Ja dziś byłam na wizycie i dowiedziałam sie, ze dobrze jest mieć numery telefonów z 4 poznańskich szpitali i co najmniej jeden z po za Poznania (byle nie Oborniki) i zanim wyjedzie się z domu to lepiej je wszystkie obdzwonić.
A to dane, które dostałam ze szkoły rodzenia, może coś pomogą;
Polna: tel. 0618419224
Sale porodowe: 8 sal pojedynczych z prysznicami i WC, sako, nowoczesne łóżko, można wziąć magnetofon.
Poród rodzinny: 150 zł
Ubiór Taty: Fartuch z flizeliny, worki na obuwie.
Bezpośrednio po porodzie: po naturalnym cała rodzina do 2h na sali poporodowej, po cesarce - ok. 6h.
Oddział położniczy: mama z dzieckiem prosto z sali poporodowej, po cesarce też (chyba, że dziecko na neonatologie).
Czas pobytu : p. naturalny - 2 doby, cesarka- 3.
Co potrzebne: Dają, ale można wziąć swoje : koszula, porannik. Warto wziąć chusteczki wilgotne., skarpetki dla maluszka.
Raszei: tel. 0618481011
Sale porodowe: 3 sale pojedyncze: prysznic, sako, 1 sala z wanną, gumowe piłki, materace, magnetofon, nowoczesne łóżko.
Poród rodzinny: 50 zł
Bezpośrednio po porodzie: po naturalnym cała rodzina do 3h na sali poporodowej, po cesarce - Tata widzi dziecko ok. 0,5 h, potem moze isc do Mamy.
Oddział położniczy: mama z dzieckiem , po cesarce - dziecko na noworodkach do decyzji pediatry.
Czas pobytu : p. naturalny - 2 doby, cesarka- 5.
Co potrzebne: Wziąć swoje : koszule, porannik, pampersy chusteczki , (ew. ubranka dla maluszka).
św. Rodziny: tel. 0618665012
Sale porodowe: 2 sale pojedyncze z łazienkami, klimą, RTV, sako, materac. piłka "fasolka", nowoczesne łóżko.
Poród rodzinny: 300 zł
Ubiór Taty: Fartuch płócienny, ew. swoje klapki.
Bezpośrednio po porodzie: po naturalnym cała rodzina do 2h na sali poporodowej, po cesarce - Tata z dzieckiem przez chwilę, potem dziecko na oddział.
Oddział położniczy: mama z dzieckiem na życzenie (po cesarce po minimum 12 h).
Czas pobytu : p. naturalny - 3 doby, cesarka- 5.
Co potrzebne: Zalecają swoje: koszula, porannik, chusteczki, pampersy.
Lutycka: tel. 0618212208
Sale porodowe: 6 sal pojedynczych, sako, nowoczesne łóżko, prysznic jest na bloku porodowym. Brak możliwości zzo.
Poród rodzinny: bezpłatne
Bezpośrednio po porodzie: Tata czeka na krzesełkui do przejazdu na salę poporodową.
Oddział położniczy: mama z dzieckiem.
Czas pobytu : p. naturalny - 3 doby, cesarka- 5.
Co potrzebne: Dają szpitalne: koszula, porannik, pampersy. Zalecają wziąć chusteczki.
Jeśli macie uwagi do tej "skróconej wersji" to dopiszcie je, proszę.