reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

oj ja poproszę bo coś połamana jestem, głowa mnie boli i pomysłu na obiad brak.. dobrze że mam schaboszczaki zamrożone bo nigdzie się dzisiaj nie ruszam..

reklama
MajkaK Ja ok 4-5m-ca przestalam prasowac,kolezankaa mnkie naklonila i nie zaluje, kiedys w koncu dziecko
zetknie sie ze swiatem bakterii i to nie uniknione :), prasuje tylko rzeczy ktore wymagaja tego :).
Z plukaniem tez nigdy nie szalalam kiedys pralki tego nie mialy a rodzicie cieszyli sie jak wogole byl automat :),
, staram sie tylko nie przeladowac pralki, a wogole smieszy mnie to ze niby
ciuszki powinno sie gotowac a na wszystkich metkach masz max 60stopni.
Tak tak ta deprecha byla straszna, teraz mi doskwiera tylko brak cierpliwosci i mozliwosci wygadania :).
Ja juz cwicze polaktacyjnie ;).
Zazdroszcze dziadkow blisko ;).
ja czasem z mala tez potrfaie wiele zrobic a czasem kompletnie nic, zalezy od jej humoru.

NabAwe Tak teraz jest juz lepiej, nie lapie mnie taka deprecha tylko nuda doskwiera.
U nas tez czasem klotnie sie zdarzaja i to ja niestety jestem osoba ktora chce szybko roziazac problem ,
czesto nie przebierajac w srodkach, a on spokojnie przeczeka co mnie jeszcze bardziej wkorza :).
Na pocieszenie powiem ci ze siora ma faceta ktory wcale sie z nia nie kloci i tez jej to nie pasuje :),
chcyb nigdy nie jestesmy zadowolani z tego co mamy doceniamy dopiero gdy to tracimy.

Tygrynka Dzieki, wogole mala jakas rozwalona po tym wszystkim jest wciaz nie ma humoru, jakby byla zmeczona
ale zasnac ie daje rady wczoraj w ciag dnia pomiom mega zmeczenia zasnela na 30min, cos nieswoja jest
moze zeby zobaczymy.
A wy jak sie bawiliscie?

na-tuska Tak najgorsze jest to ja chcesz gdzies wyjsc :). Chwilami mysle jednak zeby jak skonczy roczek zaszczepic
na pneumokoki i pusic do zlobka moze w towarzystwie bedzie inna a ja tez nie bede tyle widziec i wszystkim
wyjdzie na zdrowie.
Ja podobnie jem co lubie ;) dieta bezmleczna to katorga byla dla mnie.
Masz racje byle do wiosny :).

rikapa Witam ;)

Karola To udany pracowity dzien tez takie lubie ;).

an82 Gratulacje :). Ja bym naprawde zaliczyla lekarza na twoim miejscy a z piciem nie ma problemu?

smape Podziwiam !!!!!!! Ja juz nie smie prosic o leniwe ;).

I znow trzeba wymyslic obiad ;( czasem mam pomysly na tydzien a czasem wcale.
A moj dentysta nie wypalil pani myslala o piatku a powiedziala jutro i tu pomylka
bo w czwartki dentstka nie przyjuje
takze sie przejechalam rano na drugi koniec PN a jutro powtorka z rozrywki;(.
Dziewczynki ile teraz dajecie wit D?

Krklisz ja już przechodzę to drugi raz za pierwszym razem mały miał takie rozwolnienie i jeszcze wymioty i jeździliśmy po lekarzu (stresowałam sie ) ryczłam że cos dziecku sie dzieje a kupe robił 12 razy dziennie przez 4 dni nawet nie sikał tylko kleksy strzelał w pieluchy wtedy w stersie nawet byliśmy na IP na krysiewicza Pani powiedziała że może go zostawic na obserwacji ale dziecko nie jest odwodnione i nie widac żadnych objawów na rota a w szpitalu może sie nabawić rota wirusów i innych takich bo izolatki nie ma. Moje dziecko poprostu tak przechodzi zęby i nic na to nie poradze i nawet lekarz nic nie poradzi zapisze smecte lub enterol i jeszcze hippa na sranie i wszystko. Dzisiaj od rana tylko 3 kupki wiec narazie się uspakaja cisza przed nastepna burzą.

Mi lekarz powiedział że do ukończenia 2 roku życia dziecku podaje się 2 krople Devicap ale co lekarz to inna opinia

A ja musze gdzies wyjsc z domu bo Bartka energia rozpiera wiec moze tesco zalicze z nim puki mam samochod i babcie zawioze do drugiego wnuka. Pozdrówka

Rikapa nie rób scen i pisz !!!!

Ostatnia edycja:

tygrynka

to masz tak jak ja... od rana nic mi sie nie chce;/

krklisz
w sumie to święta racja... nigdy nie dogodzisz. Kiedyś spotykałam sie z takim facetem, z którym sie nie dało kłócic, bo był na każde moje "piernięcie" i zawsze ale to zawsze było tak jak ja chce, wszystkie zachcianki spełniał... iiiiii...... myślałam że zwariuje! Nawet sie nie dawał sprowokować, jak miałam zły humor to jechałam po nim, a on nic! Wiec goniłam go do domu i tak wychodził, a na drugi dzień przepraszał- chociaż nic nie zrobił... długo to nie potrwało, bo po jakiimś czasie zrobiło sie to dla mnie niemęskie i musiałam skończyć znajomość. I w sumie tak źle- tak niedobrze hehe...
A z tymi dołami to też mam tak że humorzasta strasznie jestem i też zwalam to na hormony, które mam nadzieje przestaną dawac sie we znaki jak odstawimy pierś.

an
łaaaaał gratulacje:) ale musisz być dumna, to takie wielkie osiągnięcie, prawda?

a moja corcia znowu zagazowana od rana... ja już mysle czy nie odstawić saba simplex, bo skoro i tak i tak mamy problemy to jeden pies...

an82 Aha czy wtedy byl to podiagnozowany to dobrze, zawsze mozna sprawdzic czy jakis rota sie nie doczlapal
chociaz to daloby szybko pogorszenie stanu ogolnego i odwodnienie.
Widzisz bo u mnie 2 lekarzy kazalo dawac po 1 kropli bo mala pila w ilosci 1/3 mleko sztuczne, ale ze bioderka sie
rozwijaly powoli (oczywiscie byla to jeszcze norma) to ortopeda zalecil 2kr 1 kr na zmiane, czytalam ze
przedawkowac jest raczej ciezko i zastanawiam sie czy nie powinna dostawac 2 kr, bo mleka pije bardz malo lub wcale
w nim tez nie ma wcale duzo witaminy. Ostatnio tez kupilam Juvit z pompka i sie okazalo ze w nim 2 psikniecia
to 400jm wit a tym zwyklym w kroplach w 1 kropli jest 590jm takze te preparaty sa bardzo rozne, nie wiem jak
u innych producentow ale kropla kropli nie rowna :).
Pozdr pa

Nabawe to u mnie faktycznie jest tak że odkąd odstawiłam pierś to jestem spokojniejsza, ale nie od razu, dopiero jakieś 2/3 mies po odstawieniu a wtedy apogeum mojej drażliwości było :D i tak jak my się nie kłócimy z mężem, to wtedy co chwilę go zaczepiałam, ale dzielny wytrzymał :D teraz musi wytrzymywać tylko raz w miesiącu :p ale na pewno nie krzyczałabym przy dziecku, taki maluszek nie wie o co chodzi, a każdy krzyk bierze od razu do siebie, że to na niego rodzic krzyczy.. maluch to bardzo dobry znak stopu na kłótnie :D a i czasem jak powiesz coś spokojnie, cicho, to ma większą siłę rażenia niż krzyk ;)
mnie chyba jakieś przesilenie wiosenne łapie, jestem do niczego, najchętniej poszłabym spać, ale mąż dzisiaj do 23 w pracy :/

Hej!

Dojechaliśmy do rodziców.
Siedzę sobie z mamą i nie muszę gotować ;-)
Dzieciaki szczęśliwe, tylko pogoda straszna, pada, wieje, śnieg leży i ślizgawica tu straszna, wiec nie mam nawet jak wózkiem na spacer wyjść :crazy:

Ale za to byłam już u fryzjera i mam znów kolorek :biggrin2:

Jutro mieliśmy w planach kino, ale tu nie grają już tego co w Poznaniu :angry:
Dziewczyny z tatuażem nie grają już wcale, Róża tylko na 10 rano, a tak to same Muminki, Alviny i inne wiewiórki :wściekła/y:
Jak mamy okazję iść do kina raz na rok, to nie ma na co :confused:

Hej ale tu nowych mam :)
an gratulacje dla Bartusia :)
zazdroszczę Wam imprezy na następna idę ... nie ma co :)
Teraz w domku na L-4 mam problemy z kręgosłupem muszę się wykurować bo chodzę z tym bolącym gnatem już od 2 m-cy. Mam mieć krioterapię - brrr wolałabym jakieś ciepłolecznictwo z drinkiem z palemką :) ale nie ma co wybrzydzać :)
Mała zaczyna wreszcie więcej gadać po "naszemu " :), ale nie woła , że chce siku woła jak już są mokre majteczki :baffled:no i etap "MOJE" nie chce niczym się dzielić wszystko jej - hmm kiedy to minie ?
miłego wieczoru :)

poziomka - ten etap tez sie nasilił w żłobku trzeba walczyć o swoje ale przejdzie jej spoko a jak jej w żłobku. Życze szybkiego powrotu do zdrowia i kuracji przy drinkach z palemką no i ciepłolecznictwa ;)

Krklisz - ja tam nie wiem lekarz kazał tak dawać to tak daje czasem mi się zapomnij ale nic sie nie dzieje

EWa pewnie że super jak zrobił dwa kroczki to sie popłkałam z radości aż się biedny przestraszył :) za drugim razem juz się śmiał.

Co do kłótni między rodzicami ja głośno mówię więc puki co nie wie o co chodzi staramy sie.

Tygrynka dzisiaj jechała koło ciebie i myslalam żeby wlecieć do Ciebie przywieź ci te ciuchy dla tej fundacji ale po drodze wjechałam do intermarche że mam bony to coś tam kupiłam i wróciliśmy do domu teraz mały już śpi.

Mały śpi a ja zaraz zabieram się za robienie koszyka ;) koszyk wiklinowy z papieru. Jutro jedziemy do Szamotuł do kumpeli musze obskoczyć tych do których bardzo dawno nie przyjezdzałam .

reklama
Tygrynka Glowa do gory wiosna idzie to bardzo optymistyczna pora roku, wszystkiego ci sie zachce
trzeba tylko troche poczekac, tymczasem poleniu**** czasem kazdemu wolno :).

Ishi Tak, bark koniecznosci gotowania to zdecydowana zaleta pobytu u rodzicow.

poziomeczka Witam ;). Kuruj sie kuruj, na mysl o krio... tez robi mi sie zimno zdecydowanie malo przyjemna
terapia.

an82 Rozumiem, mi tez sie czasem zapomina :).

u nas trwa usypianie z wrzaskiem ale M testuje netowe sposoby wiec sie nie odzywalm, on kiedys ja nauczyl
zasypiania w lozeczku ja jestem na to za miekka.
Wydaje mi sie malej jeszcze nie jest zbyt dobrze na brzuszku my dzis sobie cole zafundowalismy a mala Diclofor
dostala moze bedzie lepiej. dzis chociaz na 2h przysnela.,

Do góry