reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witajcie,
Jestem tutaj po raz pierwszy i bardzo zadko korzystam z forów, ale to bardzo mi się podoba.
Jestem mamą Anielki, która jutro kończy rok i 3 miesiące. A pod koniec grudnia zostanę mamą po raz drugi. Tym razem podobno ma być chłopiec.
O dziwo mam więcej wątpliwości co do porodu przy drugim dziecku niż przy pierwszym.
Anielkę rodziłam na Polnej, a odbierała ją Agata Tarka. Super położna.
Czy któraś może ma z nią jakiś kontakt i mogłaby się ze mną nim podzielić. Bardzo bym chciała z nią rodzić po raz drugi. Prosze mocno o pomoc.
Ola.

reklama
Witajcie,
Jestem tutaj po raz pierwszy i bardzo zadko korzystam z forów, ale to bardzo mi się podoba.
Jestem mamą Anielki, która jutro kończy rok i 3 miesiące. A pod koniec grudnia zostanę mamą po raz drugi. Tym razem podobno ma być chłopiec.
O dziwo mam więcej wątpliwości co do porodu przy drugim dziecku niż przy pierwszym.
Czy któraś może ma z nią jakiś kontakt i mogłaby się ze mną nim podzielić. Bardzo bym chciała z nią rodzić po raz drugi. Prosze mocno o pomoc.
Ola.

Witajcie :)
coś ostatnio tutaj cicho, nie? trzeba rozkręcić towarzystwo :)
dolegliwości w ciąży raczej nie mam, sporadycznie się zdarzy, że mnie mdli albo jestem zmęczona, ale ogólnie jest ok :) ostatnie usg pokazało chłopaczka, z czego baaaardzo się z mężem cieszyliśmy, bo jakoś od początku byliśmy nastawieni na chłopaka :)
właściwie nic już więcej dzisiaj nie napiszę, zmykam spać!
pozdrawiam wszystkie serdecznie :)
no to fajnie że tak dobrze się czujesz ja ciągle mam gorsze dni i okropne mdłości :cool:

Witajcie,
Ola.

Witaj Ola :-)
ja też chce rodzić na polnej i na polnej rodziłam córę :tak:

uzbierało nam się widzę dużo nowych mamuś z brzuszkami :tak:

Dziewczyny, wrzucam tylko info i gorąco zachęcam do udziału:tak:
Kochani,
12 września 2009 w godz. 10.00 - 16.00 Fundacja Mam Marzenie organizuje Pierwszy Ogólnopolski Dzień Marzeń.

Inspiracją tego dnia jest chłopiec, przyjęty do programu FMM, który marzy o zorganizowaniu badań profilaktycznych w jego szkole, żeby koledzy nie
zachorowali na nowotwór tak jak on.

Poruszeni tym pięknym marzeniem, postanowiliśmy ogłosić święto marzeń połączone z szeroko zakrojonymi
badaniami profilaktycznymi. W Poznaniu, w Centrum Kongresowo-Dydaktycznym Uniwersytetu Medycznego, ul. Przybyszewskiego 37 A odbędzie się:

- festyn dla dzieci zdrowych i chorych,
- szkolenie dla lekarzy pierwszego kontaktu,
- badania profilaktyczne dla dzieci.
Będzie wiele niespodzianek, konkursów, gier, nagród, zabawy.
Wszyscy, którzy zechcą podarować cząstkę serca chorym dzieciom, będą mogli tego dnia oddać krew w Centrum Krwiodawstwa , ul. Marcelińska 44, w godz. 7.30 - 16.00, na hasło Dzień Marzeń. /można zjeść śniadanie!/.
Proszę zademonstrujcie chorym dzieciom, że nie są same, pozwólcie pomarzyć swoim dzieciom, pomarzcie sami, nie czekajcie na fundację, która dociera do tych, którzy stanęli na krawędzi.

Walt Disney powiedział: "Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to także potrafisz tego dokonać".
Ja marzę, żeby 12 września sale wykładowe na
naszym szkoleniu były pełne, żeby korytarze Centrum Kongresowego tętniły śmiechem i radością dzieci, żeby żadne dziecko nie otrzymało skierowania do dalszych badań, a rodzice mogli spać spokojnie, żeby stacja krwiodawstwa nie nadążała z poborem krwi! Wierzę w marzenie, wierzę w Wasze serca.

Zapraszam 12 września na Dzień Marzeń!
Wstęp bezpłatny.
Wszyscy wykładowcy, animatorzy, organizatorzy nie pobierają żadnych wynagrodzeń.
Wszystko dla NASZYCH DZIECI!
W załączniku przesyłam szczegółowy plan dnia.

Przekażcie proszę tę wiadomość wszystkim bliskim i znajomym. Naprawdę warto! Pozdrawiam
marzycielsko.

Karolina Adamska
Koordynator Fundacji Mam Marzenie
Oddział Poznań
ul. Dettloffa 5
61-606 Poznań
Tel. +48 515 199 631
e-mail: karolina.adamska@mammarzenie.org

Fundacja Mam Marzenie
ul. Św. Krzyża 7, 31-028 Kraków
tel./fax: 012 426 31 11
www.mammarzenie.org
NIP: 676 225 12 70
Numer konta ING: 26 1050 1445 1000 0022 7647 0461

Ogólnopolski „Dzień Marzeń”

Proponowany plan dnia:

1.Termin: 12.09.2009 roku. godzina 10.00 - 16.00
2. Miejsce: Centrum Kongresowo-Dydaktyczne, ul. Przybyszewskiego 37, Poznań
3. Gry i zabawy dla dzieci zdrowych i chorych.
- rozmowy z dziećmi na temat marzeń – wolontariusze FMM
- rysowanie marzeń – rysują dzieci, rodzice, organizują wolontariusze FMM,
- konkursy, gry i zabawy:
* pokazy doświadczeń fizyczno-chemicznych dla dzieci prowadzone przez Małego Inżyniera
* Księgarękowe Warsztaty Twórcze prowadzone przez Księgarękę (bajkoczytanie, warsztaty konstruktorsko-plastyczne)
* zajęcia plastyczne prowadzone przez Warsztaty Wyobraźnią
* pokaz i szkolenia z pierwszej pomocy prowadzone przez Pa_Ra-Med
* malowanie twarzy dzieci
3. Badania profilaktyczne związane z zapobieganiem chorobom nowotworowym dzieci.
/ spełniamy marzenie chorego chłopca z oddziału krakowskiego „Zorganizować badania profilaktyczne w mojej szkole, żeby dzieci nie zachorowały na nowotwór tak jak ja”./
- szkolenie dla lekarzy pierwszego kontaktu na temat konieczności i rodzaju badań profilaktycznych u dzieci – przeprowadzą zaprzyjaźnieni onkolodzy.
- szkolenie rodziców na temat obserwacji dziecka pod kątem zagrożeń
- badania przedmiotowe – rozmowa z dzieckiem i rodzicami, badanie ogólne, ewentualne skierowania do badań specjalistycznych – badania przeprowadzą zaprzyjaźnieni onkolodzy

- wykonanie morfologii krwi wraz z rozmazem u dzieci skierowanych przez lekarza onkologa – Centrum Krwiodawstwa ul. Marcelińska
- USG brzucha
5. Zbiórka krwi dla chorych dzieci – Centrum Krwiodawstwa
6. Szkolenie z zakresu pierwszej pomocy medycznej.
7. Ogólnopolski Dzień Marzeń ma na celu:
- przybliżenie społeczności działań Fundacji Mam Marzenie,
- spełnienie marzenia Krystiana z Krakowa – badania profilaktyczne,
- zachęcenie mediów do promowania spełniania marzeń,
- przekonanie społeczeństwa, że trzeba marzyć, bo w marzeniach tkwi największa siła,
- uświadomienie społeczeństwu, że warto marzyć nie tylko w chwilach zagrożenia życia,
- umożliwienie rodzicom i lekarzom pierwszego kontaktu wcześniejszego rozpoznania choroby nowotworowej u dziecka.

Przy pierwszym porodzie trafiłam na Panią Agatę przez przypadek, nie umawiałam się z nią. Całe szczęście była wtedy ze mną, dzięki niej Anielka jest zdrowa. Teraz wolałabym być pod pewniejszą opieką podczas porodu niż wtedy dlatego poszukuję jej namiarów. ilonka1q jeśli masz jej numer telefonu to proszę podziel się ze mną ta bardzo cenną dla mnie informacją.
Dzięki Antylopka za zaproszenie, postaramy sie przyjść.

Witajcie,

witam kolejna mamusie.................:tak::cool2::tak: w sprawie położnej ja nie pomogę...... :no:

faktycznie Gosia robi nam sie coraz gęściej :tak: tylko fajnie by było jakby to nie był słomiany zapał a dziewczyny zostały tutaj troszke dłużej :tak:

Listopadówki narobiły zamieszania i tyle o nich było głosno :rofl2:

a ja czekam na wizytę 10 i chyba od 15 zaczne używac schodów zamiast windy:tak: może cos sie szybciej ruszy :tak:

reklama
Witam kolejna nowa mamusie:-)I rowniez mam nadzieje ze zostaniecie z nami no dluuugo,dluuuugo:-);-)

JARZEBINKA
Ty juz masz koncowke ciazy:szok:Ale ten czas zlecial:tak::tak::tak::tak:
Oby to byla Twoja ostatnia wizyta u lekarza

Do góry