reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Na_tuska mnie też straszyli zabiegiem ze mam iść na 7M do nacięcia :/ walnięta położna ....idz do dobrego chirurga niech zobaczy siusiaka czy ruszać czy nadal mały ma czas by samo się odkleiło jakby co ja namiar Ci mogę dać do naszej babki u nas większość dzięki smarowaniu maściami się odkleiła

a z nóżkami to ja bym nic nie robiła tylko do ortopedy idź niech oceni bo samemu można większą krzywdę zrobić

Tygrynka to udanej imprezy życzę

Ilonka co do tych klocków to nie wiem

a co do kawałków jedzenia mój je tylko kawałki papek nie tknie mięso sam odgryza kawałek i gryzie :)

Ilonqa dostaje cholery od jego nie jedzenia a nie od tego ze ma problem z grudkami. Normalne matka jestem i chce zeby ładnie jadł :)) :)) no ale cos za cos :))
ja tam nie narzekam bo maly to rozrabiaka siej uz robi ciekawey swiata i juz nie chce siedziec wiec ciagle na rekach i nie jest np to dlam nie problem :)

ide bo mnie woła he he:D

teraz tylko na sekundke, na-tuska no niezle z ta pediatra! jesli chodzi o nozki, to znam dobrego ortopede co bylam u niego na usg bioderek, dostal oreder usmiechu za wydluzanie nozek u dzieci, wiec sie zna, nie wiem ile bierze za wizyte by my bylismy za free bo to przyjaciel tesciow. jak co na priva moge ci namiary dac to sobie zadzownisz! ale na sile nic emilce nie wykrecaj, basia urodzila sie z tzw "nozkami formowanymi na beczce" teraz juz jej sie samoistnie prostuja! no ale dla sprawdzenia mozesz sie wybrac do lekarza! a z alegia to wiesz, nie jedz juz ketchupu i zobazc jak zniknie to nie skaza!

A ja wczoraj przewijałam 8 dniowe dzieciątko :)

uuu ale to musiało być fajne:tak:

wszystko co ma grudni zwraca :] a z tym zarciem cholery dostane :)

Spokojnie Marciaa! a długo mu dajesz z grudkami? Przemęcz się parę dni, może załapie:tak: ja bym miksowania nie polecała bo trochę mija się z celem - Nikoś skończył już 5 miesięcy więc może się już uczyć grudek, inaczej to wszystko się po prostu odwlecze i za jakiś czas będziesz miała to samo... dopiero gdyby wybitnie nie załapał to wróć do papek, ale ogólnie nie polecam, koleżanki synek który wymiotował dosłownie wszystkim po jakimś tygodniu załapał i teraz wcina duże słoiki gdzie u nas jest cud żeby cały duży był zjedzony... wyszkuj z jak najmniejszymi grudkami (hipp ma większe z tego co zaobserwowałam, kawałki ziemniaczków, ale można je na pół łyżeczką przedzielić) a jeszcze potem bywa że przy ząbkach dziecko nie chce jeść albo bardziej zmiksowane... więc w temacie jedzenia trochę nas czeka;-)

ps. jak ty juz cholery dostajesz to nie wiem co bedzie pozniej... heheh ja np. mały zacznie chodzic przy meblach, co chwile się przewracać i uderzać..a ty bedziesz sie denerwować że nic na to nie poradzisz... albo jak zacznie ci uciekac, wszystko wymuszac krzykiem... na wszystko jedzenie mowic nie... i wiele innych sytuacji przed toba. takie malutkie dzieciaczki sa kochane bo niemal bezproblemowe... jak Fil byl w takim wieku to my glupoty gadalismy zeby juz zaczał chodzić, pozniej tego zalowalismy hehhe bo mały był wszędzie:) nawet w pralce:) to było przezycie:)

o tak, potwierdzam - ile ja się nadenerwowałam jak mały się uczył stawać przy meblach:no: a jak potem zaczął przy nich dreptać to myślałam że zawału dostanę... zresztą nadal czasem tak myślę ale o wiele rzadziej bo nauczył się upadać:-D
Ilonka fajnego masz hydraulika w domu:-D:-D:-D

czytam ale nie mam czasu sie odezwać ;/ ehh tak mnie w***** pediatra dzieciaków ze szkoda gadac... Emilce mam wykręcać nóżki bo stopki ida do środka, diata dla mnie bo mała ma uczulenia jak jej mówie ze ketchup jadłam to mi mowi ze mleczne odstawić ;/ Filip ma skierowanie na badania bo za chudy, ale jak babiszonowi tłumaczyłam juz dawno ze na wadze nie przybiera itd to bylo wszystko ok ;/ teraz sie obudziła ;/ no i Filip ma nie stulejkę a sklejkę i czeka go zabieg czytałam cos w przelocie ze Gosia robiła to D więc sie odezwę... szlak mnie chyba trafi...

Natuśka nie martw się! tylko może skonsultuj to z jakimś innym lekarzem? co do stópek to chyba wiem o co Ci chodzi - nam lekarz kazał prawą stópkę trzymać jedną ręką a drugą kręcić dookoła, bo mały miał mało miejsca w brzuchu i ta stópka była trochę do środka, po paru razach nic nie był widać... ale w sumie polecił nam to lekarz od bioderek i to na samym początku... więc tym bardziej na Twoim miejscu bym to skonsultowała, może z tym lekarzem co Skrzat poleca? nie martw się, będzie dobrze!

Tygrynka to udanej imprezy życzę

dziękuję :))
jak coś to też poproszę o te namiary na babkę od stulejki!!

wpadłam się pożegnać bo przez tydzień tylko zajrzę co jakiś czas, chyba że będę miała chwilkę żeby ponadrabiać...
na razie spakowałam młodego, wybitnie mi pomagał - ja spakowałam 5 rzeczy on wyciągnął 3 :D dlatego wolno szło :D
a jeszcze muszę spakować siebie i męża, tysiąc drobiazgów, w tym najwięcej małego - zabawki, kosmetyki... a jeszcze kumpela poprosiła bym napisała jej zakończenie do mgr, a przyjaciółka stanowczo zażądała streszczenia na gg co u mnie... oj dzisiaj przydałaby się dłuższa doba!
no dobra, zmykam, życzę miłego udanego weekendu i w ogóle całego tygodnia, zdrówka dla wszystkich, dobrej pogody ;) - przynajmniej mało wietrznej i deszczowej ;) i w ogóle pa :D

reklama
ja zmieniłam pediatrę jakaś super nie jest ale antybiotyków nie daje a poprzednia nawet na katar dawała

Co do chirurga musicie mieć dziewczyny skierowanie !!! wiec musi wam pediatra dać lub inny lekarz ja dostałam ze szpitala co Dominik leżał
jakby co prześlę wam w prywatnej wiadomości

z góry napiszę że to konkretna babka jak coś jej nie pasuje opierniczy wiec tym się nie zraźcie ;) no ale u nas obyło się bez nacięcia , samej stulejki pozbyliśmy się w 2-3 tygodnie na tyle że szło zrobić cystografię :)

Do góry