reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej a ja znowu wpadam po przerwie :tak: na 12:00 niestety do pracy i do wieczora i tak w kółko

robicie już jakieś przygotowania do świąt? my zrobiliśmy wczoraj figurki z masy solnej będziemy potem malować i mam już pierniki uszykowane na później muszą zmięknąć i będziemy lukrować gotowe ale pyszne :sorry: nie mam kiedy swoich piec i nie mam też sprawdzonego przepisu ;-)

muszę jeszcze kupić kilka prezentów a nie mam pomysłu co :no: dzieciaki w domu już okupione :tak:

reklama
Gosia, ja jeszcze przygotowań do świąt nie robię... choć może pomyślę o pierniczkach w ten weekend... wielkich porządków nie planuje, przed samymi świętami z grubsza ogarnę chatke, świeta na wyjeździe więc wystarczy .....

a czy któraś nie miałaby ochoty na wyjście na babskie zakupy bez dzieciaków do jakiegoś marketu np. do TESCO, pobuszować w zabawkach, bo mi by sie przydało takie wyjście, ale sąsiadka jedna ma codziennie roraty z córą, druga siedzi na antybiotyku.... :szok:

a i jeszcze mam ogłoszenie, od stycznia u mnie w bloku będzie do wynajęcia 2 pokojowe mieszkanko ( ok. 40 m, 6 piętro- super sąsiedzi...:-D) może ktoś ze znajomych poszukuje.... ;-)

Guzik też się wystraszyłam że taką dużą farmę dajesz na Mikołajki :D
z mojej aktywności na razie nic nie zostało, zostaliśmy uwięzieni w domu z antybiotykiem, zaczyna się angina :/ więc Jarzębinka jakbyś przypadkiem wybierała się do tego tesco na serbskiej na buszowanie to ja bardzo chętnie się przyłączę, bo ledwo zaczęliśmy siedzieć w domu a ja już mam dość :/
wczoraj Seba miał podwójnego Mikołaja bo średnio zadowolony był z tego co dostał :D słodziaka dostał już wcześniej (na drugi dzień po spotkaniu mu dałam:D), mata do samochodów średnio się sprawdziła (musimy poszukać jakiejś lepszej jakości), zgadywanki rozwiązaliśmy rano,najbardziej cieszył się z kinder jajka :D ale po lekarzu byliśmy w PiP i dostał kolorowanki z Autami, kalendarz adwentowy z ciuchcią Tomkiem (ale się nie sprawdza, musiałam schować bo chce wszystkie czekoladki :D) i gazetkę Auta i wtedy to już było szczęście na maksa :D

jarzebinka powiem ci że ja właśnie mam już dość łażenia po sklepach jest coraz to więcej ludzi te tego jublu w alejkach normalnie maskara jakaś, 2 dni temu byłam z mamagabi po prezent dla Zosi (kupiłam kuchenkę tefala od smoby) i chciałam stamtąd jak najszybciej wyjść;/ tyle ludzi tych zabawek normalnie poruszać się nie dało:baffled::angry: a jeszcze czeka mnie wyprawa do malty po prezenty dla mamy;/ aaaa no i jeszcze trzeba będzie jechać kupić jakaś choinkę żywą ale to w wigilię chyba.

Tygrynka nie nie dużej farmy jej nie dam na mikołaja może uda się pod choinkę;p
Skrzat pytałaś się o lego mam wszystkie z farmy oprócz dużej farmy i stajni, potem wszystkie mniejsze z zoo i kilka takich zestaw ale to samych klocków i jeden zestaw wyprawa na ryby.Ale powiem Ci że wcale nie ma tego dużo:eek: teraz kręci mnie zestaw szpital:))))

oj zgadzam się, my byliśmy wczoraj po 18 na Malcie i weszliśmy tylko do PiP i H&M i zmykaliśmy czym prędzej, też nie lubię takiego tłoku, mało mi Seby nie zdeptali :/ ja się szykuję na wieczorne zakupy, a w tesco to nawet po 23 :D

dlatego kombinuje z m żeby jakoś się wybrać w środku tyg rano żeby jeszcze tyle ludzi nie było ale zobaczymy czy w ogóle będzie taka możliwość, tylko nie chcemy Zosi brać i jeszcze trzeba się dopasować do mojej mamy bo ona by z nią musiała zostać. no nic idę sobie odgrzać mój barszczyk ukraiński:) własnej roboty:laugh2:

dlatego ja też myślę o wyjściu bez dzieciarni i nawet o późniejszej godzinie ale Tygrynka, może nie koniecznie po 23... ale choć o 20.00.... a Tesco przy serbskiej ewentualnie może być, bo łatwy dojazd .... :tak: ewentualnie może 12-16 grudnia będe miała jakieś wolne to wtedy może do południa.... bo masz racje Guziczek, wtedy też może być przyzwoicie, bo więcej ludzi w pracy... :tak:

po 20 też może być, w tygodniu może tloku nie będzie, a mi Seba zasypia ostatnio najpóźniej o 19:30 więc będę już wolna :) a więc Jarzebinko czekam na znak i lecimy :D a o jakim innym sklepie myślałaś?

Hejka;)
No u nas dziś nocka cała przespana, ale jest biegunka więc podejrzewam za winowajców zęby! A katar w yniku osłabienia:/ Zaraz lecę małej zaaplikować Ibum, bo rano w sumie miała 38, ale humor jej dopisuje a too najważniejsze!
Guziku ja też się wystraszyłam, że taki wielki prezent na Mikołaja, aczkolwiek we Wrocławiu się takie daje;P
Całkiem, całkiem masz tego lego, my w sumie mamy na razie karmienie w zoo, takie box 100 klocków (rewelacja) i kilka małych, a na gwiazdke bedzie ta duza farma, a na dwa latka domek:D
Jarzębinka ja towarzystwo w Tesco mogę zaoferować tu koło nas;D Jak co daj znać, pisałam ci też na FB:p
My w świeta też chyba gości nie mamy, bo bedziemy po rodzinie jeździć, wigilia u mojego brata i ja odpowiedzielna za słodkie (czytajcie sernik i tort makowy), wiec jakich wielkich zakupów jedzeniowych nie muszę robić. A prezenty już powymyslane z grubsza dla dzieci w rodzinie Lego (jakis szał), ksiązki zamówione, dla Zet połowa preznetu zamówione, została Basia, moja mama, tata:p Ale coś się wymyśli mam nadzieję:p

reklama
Do góry