrowienia i rowniez pozdrawia i zyczy powodzenia.

kurde Katuś ja ograniczona jestem...
co to ta akademia malucha????
jak wyglądały te dni otwarte,że Zuzia chodziła???
i jak przyjmują te dzieci/???z list,które były tworzone podczas rekrutacji???
dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi...
a ten dom kultury to 98 miesiąc????????

cze
Owadziku Biedronkowy ;-),ogranczona nie jestes,tylko najwyzej otumaniona pod nadmiaru swiezegfo powietrza.

co to ta akademia malucha????
Tak sie nazywaja te zajecia w domu kultury
jak wyglądały te dni otwarte,że Zuzia chodziła???
wygladaly tak,ze mozna bylo sie przejsc po przedszkolu i akurat byly zajecia z rytmiki w przedszkolu,ktore maja ruszyc od kwietnia.To beda zajecia dla dzieci spoza przedszkola.I tam Zuzia chadzala przez marzec.
i jak przyjmują te dzieci/???z list,które były tworzone podczas rekrutacji???
no raczej z list,bo takowa jest stworzona...widzialam.ale skoro moze uda mi sie Z zapisac juz od maja,to rozumiem,ze od wrzesnia nie bedzie problemu z jej zapisaniam...tak mysle:dry::confused:

dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi...
prosze bardzo,upieczesz mi placek i bedziem kwita...hyhyhy

a ten dom kultury to 98 miesiąc????????
tak za miesiac,2 razy w tygodniu.

A chcesz zapisac Ewe do tego przedszkola obok mnie???

Czy czytalas posta dot Hani z wczoraj z 21:40?Co jej jest?Dzis w nocy to samo,w dzien rowniez.Teraz spi.Zasnela po ponad 4 godzinach od spania.POciesz mnie..ehhehe ze bedzie tylko lepiej.

Ja sie wlasnie objadam czekoladkami i pije kawe.:zawstydzona/y:

katuś dopiero teraz dostrzegłam tamtego posta z 21.40 ja wcześniej już pisałam Ci o tych pobudkach (w poście moim z pytaniami) czemu nie możesz drzemać jak Cię doi???jak Kinia doi to zawsze kimam:)))bo ja nie odkładam jej do łózeczka:)a co do przedszkola to chyba alles się dowiem jak się kiedys spotkamy wreszcie naspotksniu forumowym:))))))ale bardzo Ci dziękuję za odpwoeidzi placek masz u mnie bankowo może być z zakalcem????bo takie mi najlepiej wychodzą:))))))))))))))))):confused::eek::eek::eek::eek:

moja poszła dziś spać gdzies o 19.40 do tej pory budziła się 2 razy na cycka,ale doiła po pół godziny:)a w dzień spałą dziś rano pół godzinki, a po południu może z godzinkę

i przez te czekoladki Twoje ciastka zjadłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a co do pocieszenia to nie uwierzysz,ale dziś rano na spacerze jak Kinia sajgon robiła to liczyłam,że Ty mnie pocieszysz i powiesz co robisz,zeby Hania spała na spacerze,bo Kinia chce cycka:baffled::baffled::baffled:

BIEDRONKA - pozdrawiam na poczatek...mamy prywatne forum cos ostatnio ;-).
Ja jestem dzis w nastrojunie przysiadalnym lekko,gdyz nocka znowu byla powtorka z rozrywki,ale dzien byl oki jezeli chodzi o H.Wiec mi przechodzi.
Zjem kazde ciasto domowe,nawet z zakalcem.Nie przepadam za kremiastymi ciastami jedynie.
Co do kimania w czasie karmienia,nie zawsze moge przysnac,bo ostanio co 20 minut sie wybudza imnie to doprowadza do szalu.A jak spala normlanie jeszcze jakis czas temu:baffled:,to zaraz po karmieniu nad ta 5- 6 rano albo juz sie wybudzala albo puszczala pawia.
Owadziku - POCIESZAM CIE:-)Nie mam zlotego srodka na H,zeby zasnela w wozku.Staram sie wychodzic jak juz jest mocno spiaca,ale nie zawsze zasypia.Nieraz robie chamska rzecz,jade pod slonce,troszke ja porazi w oczy,to je zamyka i spi te 20 minut chociaz:cool2:.

Fajny dzien dzis byl,2 spacer mialysmy 3 godzinny prawie.H troche pospala,potem ogladala swiat,dalam jej cyca na lawce ,zapchalam chrupkami,wiec bylo oki.Ale ma od przyszlego tygodnia sie ochlodzici i padac.Wiec nudy beda...

A teraz ide sie myc.

Pozdrawia Katka:ninja:

Witam Katka i Biedronka. Moja Sandzia ostatnio tylko na nużkach by chodziła a najlepiej to biegała, nie moge jej nigdzie wysadzic z wózka bo mam biegi gwarantowane. wogóle ona bardzo lubi chodzić a jak jestem na placu zabaw to jest w swoim żywiole.

Widze ze nie tylko ja pieke najlepiej zakalce:0 Bardzo chcialam nauczyc sie piec - niestety to nie dla mnie dwa ciasta poszły do kosza bo to nawet nie był to jadalny zakalec. Moze kiedys na starosc zie naucze:)

Jesli chodzi o spanie w ózku to nie mialam z tym problemu i nadal nie mam jak Sandra jest zmęczona po prostu zasypia ale najwazniejsze zeby jak najwiecej wychodzic. Mam nadzieje ze pogoda sie jednak nie popsuje.
Pozdrawiam i badzcie dzielne.

reklama
z tego co widzę ze spaniem maluchów,każda przechodzi przez jakieś problemy-moj polegał na tym,że jak Kacper miał ok. 4-6 miesięcy nie chciał w dzien spać wogóle w łóżeczku,w grę wchodził tylko wózek,naszczęście było lato i możnabyło wyjść na spacer,ale okropnie bałam się jesieni i zimy ,bo jak spacerować i zostawić dziecko na dworze do spania,:zawstydzona/y: ale BIEDRONKA chyba ma rację,mój mały w październiku skończył 6 miesięcy,przyszła jesień i spanie też było lepsze,jak mi w końcu usnął w dzień w łóżeczku,bo byłam z siebie i z niego taka dumna,jakbym nie wiem czego dokonała,dlatego może i tobie Katka,ja H skończy te sześć miesięcy to i spanie się poprawi i tego Ci życzę.:-)

Katasia, a kiedy będziesz w Ogródku Joradanowskim,nas dzisiaj niet,będziemy jutro:happy:

i faktycznie korzystajmy z pięknej pogody,bo prognozy nie są takie słoneczne

Do góry