reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

tez jestem młodą mamą(22 i też mam męża od ponad 1,5 roku):) mój synek ma 11 miesięcy:) jeśli ktoś by organizował jakieś spotkanko to się przyłącze, bo za długo już chyba siedze z synkiem w domu:)
pozdrawiem

reklama
Wczoraj oglądaliśmy mieszkanko, jestem zachwycona, niby ten sam metraż , ale dużo bardziej funkcjonalne. Nasze jest "otwarte" a tam są niezależne pokoje. No i parter, odpada wnoszenie wózka po schodach, zakupów itp. Jedyny minus to brak balkonu, ale to tak naprawdę minusik. Mamy dosłownie 3 min drogi do teściów , którzy mają dom z ogrodem, więc np. większe pranie wieszać bym gdzie miała. Marzy mi się to mieszkanie, nie chce już płacić obcym ludziom, chce być na swoim.Teraz trzeba tylko przekonać P (jemu z kolei marzy się szeregowiec, ale nawet gdybyśmy wzięli większy kredyt, to później płacić te kosmiczne raty..) Trzymajcie kciuki za decyzję
Kochana a ja ci powiem tak (sama wlasnie zmieniam mieszkanie) ze lepiej wziac troszke wiecej kredytu i miec szeregowke takze stoje po stronie meza.... :) Bo co bedzie pozniej?? juz nie wyjdziecie z mieszkania, jak wezmiecie kredyt na nie, a tak to odrazu duuzy piekny wrecz dom bedziecie miec:)...

jestesaniolkiem ja twardo stąpam po ziemi, i wiem że rata 3 tys + gaz, rachunki itp, a teraz jeszcze mały przyjdzie na świat, na razie nie wiem czy wrócę do pracy także mogło by nas to pogrążyć. A perspektywy mamy, bo mamy ziemię w swarzędzu więc za jakiś czas planujemy budowę(nawet gdyby to miało być 5- czy 10 lat) najważniejsze żeby teraz nie płacić obcym ludziom

witam

wpadłam tylko na moment z usprawiedliwieniem mojej nieobecności.
A więc w ubiegły piątek trafiłam z Natusiem do szpitala, antybiotyk doustny niepomógł, dostał biegunki, wymiotów, gorączki pomimo leków, zaczął się dusić. Okazało się zapalenie płuc, 2 dni leżał pod tlenem, patrzał tylko w sufit i nawet rączkami nieruszał taki był słabiutki. Wczoraj wyszliśmy, ale co się naoglądałam w szpitalu to moje. Jedna dziewczynka 5-letnia trafiła na oriom pod respirator, uśpili ją do leczenia taka słaba seturacja była a ja z Nią w pokoju byłam
010.gif
a jak rozmawiałam z pielęgniarkami to tydzień wcześniej przyjęli 2-letnią dziewczynke z zapaleniem płuc i niestety zmarła
010.gif
. Psychicznie wysiadałam w tym szpitalu i efekt że schudłam w tydzień 2 kg ale już nadrabiam zaległości.

Zmykam bo łeb mi pęka od nieprzespanych nocy i dni tylko co sie o łóżeczko opierałam w tym szpitalu i drzemki na siedząco, musimy troche odpocząć.

pozdrawiam

hmmm no fakt, jezeli rata ma wygladac ok 3tys. to lekka przesada, ale to nie lepiej przeczekac jeszcze i wziac kredyt na budowe, ja osobiscie nie widze sensu w braniu kredytu dwa razy :/... my mielismy tylko mozliwosc zamiany wlasnosciowej kawalerki na mieszkanie ponad 20m kw wieksze w kamienicy - z tym ze czynsz ten sam tu i tu... nie jestesmy kredytowi i tylko tak moglismy zrobic. z tym ze dostaniemy jeszcze 100tys zl i autko :).
A nie chcielismy na wies sie wyprowadzac wolelismy w poznaniu zostac :).

julia to miałas przezycia :(

Rikapa jak tam solenizantko?:))
u nas tesciowie dziadkowie zakładaja bramki :)

Bylismy ogladac dworek i jestem zawiedziona. Widzialam ze moj Ł. jakis taki niezbyt kupe kasy chca i tak naprawde na wyrost te ich ohy achy...pojechalismy do Gniezna pałac Balcerowo i jak weszlam do srodka to mi sie oczy i Ł. zaswiecily. Ł. byl tak podniecony ze ho ho :)) i padło 99% balcerowo. Jutro jada rodzice czekam na dokladniejsza oferte i we wtorek decydujemy. laski czerwiec 2012 jest nasz:D

Hej!
My dopiero dotarliśmy do domku. Po spotkanku pojechaliśmy na obiadek i po nim mały spacerek.
Spotkanie mam suuuuuperrrr!!! Szkoda tylko że panie prowadzące mówiły cicho. Ale wiele ciekawych rzeczy sie dowiedziałam.

Brzoskwinka ładna z ciebie babka! :-) A Adaśko super facet będzie.

reklama
julia to miałas przezycia :(

Rikapa jak tam solenizantko?:))
u nas tesciowie dziadkowie zakładaja bramki :)

Bylismy ogladac dworek i jestem zawiedziona. Widzialam ze moj Ł. jakis taki niezbyt kupe kasy chca i tak naprawde na wyrost te ich ohy achy...pojechalismy do Gniezna pałac Balcerowo i jak weszlam do srodka to mi sie oczy i Ł. zaswiecily. Ł. byl tak podniecony ze ho ho :)) i padło 99% balcerowo. Jutro jada rodzice czekam na dokladniejsza oferte i we wtorek decydujemy. laski czerwiec 2012 jest nasz:D

Marciaa dopiero do domku weszłam :-D na 19 goście ale tak skromnie tylko torcik i kawa i do domu wszyscy :-)

Do góry