reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Michasia uff dobrze że nic się młodemu nie stało!! a na deperesję to Ty chyba jesteś zbyt pozytywna :p
Guziczek ale fajnie Wam z wyjazdem! polećcie jakieś fajne fiilmy bo my jakiś przestój mamy...
Julka Ty to czasem musisz mieć nakopane na chudy tyłek widzę :p Ty 44?? kurde, nie wierzę :D
MamaGabi dziewczyny Ci super doradziły, jak dla siostry to ja najabrdziej jestem za Kórnikiem (25km od Poznania) lub botanicznym, a dla jej syna to właśnie tor saneczkowy na Malcie (super sprawa!), tam jest teraz też park liniowy, kręgle na świeżym powietrzu i mini golf, może też kino 3d lub 5d?

my po wizycie u denstysty - było super! młody świetnie się spisał, pokazywał buźkę, zwiedzał.. na szczęście nie musimy nic robić z tym krwiaczkiem :)) tzn bynajmniej do miesiąca póki się nie wchłonie, ale lekarka mówiła że to typowy krwiaczek po urazie.. odetchnęłam z ulgą, a przy okazji młody załapał się na wizytę adaptacyjną u dentysty :)
potem polecieliśmy jeszcze do ikei i do koleżanki na plotki... dzień o wiele milszy niż wczoraj ;) zastanawiamy się jeszcze czy lecieć na most rocha na noc kupały ale chyba już młody nie da rady...
a jutro znowu latamy, wieczorem planujemy grilla ze znajomymi i chcemy młodego położyć spać, ciekawe czy nam sie uda..

reklama
hej kochane
Michasia oj to ci synuś numer wywinął!! Oj aż strach czytać :szok: dobrze że nic się poważnego nie stało ale obserwujcie szkraba :-)
Amande dokładnie też wydaliśmy 100zł za jakieś 2,5min wizyty !!! Oj chciałabym tak zarabiać :eek:
skrzat jak pakowanie ??
Tygryś wy to zalatani jesteście :-) a napisz gdzie ten dentysta, ile wizyta kosztuje, czy są na dzieci nastawieni?? A co się na mości dzieje? wianki rzucają??
Ja zaległam na kanapie ale pewnie zaraz pojdę do łózeczka :-)

Natuśka gratulacje dla Emilki za kroczki!! nie dziwię Ci się z tą trójeczką, niezły wyczyn!
Kozaczino byliśmy na Polance, wizyta 40zł, jakoś bardzo nastawieni na dzieci nie są, ale mają w ofercie "stomatologię dziecięcą", nam się śpieszyło, żeby tego krwiaka sprawdzić, ale wiem, że są w Poznaniu bardziej nastawieni na dzieci - kącik, bajki, kolorowo.. ale mi się podobało bo pani ma dwa miesiące młodszą od Seby córeczkę więc wszystko kumała o co chodzi :D
22:25 zebraliśmy się i polecieliśmy oglądać puszczanie lampionów - super! trafiliśmy akurat na most Chrobrego (katedra) jak już puścili, cała fala lampek poszła w naszą stronę, ekstra! szkoda tylko że nie mam statywu bo fotki średnie wyszły... romantycznie było :D chcemy takie na naszym ślubie :D

Natuska GRATULACJE dla Emilki za pierwsze kroczki!!! zuch dziewczynka! ucaluj ją od "cioteczki"

Tygrynka powiedz mi czy Ty coś bierzesz??? że masz takiego powera??? masakra jak czytam gdzie bylaś i że jeszcze gdzieś poleciałaś...
ja dziś byłam znowu w p-ń w king crosie na zakupach dla mojgo na imieninki, troche tego mojego chłopa obkupiłam. cieszę się z tego powodu, w resewacie są fajne przeceny na kurtki męskie:) ze 179 na 99zł.polecam. tez kupilam mojemu:)

Kozaczino ciszę się kanapą ile wlezie:)) też bym chciała tyle zarabiać:)

Michasia jej wspólczuję przeżyć, ja bym zawału dostala. dobrze ze...wszystko dobrze:)

Skrzat9 fajnie że t postawiła zabawę dla Anielki:) mała pewnie padła...

spadam do mojego na kanapę:)

Hejka
Ja dziś na rozjazdach z małym rano po bolerko bo mama spaliła mi te co miałam orginalne do sukni slubnej ale na szczęście się znalazło i kupiłam jeszcze w sklepie utargowałam prawie 20zl mniej bo brudne bylo i cza bylo do prania oddac. Potem pojechaliśmy na debiec do Cioci i Wujka i z Ciocią poszłyśmy na spacer 3,5h a cel spaceru to Lidl i po lody chyba mi nie przeszło po ciąży są mega dobre i tanie 0,99 gr ;) potem do Lubonia do bratowej po rzecz pożyczoną na ślub i dostałam podwiązkę niebieską ;) a o 21 po babcie do pracy na stary rynek

Tak właśnie jechałam koło mostu rocha i się zastanawiałam co tam tyle ludzi no i przeczytałam was i już wiem ;) ale wiary pełno. Szkoda że nie mogłam tego zobaczyć.

Dziś jestem z siebie dumna bo młodego uśpiłam w łóżeczku smoczkiem (był ryk i to straszny aż babcia mówi że nie może tak starsznie płąkać ale wygrałam i zasnął i narazie jestem z siebie dumna.

Coraz dużej główke trzyma na brzuszku jak leży i jakby mógł i umiał to sam by raczkował już teraz taki ciekawy ;)

Michasia współczjue sytuacji z Marcelkiem najważniejsze obserwować go jeszcze 2 dni jak przez te dni bedzie zachowywał się tak jak się zachowuje teraz to oki.

ej no a ja mam wrażenie że latam tyle co każda z Was :D chociaż faktycznie czasem mamy natłok latania, ale najbardziej lubię tak jak dzisiaj wieczorem - 22:20: jedziemy? Jedziemy! dawaj dres na piżamkę młodego (oczywiście jakby spał to nie byłoby mowy o wyjściu :D) i 22:25 wyjście z domu :D

ello,
ja w biegu:p pakowniczym:) Basia prawie spakowana, ja w polowie, ale jeszcze duzo przede mną, kosmetyki, parawan, parasiol...ciekawe po co jak ma być średnia pogoda, wózek etc...
chustę dziś kupiłam...i Basię po ogrodzie nosiłam:D Podobało jej się!!! Super sprawa, żałuje że dopiero teraz się zdobyłam! W pracy dziś do 16, potem do teściów po Małą, Baranowo (chusta), Auchan...zakupy na wyjazd...prasowanie, druga pralka leci, a w tym tygodniu to już z siódma;P A jutro znów na ósmą;/
Michasia dobrze, że z małym ok:)
Na-tuska brawa dla Emilki:)
Tygrynka Ty szaleńcze:D
Musiałabym dalej iść się pakować:p

My tez chcieliśmy jechać patrzeć na te lampiony ale przez wypadek Marcela sobie odpuściliśmy :-( aleza rok znowu planują i wtedy nie odpuszczę haha :-D

Ja do dentysty chodze z chłopcami na Przybyszewskiego/Bukowska do studentów.. poprostu rewelacja :-) mają świetne podejście do dzieci, mega dużo cierpliwości, moje chłopaki wszystko dostawały do ręki żeby najpierw obejzeć, fotelem im jeździli góra dół itd itd :-) a Gabryś to tak lubi tam chodzić że jak raz pani się Go zapytała czy zrobimy dwa ząbki na raz (wtedy nie musiałby więcej przychodzić) to o mało się nie poryczał bo on chce jeden żeby przyjechać jeszcze :-D

Marcelek przespał mi nockę pięknie.. jeszcze śpi i to w swoim łóżku (normalnie koło 5 przychodzi do Nas).. jak wstanie to Go obejżę..
kurcze no, co się nerwów najadłam wczoraj to koniec.. tym bardziej że zaraz mi zasnął i nie wiedziałam do końca czy zasypia czy przytomność trafi, ale wiedziałam że drzemki nie miał w dzień więc może być zmęczony.. ja im chyba pokój obije gąbką i zrobię drzwi z kraty żeby wyjść nie mogli :-?

reklama
Hej:)
Tygrys ty to masz kobieto sily....:):-)
Michasia o kurde,dobrze ze Marcelkowi nic za bardzo nei jest, nie zazdroszcze i oc sie strachu najadlas to twoje...
Natuska wielkie gratki dla Emmy za kroczki:)
Skrzat9 wow tesciowka sie zdobyla na gest co?:-) i dobrze...
Koza odpoczywaj kochana:)
Skrzat milego i szybkiego pakowania:)

An ja bym na twoim miejscu jeszcze mlodego tak nie usypiala on malutki i potrzebuje twoej bliskosci i cycusia:) lepiuej odkalac go takiego po lspiacego do lozeckza to dosnie wtedy..ja tak robilam... ale to i tak twoja decyzja:-) ale powodzenia zycze:)

a u nas nocka do d**** mloda spala z nami bo miala takie okropne napady kaszlu ze masakra, siedzialam i plakalm bo nic zrobic nie moglkam juz.... o 1 w nocy napad trwal prawie 40 minut.... dziwne jest to ze w dzien nie kaszle tak,moze ze dwa razy albo trzy a w nocy albo jak na drzemce spi to masakra,nie wiem czy to katarek jej splywakl do gardelka czy jak....

a teraz lozuziara siedzi z pudelkeim od zabawek na glowei i sie cieszy:)

wczoraj Gabie polecial 9 meisiac juz...jak ten czas leci.....

Do góry