reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam się :-)
Ja już w jobie poranną kawkę popijam i czekam na atak staruchów :p Nocka taka sobie mała się budziła z 3 razy o 6 dostała flachę mleka i usnęła spokojnie ale kaszel ją męczy okrutny :/
Głowa mnie od rana napieprza pewnie z nie wyspania, jak ja już chcę wiosnę !!!!
Dobra nie smęce - miłego dzionka :-)

reklama
Hej!

Pinkol uważaj na siebie i sie nie przedźwigaj. Spokojnego rozwiązania.
Lilou ciesze się że wszystko gra. No kochana to niezłego byka urodzisz.

Co do plam z marchwi itp to sposobem dobrym i to mojej babuni jest:

• zanużyć plame w zsiadłym mleku na 3-4 godziny a potem wyprać najlepiej ręcznie jeśli nie ma mleka to zmoczyć plame w soku z cytryny.
  • nakroplić na plame troche wody utlenionej z 5 kroplami amoniaku a nastepnie wyprać.
U mnie najlepiej sprawdza sie sok z cytryny bo w sumie to zawsze mam w domu.

Miłego dnia.

u nas nocka sreednia...ok 5 do nas do lozka zawital ,,,od rana mama..
Niko dzisiaj ładnie szamal jajecznice :))

Mi Nikos podobal sie po porodzie, mal ciemne wloski, byl fakt spuchniety i mega podrapany ale podobal mi sie...potem ok 4-6 miesiac jak nie pil juz mleka zrobil sie drobinka, na buzce byl chudziutki a teraz nabral cialka...slicznosci moje :D

miala wpasc do mnie kolezanka ale mam lenia. ...

czesc laseczki widzę ze wy juz w pełni aktywne hehe ja tez w pracy własnie sniadanie wcinam dzis mam wizyte u połoznej pewnie tak mi podusi ten brzuch ze bede zdychac:wściekła/y::wściekła/y: z bólu...........

ale mrozik mamy a juz wiosennie sie robiło..:confused2:

Ilonka- a no zleciała- sama nie wiem kiedy??? a co do sklepu to tak mamy pomalutku sie kreci jak to Adaś mówi ze chleb z mielonką starczy ahhahah

Marcia- no widzisz synus bez mamy ani rusz ehhe skąd ja to znam i brawa dla małego za pieknie zjedzone sniadanko:-D
kozaczino- współczuje tego bólu głowy nie ma to jak z nim zacząc dzien... i przesyłam mnóstwo pozytywnych fluidów na porawę nastroju:tak::-D

skrzat- ja tez jak sie czasmi w necie zasiedzę to potem godzina za zegarku robi na mnie niezłe wrażenie:rofl2:
na-tuska- no ja bym chetnie odpoczeła ale tak jak piszesz sie nie da staram sie wszytsko robic na raty i stopniowo mąż duzo robi za mnie bez niego to juz bym dawno sie rozpadła hahaah

Dzień dobry!!!

Miała zamiar odespać ostatnie dni i spać do co najmniej 11(śpioch ze mnie wielki) ale mąż szedł dziś na 10 no to wstałam zrobiłam u śniadanko, posiedzieliśmy i już mi się nie chciało spać. Ale może i dobrze dłuższy dzień:-)

Wczoraj się jeszcze wkurzyłam na maksa, bo wynajmujemy mieszkanie i po wielu negocjacjach od ponad pół roku właściciele wykazali chęć sprzedania nam go. Nam tu odpowiada bo mamy bliziutko teściów którzy mają dom , ogródek, no i zawsze pomoc:-)
No i właścicielka powiedziała taką kwotę( po wielu naciskach z naszej strony, bo w banku mamy pozałatwiane, dokumenty przygotowane) i za mieszkanie powiedziała prawie 500 tysięcy:szok: zgłupiała kompletnie.
No i teraz mamy 2 miesiące na znalezienie i kupienie mieszkania. Już widzę przeprowadzkę z wielkim brzucholem....

skrzat a marzył mi się poród lekki i przyjemny:-)

Tygrynka jak ja lubię takie dni u znajomych:-)zresztą przyjmować też lubię:) co do imion myślimy nad Kornelem (ja i córcia) i Filipem. A mąż chciałby Piotrusia. No i się dogadać nie możemy. Ja mówię Kornel, teściowa się wścieka (ona tradycjonalistka i tak ją skrzywdziliśmy już imieniem Oliwia) .Czuję że zostanie Kornel:-D

Pinka podziwiam przeprowadzki, mnie chyba czeka ale nie wiem jak dam radę. Dużo sił życzę:-)

kozaczino może kawka rozbudzi? miłego dnia;-)

hej dziewczynki,
no my dzisiaj pospałyśmy do 9;30:) kochane to dziecko moje:D:D Apropos snu to tego dnia co Ilonka mi nagadała że mam ją nauczyć szybko chodzić spać, Basia sama zasnęła o ósmej:-)mało tego obudziła się o 7 rano i potem spała do 9:):) A teraz od kilku dniu zasypia między 21-22 raz chwilę wcześniej raz później i śpi bez pobudek do około 5-7 :-):-):-) a jak sie obudzi to poje i potem tak do 8-9:) Ha ha i wszytko przychodzi z czasem, sama zaskoczyła, nic nie musialam jej przestawiac, więc każde dziecko ma swój rytm i nic na siłę;) Jak sie zrobiła aktywniejsza w dzień to teraz szybciej pada:) Dobrze, że puki co się moje słoneczko w nocy nie budzi! No ale nie będę jej więcej chwalić by nie zapeszać:nerd:
Ja dziś do Biedronki muszę, potem upiec placek i dziś do mojej babci, bo jutro do jednych dziadków Basi, a w sobotę do drugich. W międzyczasie do Rikapy:) jutro lub w sobotę a w piatek idziemy jeszcze na to spotkanie chustowe;)

skrzat ale aktywnie u Ciebie:-) jak będziesz miała chwile to napisz mi o tych spotkaniach chustowych. Gdzieś o ty czytałam ale nie wiedziałam że w Poznaniu są:) Nosisz Basię w chuście? Ja zastanawiałam się nad zakupem, ale boje się że jakoś mi wypadnie(???) albo coś... bo ja niezdara jestem :p

Basia mimo, że zasypiała późno to raczej zawsze spała ładnie i długo:) To jej trzeba oddać:)
Lilou spotkania chustowe robi stowarzyszenie z Poznania (Chusty.net) spotkanie jest raz w miesiącu, koszt 2 zł:) tylko oni po 10 osób max więc trzeba się szybko zapisywać, teraz jest 21 stycznia, to trzeba patrzec i zaraz jak sie pojawi info zapisywać się:) Ja Basi nie noszę, ale jakoś mam chęć zapoznania się i spróbowania, dziecko można nosić długo więc zobaczymy, albo przyda się przy drugim żeby je nosić, jak Basia będzie już chodzić, zawsze łatwiej.
Co myślicie o takim spiworku? śpiwór śpiworek 110 112CM JEDYNY PROFILOWANY (1337009404) - Aukcje internetowe Allegro rózni się tym, że ma profilowanie na siedzisko, bardzo polecane są na forum.gazeta.pl więc się zastanawiam, babka z Poznania notabene je szyje:)
śpiwór śpiworek 110 112CM JEDYNY PROFILOWANY (1337009404) - Aukcje internetowe Allegro

Skrzat jak ją kąpiesz wcześniej to jednak jakoś jej pomagasz szybciej zasypiać :p powodzenia i niech te noce trwają i się nie zmieniają :D

Pinka trzymaj się ciepło!

Lilou my kupiliśmy mieszkanie jak byłam w 7miesiącu, potem szybki generalny remont i przeprowadzka, ale to już byłam w szpitalu, więc przeprowadzanie czyszczenie i układanie spadło na męża, rodziców i teściów :p tak to ja się mogę przeprowadzać :p

u nas standardowo Seba spał do 9, ale coś dzisiaj nie może sobie miejsca znaleźć, żadna zabawka nie zatrzmuje go na dłużej.. zaraz na jakiś spacerek lecimy, może się chłopak opamięta :D
jutro odbieram kalendarz, który będzie gotowy nawet dzisiaj po 18, ale nie chce mi się jechać na Głogowską ;) strasznie jestem ciekawa jak wyszedł...
my plany na weekend mamy spokojne - jutro moi dziadkowie, w sobotę znajomi, w niedzielę teściowie.. mam tylko nadzieję, że Seba już jest w pełni sił i da radę, jak nie to będziemy z czegoś rezygnować :)
aaa i co do plam z marchewki to super schodzą na słońcu! co prawda to teraz trochę niewykonalne ;)

reklama
Niko pieknie przesypial nocki do 6 miesiaca. Od 3 jest meczaco. Ciagle cos a to smok wypadnie z ktorym powoli chce sie zegnac, a to mamy nie ma. Czytałam wczoraj o lęku separacyjnym i Niko to przechodzi. Jak mnie nie ma jest ok. Jak mnie widzi to odrazu ma ma i na ręce...

Skrzat aktywnie. Ja jutro do fryzjera i w sobotę jedziemy do dziadkow. Z jednymi Niko mieszka wiec luz. Dzisiaj tylko zakupy zrobimy drobne bo kalendarz nie wyaplił bo zeszły tydzien ciagle cos. Pewnie dzis na saune pojde i na basen :-))

zaraz wjedzie kawka. Niko spi to komputer jak zwykle. Czekam na tel ze szkoly.

A co do imion to kolezanka ma Filipa to to jest mega drań. Urodzil sie 20 kwietnia jest roznicam iedzy nim a Nikosiem pare godzin ale jest nerwowy, ciagle płakał za noworodka...:)
Mi sie marzy drugi Gabriel zas Łuki chce Franka ale nie pasuje do Nikodema :) a jak dziewczynka to Natasza, Olga, Gabrysia, Nina

Do góry