reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

na-tuska Widzisz to wyjatkowe dzieci bo zwykle tez warzywa i owoce to ciezki temat. Pewnie to szukanie po dzialce
sprawia im najwieksza frajde.

JULKA Zdrowka dla was.

Skrzat Na szczescie lekarz ok: osluchowo czysto,w moczu trche leukocytow wyszlo
ale stwierdzila ze to na skutek infekcji cewki kazala stosowac Clotrimazol (i jest skutek)
katar zebowy ;), kaszel na skutek splywania wydzieliny z nosa,
kazala dawac troche Pracetamolu, krople do noska, kaszel powinien sam minac, dzis w nocy mala bardzo kaszlala
ale ogolnie spala juz duzo lepiej.
Wlasnie jekie kolory ja choruje na zajebisty czerwony do stopek ;). To chyba musze zaliczyc King Cros ;).
W przyszlym tygodniu moze sie jakos zoraganizujemy jagmar pewnie tez bedziesz zainteresowana ? :)
Powodzenie a jakie mebelki w koncu wybralas ? ;)
Tez tak mialam ze kiedys w kazda pogode moglam isc, a teraz folia jej przeszkadza.

lusi.k Faktycznie pogoda do bani byla oli tez wczoraj nie wszyla a zasnela w dzien na 3h to w
jej przypadku swiadczy o chorobie, na szczesce wieczorem nie bylo ekscesow.

Wczoraj udalo mi zrobic badania (bardzo sie ciesze ze mam to juz za soba)
ale przez ten glod i pogode czulam sie fatalnie, dopiero popoludniu
jakos doszlam do siebie.
Przyjechala siostra wiec bylo fajnie.
Dzis czeka mnie pakowanie ale obawiam sie ze moje pranie nie wyschlo w taka pogode ;(.
Co do niani to jestem teraz swiadoma ze w zupelnosci starczylaby na pol etatu bo dla mnie najwiekszym problemem jest chodzenie z mala po schodach-jestem mega zmeczona. A jak mam jej placic za caly etat
przez 8m-cy a okaze sie ze z 2 dzieci sobie nie radzi to bezsensu.
Chcialabym miec kogos pod reka na kilka h dziennie zeby nie zostac zupelnie sama, no i jak pojade do porodu to tez musze miec komu mala zostawic.
Dobra ide zaliczyc kawke ;) bo jakos glupio znad herbatki mi sie na ekran spoglada ;).

reklama
witam przed dłuższym weekendem... widzicie to piękne słoneczko za oknem..... no nareszcie jasny dzionek sie szykuje, aby cały weekend taki był.... :tak:
Kirklisz zdrówka dla Małej.....:tak:

Cześć
krklisz w przyszłym tygodniu ciężko będzie bo nie będzie mnie przez kilka dni. W środę jest mecz więc od 15 będzie sajgon u nas i do domu wrócimy dopiero w czwartek. Z kolei czwartek lub piątek mam zarezerwowany dla koleżanki, której dawno nie widziałam. Jak się z nią konkretnie umówię to dam znać.

Słoneczko faktycznie ładne i optymistyczne. My ruszamy na spacerek a później do moich rodziców.

witam
z rana troszkę słońca wyszło ale teraz sie schowało, najważniejsze że nie pada i idziemy na spacer!!:tak:
Alka a to miło że jest też mama z Lubonia:blink:Wojtek nie chce w kaloszach chodzić niestety, ostatnio płakał jak mu założyłam bo nie mógł tak swobodnie chodzić jak w normalnych bucikach, więc musimy z kaloszami poczekać...

czeeeeeeeeśc mamusie po długiej przerwie.

Witam się juz z tytułem naukowym :) Pani MGR :) jestem taka szczęsliwa, czekałam na to 5 lat!
Od teraz będe wiecej pisać i może nawet uda mi się resztę mamusiek poznać osobiście.

Moje dziecko ma pierwszego zęba, ale dopiero wystukany, jeszcze niewidoczny. Nauczyła sie chodzić w chodziku (biegać), buzia jej sie nie zamyka- ciągle bababa mamama lalala łałała. A teraz opanowuje nową umiejętność przesuwania się przy meblach i skubana już przejdzie wzdłuż kanapy. Oczywiście kończy się to zawsze upadkiem na pupe, ale zawsze to postęp.

Poza tym zabieram się za moją pasję- tipsy, paznokcie, żele itp, więc jeśli któras chętna na pazury to zapraszam
:)

hej ją się witam znad kartonów i worków,wyniosłam już trzy wory wielkie i pięć kartonów, spakowałam kilka siatek książek a nie widać końca nawet:(skąd ja mam tyle rzeczy? Zet pojechał zawiesć Basie do rodziców na działkę jakoś dziwnie 5 dni bez niej, taka cisza:(Na dodatek do 16 nie mam prądu i bez kawy, może pójdę do cioci ona ma gaz;)
Jagmar mecz jest w czwartek 14 czerwca;)
Krkisz no musisz przemyśleć ta nianie jak się płaci to się wymaga i powinnaś być w 100% zadowolona
Nabawe witaj i gratulacje:) lakiery sa super:)
Tygrynka ją cię podziwiam z tym pakowaniem, ja mam to szczęście że wynoszę do budynku obok a nie wiem jak się odnajdę;)
Miłego dnia dla wszystkich;)

NabAwe... gratuluję tytułu... i gratki dla postępy córci.....:tak:a to dopiero początek.....( tylko nie przesadzaj w chodziku, aby nie było wiecej szkody niz pożytku....)

Jagmar mecze mamy 10, 14 i 18......:szok:ja juz rower odkurzyłam na ten czas.....:-D

Nabawe ja się pisze na żele :) ale w lipcu lub ostatniego czerwca wałśnie chciałabym mieć kiedys miałam i chce wrócić. Gratuluje Magazyniera teraz możesz zrobić kurs na wózek widłowy :-D. U nas tak mówilismy jak zdaliśmy MGR bo co po tym ? ;-)

Alka ja w sobote jade do brata grilla do lubonia mówisz że nie ma tam gdzie chodzić na spcery Warta jest piękna.

Jagmar bo ja zakręcona jestem całe życie więc tak pisze.
Vivienne na Winiarach słoneczka nie było no coś ty !! :-) Wychodziło troche za chmurek ;)

Skrzat współczuje remontu ale pomyśl sobie że nie będziesz miała taki sajgon ja Kozaczino ;-), Jak co mogę ci podrzucić turystyczną butle z gazem ;)

Natuska Twoje maluchy to są asy i tacy owocowo-warzywni super muj to mięcho by jadł.

Jarzebinka a gdzie bedziecie jezdzic rowerkiem ?

Krikrisz no ja nie wiem jak nie jestes zadowolona z opiekunki to nie dobrze i płacić za cały etat to tez kiepsko bo to duzo kasy niee

Ja jak zawsze to samo miałam komus napisać wolne bede miała od lipca bo pracuje w instytucji pozwalającej na urlop 2 mc w wakacje ;) hihihi ale pieknie napisałam (szkoła). Mały grandzi! Zęby mu wyłchodzą, Na placu Jordanowskim rządzi. Po kim on to ma :-). No to 4 dni wolnego :-) pewnie szybko zleci :-(

reklama
an
święta racja, mgr nic nie zmienia szczególnie, ale łudze się że może jednak uda mi sie znaleźć pracę w zawodzie... zobaczymy.
No to świetnie, chętnie zrobię Ci pazurki:)
jarzębinka
w chodziku spędza sporo czasu no ale inaczej nei zrobiłabym nic...

Do góry