reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Ania bo ja wiem jak się admince podlizać :p ale serio - teraz, w tej fryzurze wyglądasz lepiej i młodziej :) co do spotkań to super że coś rusza w Poznaniu, bo niby się coś dzieje, ale nie na taką skalę jak w Warszawie, że co chwilę coś gdzieś... Jakby co to dawaj znać czy jakoś pomóc bo naprawdę my tu jesteśmy zwarte i gotowe na takie spotkania :) trzymam kciuki!

Brzoskwinka po pierwsze zdjęcia super bo ja je robiłam :p a po drugie było fajnie, no i miejsce świetne. To dobrze że jej nie bylo ;P mam nadzieję, że już nigdzie nie będzie, żebyś mogła bez stresu przychodzić ;)
zmykaj spać skoro głowa Cię boli, jutro wstaniesz nowonarodzona na nową pisaninę :D

ja zaczęłam w tym czasie Niańka, już jestem na 50 str - super się czyta :)

reklama
ej kto jest tutaj moderatorem?
akurat znalazłam w jednym miejscu takie info: (i to post Anislu ;))
Kochane dziewczyny, zastanawiamy się nad zorganizowaniem 6 -dniowego zlotu BB w pierwszej połowie czerwcu. Miejsce mamy - ośrodek położony w okolicach Olsztyna na Mazurach. Cena z osobę dorosłą z pełnym wyżywieniem wnosi 125 zł . za dobę. dziecko dla lat 3 - gratis, 4-10 lat =50%, powyżej 10=100%. Resztę informacji na temat ośrodka i tego , co zawiera się w kwocie 125 zł znajdziecie tutaj Po pierwsze dajcie znać, co sadzicie o pomyśle? Po drugie sprawdźcie, czy dziewczyny z Waszych grup są zainteresowane. Jeśli tak poproszę o takie informacje, bo na ich podstawie podejmiemy decyzję, czy będziemy się angażować w projekt

ciekawe czy to jeszcze aktualne :) i ciekawe która z Poznania (poza mną czy Asią ;)) byłaby na to chętna :)))

hej,
Witam nowe mamy:)
no ja miałam dzień zalatany na maksa;P
Spotkanie udane bardzo:) Na-tuska dziękuję za towarzystwo!
Niestety dziewczyny Was nie widziałam, bo wybiegłam szybko bo mąż już czekał pod hotelem! Jedyny minus spotkania to miejsce z ZEROWĄ ilością miejsc parkingowych:( Potem na zebraniu Stowarzyszenia w Palmiarni:) Miła kawiarnia tam jest nazywa się 7 kontynentów;)
Co do Palmiarni to mi nie pasuje weekend 19-20 luty i 5-6 marca! Ale nie wiem czy weekend jest dobry na takie spotkanie, bo jest tam po prostu masa ludzi...a mysle ze w zwykly dzien bedzie spokojniej (tylko Kozaczino pracuje;(
Potem byłam w Malcie (obkupiłam Basię, przeceny takie że hej;) potem u kuzynostwa a potem jeszcze kumpel wpadl i w gry gralismy;p
Padam na twarz....wiec zaraz idę spać:)
Rikapa a Ty dzowniłaś do mnie?
Brzoskwinko na takie spotkanie bym się chętnie przeszła http://czasdzieci.pl/poznan/wydarzenia/id,220002ab.html, a na Bujakiewicz (Aktywna mama) nie wiem, muszę pomysleć bo bylam na poprzednim spotkaniu co ona prowadzila z tego cyklu o BLW i noszeniu w chustach...a o pielegnacji juz swoje wiem... Aby wrzucac zdjęcia do galerii na picassie nie trzeba miec wcale programu picassy:) wystarczy konto na gmailu i lepiej daje rade przez przegladarke explorera niz firefoxa:)

Ostatnia edycja:
tak myślałam że Skrzat jeszcze zajrzy :) jak tam na spotkaniu?
a do parkingu trzeba mieć szczęście - my trafiliśmy jak jedna rodzinka odjeżdżała i zaparkowaliśmy jakieś dwa samochody od wejścia do hotelu :D nawet nie wiedziałam że nie trzeba ściągać picassy na kompa :) ale już mam i sobie chwalę - wszystko fajnie posegregowane, szybko się przegląda a wrzucanie jest dziecinnie proste :) co do palmiarni to faktycznie lepiej w tygodniu... ale czy mi się wydaje czy Kozaczino ma jakieś dni wolne czasem? Chociaż z kolei inne dziewczyny ("dojeżdżające") mogą mieć problem (Ilonka chyba Ty pisałaś o sobotach? że tylko wtedy Ci pasuje?) jakby co - ja mogę dwa razy :p i w tygodniu i w weekendy ;)
kurde, teraz już naprawdę dobranoc :p

jejuuu ja tez bym chetnie na takie spotkanie sie przeszla, ale gdzie ja tam bede sie pchac, wy tutaj takie zżyte i w ogóle, to nie ma co...
a pamietam jak jeszcze 7 miesiecy temu tu bylo zaledwie prae poznanskich forumkowych mam...
oki buziaki...

jejuuu ja tez bym chetnie na takie spotkanie sie przeszla, ale gdzie ja tam bede sie pchac, wy tutaj takie zżyte i w ogóle, to nie ma co...
a pamietam jak jeszcze 7 miesiecy temu tu bylo zaledwie prae poznanskich forumkowych mam...
oki buziaki...

Kochana pchaj się pchaj, im nas więcej tym ciekawiej :-) ja też niedawno tutaj dołączyłam, na początku czułam się obca, bo widziałam jakie tu rozmowy idą i nie wiedziałam jak się wplątać, a teraz to sama nawijam że ho ho ho :-)

Co do palmiarnii to ja mogę też iść nie jeden raz, praktycznie jestem w pełni dyspozycyjna, ale po 13 lutym :-)

A zlot? super sprawa! ale 125zł za osobe/doba to jak dla mnie troszkę dużo.. bo za 6 dni wyjdzie niecały tysiak..
jak dla mnie to dużo, gdyby cały koszt wyniósł z dojazdem max 500zł.. to bym się skusiła.. no chyba, że jakimś cudem bym uzbierała te 800zł hehe

mnie Adaśko godzinę temu obudził.. dzisiaj na szczęście lepiej się czuję, ale niedospałam po wczorajszym pełnym wrażeń dniu

Tygrynka a nie mówiłam, że wciąga :-) co prawda na początku niewiele się dzieje, ale tak w środku to już więcej niańkowych akcji będzie :-D

Ilonka no najlepiej to do palmiarni w tygodniu w godzinach po 12, bo wtedy jest mało ludzi..

Własnie dzisiaj policzylam.. M. już nie ma 75dni.. :-(

Adaś dzisiaj już mówi wyraźnie KURDE hehehe i czasem powie O KURDE :-D

edit. Tygrynka dzisiaj zabieram się za Twoje książki..

kurcze coś słońce ma przebłyski.. może wyjdę później z małym na spacer, ale póki co paraduje sobie w piżamce, jakoś mam dzisiaj mega lenia :-)

hej, Basia buszuje na macie, ale pospałyśmy do 9:40:) Wczoraj pozno biedaczka zasnela:(
W palmiarni (przynajmniej jak wczoraj bylam) byls masa ludzi, bardzo duzo rodzin z dziecmi! Jestesaniolkiem udzielaj się udzielaj:)
My dziś leniu****emy raczej! A od wtorku Zet ma wolne:D Cod oz lotu to wydaje mi sie ze po pierwsze drogi, a po drugie za długi!
Miłego dnia wszystkim zyczę:)

Dzień dobry dziewczynki:) ja juz od 6.30 n ie spie bo moja bandytka dzisiaj mi pobudke zrobila:baffled: jeżeli o ten wyjazd na mazury chodzi to super sprawa:) hehehe mieszkam w okolicach olsztyna io wiem jak tam fajnie w tych osrodkach:)

dziewczyny wy to niemożliwe jesteście:) normalnie do tak pożnej godz na forum a potem już od rana znowu:) hehehehe

ja tylko na chwilke bo zaczynam sie wciagac juz a moj M. drze sie na mnie hihihi ze goście w domu a ja przed kompem wiec mowie mu "zamilknij- skończe to przyjde"

Też chciałąm pani rehabilitance podziekować za to spotkanko i żeby wiecej takich bo było super:) mój M. powiedzał wczoraj ze tryskam energia i taka mnie uwielbia a to dzieki wam bo nałądowałam swoje akumulatorki:) a ze ja do ludzi lgne to i mi brakuje kontaktów z innymi:)

nArazie uciekam bede potem bo mi zaraz kompa na kłódke zamknie:) ehehehheheh

reklama
Helloooołł matki wariatki:)

jesteśaniołkiem a ja cię pamiętam dobrze:) wpraszaj się na spotkano wpraszaj:)

Brzoskwinka ja jestem za palmiarnią i chętnie bym się przeszła do gauganka na ciuchowisko :tak:
Tygrynka foty super a ja jak zwykle jak pasztet wyszłam hahahaha (norma)

aniaslu
chciała bym również podziękować za możliwości jakie dajecie mamuśkom ;-) BB to super sprawa a spotkanie aktywna mama było rewelacyjne !!!

Asia teraz to już musisz do nas zaglądać!!! ;-)

Moja młoda dziś może się wyśpi to nie wykończy mnie fizycznie...
Spadam na drugie śniadanko

Do góry