reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Gazu raczej nie moga odkrecic bo nie mam w pokoju nic co ma cokolwiek wspolnego z gazem:no:A drzwi od pokoju zamykam:tak:
No i napewno nie jest z Toba cos nie tak;-).Ja jestem juz do tego przyzwyczajona i inaczej na to patrze a Ty poprostu nigdy nie musialas tak robic. A moje male nawet jak sie obudzily i mnie nie widzialy to nigdy nie zaplakaly poprostu lezaly dalej w łozeczkach.Poza tym w weekendy nie wychodze po mlodego do przedszkola i jak one spia to jestem w innym pokoju lub w kuchni i rowniez nigdy nie słyszalam zeby mi plakaly po obudzeniu sie.Zreszta trudno zebym stala nd łozeczkami i czekala az sie obudza tylko po to zeby mnie widzialy jak sie obudza

reklama
Hej
Dowikla - ja kilka razy jak mała spała wyszłam na dół po pieczywo czy do skrzynki po listy (zajmowalo mi to okolo 2 minuty) bardzo fajna w takiej sytuacji jest "elektroniczna niania" . w sklepie na mnie smiesznie patrzyli jak z taką krótkofalówka byłam ;-) ale słyszałam dokładnie czy mała śpi czy sie obudzila :tak:
Pinka - widze ze slub jeszcze przed toba :-) ja mam dwie suknie slubne, jedna roz. 36 coffe-złota (teściowa kupila mi i okazala sie za mała :sorry: ale ślicznie wygląda) a druga biała rozm 38 (w tej juz bralam slub), jak cie interesują to moge zrobić zdjęcia :tak:
Natlka załapała ze złobka katarek no i w nocy i dzis w dzien miala tez gorączkę, mam nadzieje ze przez weekend minie i spokojnie pojdzie do zloba i dotrzemy na spotkanie.
Mam jeszcze do was pytanie o jakiegos ginekologa, bo chcialabym gdzies za 2 m-ce miec L4 i nei wiem jak to jest z tymi z NFZ czy dają czy musze znalesc prywatnego i jak oni na to patrzą, czy to bezpłatnie czy kosztuje no i może jakiegoś dobrego (ale tez nie bardzo drogiego) lekarza polecacie? ja po moim poprzednim gin nie mam dobrych wspomnien :sorry:

Ja uzywalam elektronicznej niani jak one byly mniejsze i rzeczywiscie moglyby mi sie obudzic plakac:tak:Teraz uzywam jej bardzo rzadko jak mam gosci wieczorem i siedzimy w innym pokoju,ale to i tak nie zawsze.W tym roku nawet w sylwestra nie musialam jej uzywac.Male siedzialy z nami do 00;30
a pozniej polozylam je do lozeczek i nawet nie wiem kiedy usnely:tak::tak::tak:

Pamietam ze tez wszedzie chodzilam z ta niania:-)

Mam jeszcze do was pytanie o jakiegos ginekologa, bo chcialabym gdzies za 2 m-ce miec L4 i nei wiem jak to jest z tymi z NFZ czy dają czy musze znalesc prywatnego i jak oni na to patrzą, czy to bezpłatnie czy kosztuje no i może jakiegoś dobrego (ale tez nie bardzo drogiego) lekarza polecacie? ja po moim poprzednim gin nie mam dobrych wspomnien :sorry:

ja chodzę na NFZ do przychodni na Grunwaldzie na ul. Kasprzaka do dr Michała Dydowicza :tak: jeżeli chodzi o moje doświadczenia i odczucia to trudno cos powiedzieć po 2 tylko kontrolnych wizytach, ale wrażenie było OK, miły, sympatyczny i na pewno nie zbywa pacjentki i wszystko dokładnie tłumaczy :tak: co do L4 to nie mam pojęcia, ale jak byłam w pierwszej ciąży to już na jednej z pierwszych wizyt lekarka ( wtedy w Jarocinie) sie pytała czy potrzebuje zwolnienia do pracy ( a ciąża nie była zagrożona) i jakbym chciała to juz od początku bym dostała, więc może to teraz standard a nie czekaja jak ciąża będzie zagrożona :tak:a ta przychodnia jest jeden przystanek za żłobkiem, 10 minutek na pieszo :tak::-D:tak:i są nawet przyzwoite terminy .......... :tak::-D:tak:

Moja siostra tez chodzi prywatnie a lekarka bierze za wizyte 170zl:szok:Jest dobra lekarka ze szpitala na Ponej.Daje skierowania na kazde badania no i moja siostra jest od poczatku ciazy na L4
Ja chodzilam na NFZ do lekarki.Tez ja sobie chwale:tak:.Przyjmuje na Grunwaldzie na Ogniku.Prowadzila moje obydwie ciaze.A co do L4 to tez wystawia.

ale popłynelyscie dzis ohohohoho.......................

ja dopiero teraz mam chwilke bo na zakupach bylismy troszke chatke ogarnełam i juz padam bo dzis @ mnie dopadla masakra i umieram brzuch głowa zaraz mi odpadną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nata- superowo wygladalas a jakie włosy długie miałas teraz tez masz takie długie?????? mojemu bardzo to miejsce sie spodobało wysłałam do nich e-maila by mi menu i kosztorys wyslali i zobaczymy co mi napiszą

Iwonka-
wstawiaj kiecki wstawiaj chetnie zobaczymy ja wygladalas w tym dnu:tak::tak::tak: a specjanie na takie cele otworzyłam nowy watek na który zapraszam!!!!!!!!!!!! mozna pogadac sobie wlasnie na temat wesel.....................link ponizej....

no wlasnie laseczki bo nie wiem czy wszystkie juz sie zorientowały zalozyłam nowy watek https://www.babyboom.pl/forum/poznan-f197/sluby-wesela-organizacja-22195/
na który zapraszam.............

reklama
Jarzebinka - gratulacje kochana!!! to i ty sie juz winka ze mną nie napijesz :-p zdrowej ciąży życze! :tak:
Dzieki za odpowiedz o lekarzach, dowikla - napisz mi na prv nazwisko tego lekarza
najpierw pojde do tej co ostatnio bylam i zobacze jakie bedzie miala podejscie, choc wydaje mi sie ze prywatni z regly mają lepsze podejscie do pacjentki, tylko ze duzo biorą, u nas na podlasiu ceny wahają sie od 50 do 100 zł a tu masakra, nie dosc ze duza konkurencja to po 200 biorą :szok:
Natalka jeszcze dzis troche katarku i mioa goraczke 37,6 w poludnie, narazie tatus karmi i jest ok

Do góry