reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy druga beta może mieć inny wynik?

Pysiainicwiecej

Początkująca w BB
Hej dziewczyny ;-) przeglądam was od dawna, staramy się na luzie o dziecko. Cykle mam w miarę regularne( może czasem mała różnica 2-3 dni). Ale w tym miesiącu miałam dostać okres 14tego i do tej pory pusto, super bolace piersi i śluz. No i tyle. W środę robiłam betę i negatywna, kilka testów ciążowych tez. Jednak teraz (dzisiaj popołudniu) powtórzyłam ,,sikacza,,no i po 2-3 minutach pojawiła się druga kreska , dużo bledsza ale widoczna(nie tak jak poprzednie gdzie sobie wmawialam po światło, po rozbrojeniu na części testu etc) i teraz nie wiem czy jest sens robić jeszcze raz bete w poniedziałek? Nie mam pojęcia kiedy miałam dni płodne(tzn wg kalendarzyka w telefonie niby wiem) ale może ta beta była za wcześnie? Do ginekologa będę się rejestrować(niedawno sie przeprowadziłam i muszę napierw jakiegoś znaleźć) więc pewnie się dostanę pod koniec tygodnia ;-( akurat ten miesiąc sobie wszystko odpuscilam po płaczach nad każdym okresem, miałam schudnąć, wyleczyć zęby no i... nigdy mi się okres dłużej niż 2-3 dni nie spóźnial. Jeszcze w marcu będąc na sorze (piasek na nerce) miałam badania gin i było 100% ok, zero torebieli etc.

reklama
Rozwiązanie
Nie dał nic. Powiedział, że to tak wczesna ciąża że nie ma ,,sensu,, odwiedziłam jeszcze jednego lekarza i powiedział to samo. Mam czekać..
Lol...jakies konowaly ..przecież ciaza nie jest slaba przez dziecko tylko mozesz miec za malo progesteronu on utrzymuje ciaze np a dzidzia zdrowa ...idz do innego zeby dal Ci duphaston albo luteine ..masakra..
Nie daj sie..
Nie rozumiem jak beta może być ujemna przy sikancu pozytywnym. Przecież test z moczu ma najmniejsza czulosc od 10jednostek. Dziwna sprawa. Naprawdę do konsultacji z lekarzem. A beta hcg w krwi zaznaczam jest szybciej niz w moczu wiec to jest fizycznie niemozliwe. Z tym testem jest cos nie halo

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
No jasne ze tak

reklama
Nie rozumiem jak beta może być ujemna przy sikancu pozytywnym. Przecież test z moczu ma najmniejsza czulosc od 10jednostek. Dziwna sprawa. Naprawdę do konsultacji z lekarzem. A beta hcg w krwi zaznaczam jest szybciej niz w moczu wiec to jest fizycznie niemozliwe. Z tym testem jest cos nie halo

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Mogła być ujemna. Mam nieregularne okresy. W tym samym dniu co bete robiłam sikańce i też były negatywne. Sikance powtórzyłam kolejne 5 dni później i były pozytywne. Dzisiaj rano byłam u lekarza no i jest marna szansa, że ciąża się utrzyma bo jest słaba. Mam czekać

Mogła być ujemna. Mam nieregularne okresy. W tym samym dniu co bete robiłam sikańce i też były negatywne. Sikance powtórzyłam kolejne 5 dni później i były pozytywne. Dzisiaj rano byłam u lekarza no i jest marna szansa, że ciąża się utrzyma bo jest słaba. Mam czekać
No to tak ale jak sikaniec wyszedł to beta wtedy na pewno moze zrob i powtorz po 48?
Dal cos na podtrzymanie czy zostawił samemu sobie??

Nie dał nic. Powiedział, że to tak wczesna ciąża że nie ma ,,sensu,, odwiedziłam jeszcze jednego lekarza i powiedział to samo. Mam czekać..
Lol...jakies konowaly ..przecież ciaza nie jest slaba przez dziecko tylko mozesz miec za malo progesteronu on utrzymuje ciaze np a dzidzia zdrowa ...idz do innego zeby dal Ci duphaston albo luteine ..masakra..
Nie daj sie..

Rozwiązanie
Do góry