Guziczek serdeczne gratulacje cioteczko
dla siostry oczywiście też ;-)
Michasia witaj, niech Ci się miło z nami pisze
Tygrys jak Seba dzis? kiedy wracacie do Poz bo sie stesknilam
Seba powoli zapomina że coś mu się działo
a wracamy jutro - widzimy się w tym tygodniu!!! :*
Karolcia a musisz ją tak na raz odstawić?? bo jak się nie śpieszy to zrób to stopniowo!!! bo inaczej piersi Ci odpadną a byłaby szkoda
najpierw zrezygnuj z nocnych karmień bo wbrew pozorom chyba najłatwiej, mała szybko sie przestawi, ogranicz dzienne np do jednego i na noc, a po jakimś czasie całkowicie zrezygnuj, może tak? wydaje mi się że zdrowiej i dla Ciebie i dla małej ;-) ja tak robiłam z Sebą i nie miałam żadnego problemu, fakt, że dostaje jeszcze pierś na noc lub na drzemkę ale jak nie mogę to nie podam i też da radę zasnąć
powodzenia!!!
Karola powodzenia w odstawianu od cyca...ja tez bym chciala ale po pierwsze brak silnej woli a po drugie nie mialabym czym karmic malej bo ona mleka z butelki nie tknie:-(
kochana mój Seba też mlekiem modyfikowanym buźki nie splamił
kompletnie antybutelkowy, też się bałam co i jak, ale lekarz stwierdził że jogurty, sery, masło, itp zapewniają mu wapno i nie ma potrzeby mu wpychać skoro nie lubi, a za chwilkę wjedzie kakao, itp więc będzie miał jeszcze więcej tego.. niektóre dzieci po prostu nie lubią mleka i chociaż warto je przemycać to nie ma tragedii i spokojnie można poczekać aż zacznie pić krowie.. (od razu mówię że to są zalecenia odnośnie mojego Seby, który trochę reagował na białko i dlatego np z czystym krowim się wstrzymujemy ale podajemy np danonki i nic nie jest, a było jak miał 9mies..)
wracamy jutro do domku.. z jednej strony się cieszę, z drugiej strony mi żal