reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy druga blada kreska oznacza ciąże ?

agata194

Zaciekawiona BB
Cześć
Zrobiłam dzisiaj 3,4 dni przed miesiączka (chociaż są one często nieregularne) test ciążowy i wynik jest taki jak na zdjęciu. Dodam, ze jestem bardzo przeziębiona jeśli to może mieć wpływ na wynik. Pomożecie zinterpretować czy ta blada druga kreska może oznaczać ciąże ? Przyznam szczerze, ze cieszyłabym się bardzo :) Na betę pójdę w poniedziałek.

Załączniki

• IMG_6577.JPG
    IMG_6577.JPG
    541,9 KB · Wyświetleń: 5 097
reklama
U mnie najprawdopodobniej za długo test trzymałam i im dłużej tym kreska była bardziej widoczna. Nie wyrzucałam specjalnie i po 3ch godzinach była już calkiem wyrazna a w instrukcji jest napisane ze chyba do 5 minut jest miarodajny wynik , potem kreska samoistnie zmienia kolor bez wzgledu na to czy się jest w ciazy czy nie, ot tak reaguje na dlugotrwala wilgoć chyba. Wiec u mnie nie bylo ciazy tylko za pozno test sprawdzilam. :-)
U mnie kreska pojawiła się razem z kreska testowa, także wyglądało to trochę inaczej. To oczywiste, ze testu po takim czasie jaki pisze na opakowaniu już się nie czyta, bo jest niewiarygodny :) drugi test z moczu w ciągu dnia także pokazał od razu kreskę druga, ale baldsza od poprzedniego, Wiec jestem dobrej myśli

reklama
a mi wczoraj wyszło takie coś .
w styczniu 13 w piątek miałam tak samo beta była ponad 300 do lekarza miałam wizytę i ale dzień wcześniej zaczęłam krwawić. minęło 9 miesięcy bardzo często myśle ze już dzidzia byłaby z nami, a teraz brak objawów na miesiączkę zrobiłam test i taka blada kreseczka. mam nadzieje ze tym razem się uda. fakt miesiączkę powinnam dostać dopiero jutro ale jak nie będzie to we wtorek lecę na betę

Załączniki

• FDE55F1F-9FDE-4F8A-A2A8-FFDC1112CD18.jpeg
    FDE55F1F-9FDE-4F8A-A2A8-FFDC1112CD18.jpeg
    29,2 KB · Wyświetleń: 671
U mnie kreska pojawiła się razem z kreska testowa, także wyglądało to trochę inaczej. To oczywiste, ze testu po takim czasie jaki pisze na opakowaniu już się nie czyta, bo jest niewiarygodny :) drugi test z moczu w ciągu dnia także pokazał od razu kreskę druga, ale baldsza od poprzedniego, Wiec jestem dobrej myśli
Bledsza bo mocz w ciagu dnia jest rozcienczony. Z porannego moczu jest najwyzsze stężenie bhcg.

Na moim tescie w srode po poludniu tez wyszla taka bladziutka cienka kreska. Nastepnego dnia z rana powtorzylam i nic. Zrobilam tez wczoraj po poludniu i negatywny. Kolejny bede robić jutri z rana, ale juz sie raczej nie ludze:( ostatni okres mialam 26 wezesnia, ale byl bardzo skapy, krotki, krew jasna i bez skrzepow. Po takim czasie chyba powinno juz cos wyjsc?

reklama
Do góry