reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
jak jestem na forum to cisza. Jak mnie nie ma to piszecie jak szalone. zmowa jakas czy co :-)
Dziewczyny o ktorej jutro wyjezdzacie? Droga jest prosta? Do Szreniawy wiem jak dojechac dalej nie. Moze sie spotkamy pod Delicjuszem?

ja na dwojce dzieci koncze. No moze trzecie na odmlodzenie przy 40 ;-)

ja bym nie kombinowała ze spotkaniem bo to różnie bywa, z różnych stron miasta jedziemy... Marciaa sprawdz w zumi dojazd!
MamaGabi o nie teraz musisz powiedziec jestem bardzo ciekawa!!

ach..bo ja mam takie "wrazenie"(nie wiem jak okreslic to) ze jak bym miala drugie dziecko to bym nie potrafila pokochac go jak Gabuni, albo ze Gabusia bylaby za bardzo odrzucona,albo ze nie poswiecalabym jej tyle czasu co teraz...i takie tam....ja wiem ze to glupie ale siedzi to we mnie i juz...moze poprostu za wczesnie jest na rozmyslania o drugim dziecku..moze kiedys poczuje potrzeba zeby Gabusia miala rodzenstwo...

tylko nie bijcie...

w sumie tak. poradzimy sobie :)

mamaGabi ja tez mam takie odczucia ale mam nadzieje ze sie zmienia jak zobacze malucha :) Jednak z wiekszoscia podwojnych mam jak rozmawiam to sie kocha tak samo :)
Dzieci to cud. Pierwsze czy drugie trzeba kochac i cenić :)

Witam wieczorem
jutro koniecznie cisza na forum :( myślami będę z wami w tym smutnym dniu o Kasi myślę cały czas...
Tygryś bardzo ładna torebka :) Oj fajnie być córeczką tatusia!!! Przeczytałam wszystkie książki :)
Skrzat nic się nie martw ogarniesz wszystko jak nic!! będzie ok ;)
Jarzębinko ale dawno nie zaglądałaś witam :)
Julka mnie też nie stać na drugie dziecko :( a bardzo bym chciała czas leci ja nie młodnieje :(
wracałam dzisiaj 2h do domu bo teraz wozimy Lule do kuzynki do żłoba na Warszawską więc jesteśmy o 18 w domu :( już marzę o wakacjach i mam juz dosyć swojej pracy!!!
MamaGabi takie rozmyślania są normalne :) nic się nie przejmuj ;) jeśli nadejdzie odpowiedni czas to będzie wszystko ok :)
dopijam drineczka i idę spać

Ostatnia edycja:
MamaGabi nikt Cię bić nie będzie :) też tak kiedyś myślałam, ale już mi przeszło.. każde dziecko jest inne, na innym etapie wiekowym, życia, rozwoju, itp.. inne charaktery, inne zachowania, ale każde wspaniałe i kochane, zobaczysz!! jedyne co to ja chcę drugie później, by każdemu pozwolić być dzidziusiem jedynym dla mamy (no dobra, drugie będzie jedyne dopóki brat Sebastian nie wróci z przedszkola :p), a taka prawda, że rodzeństwo to najpiękniejsze co mozesz dać swojemu dziecku!

ok Poziomka jesteśmy umówione!! a może w pt lub sob kawa na starym?? Aneciak do nas przyjeżdża jakbyś miała ochotę się z nią zobaczyć to daj znać!!

reklama
mamaGabi - ale to chyba normalne ja też się zastanawiałam czy drugie dziecko kochałabym tak samo? Z rozmów z innymi mamami stwierdziłam, że nie tylko ty jedna o tym myślałaś :)

wow super, że Aneciak przyjeżdża! w tą sobotę czy następną?

Do góry